Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ψήφισμα Καταγγελία του ΣΤΕΒ

O Σύλλογος Τεχνικών Επιστημόνων Βιομηχανίας (ΣΤΕΒ) καταγγέλλει την αστυνομική επέμβαση στο Μέγαρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας και τη σύλληψη 13 εργατών των εργοστασίων Lafarge - Τσιμέντα Χαλκίδας, ΝΕΟΣΕΤ, ΣΕΛΜΑΝ, ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, που εδώ και ένα μήνα είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του Μεγάρου διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων τους.
Η μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί για μια ακόμα φορά να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται και διεκδικούν το αυτονόητο, στην προκειμένη περίπτωση όσους διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά και  την αξιοπρέπεια, όσους αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική που έχει βουλιάξει ένα ολόκληρο νησί στην ανεργία. 
Στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, στέλνοντας τις δυνάμεις καταστολής να τους συλλάβουν, ενώ την ίδια ώρα αφήνει ανενόχλητους τους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν αναστείλει τη λειτουργία των εργοστασίων τους, έχουν παγώσει τις πληρωμές, διατηρούν όμως και ανανεώνουν τις άδειες λειτουργίας τους με σκοπό να τα επαναλειτουργήσουν στο μέλλον διαπραγματευόμενοι μισθούς πείνας.
Οι μάσκες έπεσαν πια. Το  δήθεν αντιφασιστικό της προσωπείο της κυβέρνησης δεν μας παραπλανεί πια. Το καταλάβαμε από τις συλλήψεις των μαθητών στη Λαμία, το καταλάβαμε από τις συλλήψεις και την κατατρομοκράτησης των κατοίκων της Χαλκιδικής, το καταλάβαμε και τώρα με την σύλληψη των εργαζόμενων στην Εύβοια.
Δηλώνουμε και φωνάζουμε δυνατά:
Είμαστε στο πλευρό των διωκόμενων εργαζόμενων της Χαλκίδας. Απαιτούμε την άμεση αθώωση τους.
Η τρομοκρατία Κυβέρνησης – Επιχειρηματιών δεν θα περάσει.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της Μνημονιακής Πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις.
TO ΔΣ ΤΟΥ ΣΤΕΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου