Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας για Κέντρα Κράτησης "Λαθρομεταναστών"

Στη σελίδα 9 (από τις 13) της πρόσφατης Υπουργικής Απόφασης για την "Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας" συναντάμε το παρακάτω απόσπασμα (ευχαριστούμε τη συναδέλφισσα που μας το επισήμανε):

"κγ. Για απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι ύψους ενός μέτρου (1,00 μ.) ή περίφραξη από ελαφρύ υλικό, γηπέδων σε εκτός σχεδίου περιοχές ή περίφραξη με πρόχειρη κατασκευή (όπως συρματόπλεγμα) σε οικόπεδα μη ρυμοτομούμενα σε εντός σχεδίου περιοχές καθώς και για την οριοθέτηση με πασσάλους των κορυφών οικοπέδου ή γηπέδου κατατίθεται:
1) αντίγραφο του Τοπογραφικού διαγράμματος της οικοδομικής αδείας ή της άδειας δόμησης εφόσον υπάρχει ή το προσαρτώμενο σε δικαιοπραξία στο οποίο σημειώνεται η περίφραξη ή η θέση των πασσάλων και οι διαστάσεις της.
Σε περίπτωση που το ακίνητο βρίσκεται σε παραθαλάσσια περιοχή κατατίθεται και υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού στην οποία δηλώνει ότι το γήπεδο απέχει περισσότερο από 500 μέτρα από τη θάλασσα.
Ειδικά για γήπεδα όπου προβλέπεται η λειτουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών, δεν απαιτείται η ως άνω έγκριση εργασιών έστω και αν η περίφραξη γίνεται με χρήση οποιουδήποτε υλικού και σενάζ όπως ορίζεται με την υπ’ αρίθμ. 18908/2012 (ΦΕΚ 121 ΑΑΠ) Υπουργική Απόφαση."

Έχει γίνει δεύτερη φύση στα κυβερνητικά στελέχη η ακροδεξιά ρητορία και η ευκολία με την οποία σε δημόσια κείμενα αναφέρονται σε "λαθραίους" ανθρώπους δε θα έπρεπε να μας εκπλήσσει. Η πολλαπλή "κατάσταση εξαίρεσης" που επικρατεί στις συνθήκες εγκλεισμού και κράτησης των "λαθραίων" μεταναστών, από την άλλη όμως αποτελεί δείγμα για τις πρακτικές ελέγχου και πειθάρχησης που ετοιμάζουν για ολόκληρη την κοινωνία. 

Βλέπε και παλαιότερες σχετικές αναρτήσεις μας:

Το συρματόπλεγμα τύπου ΝΑΤΟ του Χρυσοχοίδη: φασισμός και μπίζνες

Για τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης

Tα κέντρα κράτησης μεταναστών ως δομή πληθυσμιακής διαχείρισης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου