Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Φάκελος Αποκρατικοποιήσεις

Αναδημοσίευση από ΣΤΡΟΥΓΚ (Στρουκτουραλισμός για Κάγκουρες)

Η παραπάνω φωτογραφία διέρρευσε προχτές (εγώ την είδα στο iefimerida), είναι τραβηγμένη στο λεωφορείο με το οποίο ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Πειραιώς οι εκπρόσωποι της κινέζικης Cosco. 
Πολλοί σάρκασαν την εικόνα ενός Πρωθυπουργού-ξεναγού, θέση του ΣΤΡΟΥΓΚ είναι πως σοβαρότερο σκάνδαλο αποτελεί το ότι βάλαμε έναν Καλαματιανό να μιλήσει με τύπους που τους λένε όλους "Λι". Όπως και να ΄χει, η φωτό αποδεικνύει αυτό που ήδη ξέραμε: πως οι αποκρατικοποιήσεις είναι η νέα τρέλα της νεολαίας - και πως, αυτή τη στιγμή, ο κυβερνητικός μηχανισμός τρίζει από την υπερπροσπάθεια καθώς μάχεται να πουλήσει τα πάντα, με κάθε τρόπο. Ο Σαμαράς τραπεζώνει δέκα πιθανούς αγοραστές την ημέρα, ο Κεδίκογλου ήταν αυτή την εβδομάδα στη Μόσχα, ενώ στο Κατάρ βρέθηκε πρόσφατα η Βάνα Μπάρμπα.

Επιχειρησιακός βραχίονας όλης αυτής της εκστρατείας είναι το ΤΑΙΠΕΔ, ο οργανισμός που δημιουργήθηκε για να πιλοτάρει τις αποκρατικοποιήσεις. Ως αποτέλεσμα, το σάιτ του ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα από αυτά τα πράγματα Που Δεν Περίμενες Να Δεις Όντως Στη Ζωή Σου: όλα όσα έχει για πούλημα αυτή τη στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση, από χωράφια και ξενοδοχεία ως θεόρατες ΔΕΚΟ, βρίσκονται εκεί - το καθένα με το προφίλ του, φωτογραφίες, περίληψη, τρίβια, τιμή, τρόπους επικοινωνίας, τα πάντα. Είναι σαν κάτι ανάμεσα σε IMDB σκανδάλων, και Χρυσή Ευκαιρία για δισεκατομμυριούχους.
Αυτό όλο άραγε είναι διαφάνεια και e-διακυβέρνηση, ή τόση απελπισία που τα βγάλανε ακόμα και στο ίντερνετ μήπως τα βρει κανένας ψάχνοντας στο γκουγκλ "δεη δεφτερο χερι τιμη"; Για να λυθούν οι απορίες, επέλεξα και αναλύω 6 χαρακτηριστικές αγγελίες από το σάιτ του ΤΑΙΠΕΔ, έξι ζουμερά φιλέτα από το μενού των ιδιωτικοποιήσεων που έρχονται εχέμυθα στο χώρο σου.
-----------------------------------

1) ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ


Καταλαβαίνεις πόσο απεγνωσμένη είναι μια κυβέρνηση, όταν έχει αρχίσει να βγάζει στο σφυρί ακόμα και έννοιες. Απολύτως κυριολεκτικά, αυτή τη στιγμή διατίθεται προς πώληση ο τίτλος "Πρώτη Μούρη Στο Καβούρι".

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΤΣΑΤΣΑΣ:
"Το Ακίνητο Αστέρας Βουλιαγμένης βρίσκεται στην θέση Μικρό Καβούρι, στο Λαιμό Βουλιαγμένης. Απέχει 20 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και 25 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών. Τα παρακείμενα ακίνητα είναι το ξενοδοχειακό συγκρότημα Αστήρ Παλλάς (που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας - ΕΤΕ) και η Μαρίνα Βουλιαγμένης (σε εξέλιξη η διαδικασία ιδιωτικοποίησης από ΕΤΑΔ; Ανάδοχος είναι ο όμιλος Αστήρ Παλλάς). Η γύρω περιοχή, Λαιμός, ανήκει στην υψηλότερη ζώνη τιμών κατοικιών στην Αθήνα".  link  

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ: Σε δύο εβδομάδες θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι, υπάρχει ενδιαφέρον επειδή το ντιλ περιλαμβάνει και μαρίνα
 
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ: Η Αλβανική κυβέρνηση, και δικαίως, ως το μέρος με τη μεγαλύτερη εθνοτική συγκέντρωση υπηκόων της κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.  

2) GOLDEN HALL


"ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΣΤΟ GOLDEN HALL". Δεν ακούγεται σωστό. 
Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΤΣΑΤΣΑΣ:
"Η προτεινόμενη ανάπτυξη περιλαμβάνει το υπάρχον εμπορικό κέντρο και επιπλέον χρήσεις για το κενό τμήμα του κτηρίου, οι οποίες αφορούν κυρίως σε χρήσεις πολιτιστικές (μουσείο), αναψυχής, παιδικής εκπαίδευσης/αναψυχής και γυμναστηρίου και δευτερευόντως σε χρήσεις εμπορικές και γραφειακών χώρων". link  

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ: Οι υποψήφιοι όμιλοι είναι τρεις: ο Λάτσης, ο Μπόμπολας και οι Ελληνοβενεζουελάνοι που έχουν το Metro Mall στη Βουλιαγμένης. Το Golden Hall είναι Ολυμπιακό Έργο, μέχρι σήμερα το εκμίσθωνε το κράτος στο Λάτση. Ο μικρός Λάτσης δούλεψε, πρόκοψε και τώρα πάει με το κομπόδεμά του να κάνει δικό του αυτό που τόσο καιρό νοίκιαζε. Νo contest.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ: Όντως, δεν έχω να προτείνω κάτι. Λάτσης κι από 'μένα.  

3) ΕΝΑ ΜΕΓΑΡΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


Αυτό μάλιστα, είναι πιασάρικο εμπόρευμα: ένα 9όροφο κτίριο στην οδό Montoyer του Quartier Leopold (φωτ. από την περιοχή), στο κέντρο των Βρυξελλών. Η φαραωνικότητα και το χλιδιλίκι της αγοράς δείχνουν να φωνάζουν "... επί υπουργείας Δ. Αβραμόπουλου".

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΤΣΑΤΣΑΣ: 
"Ελάχιστη Τιμή:  €3.24 εκ." link

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ: Πιθανότατα κανένας "Αγοράζω Χρυσό". Σοβαρά, δηλαδή! Είναι δυνατό να κοστολογείς όλο αυτό το γραφειοκρατικό ζιγκουράτ 3,5 εκατομμύρια μόνο; Πριν δεκαπέντε μέρες το τζόκερ έδωσε 3 εκατομμύρια. ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ.
 
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ: Η κα Ζαρούλια, και να μεταφέρει εκεί το μπουρδελάκι της τώρα που φεύγει από Λιοσίων: στο καρτιέ που φέρει το όνομα του βασιλιά Λεοπόλδου, του τύπου που δολοφόνησε δέκα εκατομμύρια Κονγκολέζους.

4) ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ


Όλες οι παρακάτω είναι πραγματικές φωτογραφίες από το σάιτ του ΤΑΙΠΕΔ, κτίρια εφοριών που καταργούνται τα οποία βγάζουμε για σκότωμα. Ξανά: αυτές που ακολουθούν, είναι οι πραγματικές φωτογραφίες με τις οποίες πουσάρουμε αυτά τα κτίρια σε κάθε πιθανό επενδυτή:

εφορία χολαργού και αμάξι μπροστά σε πόρτα και παπί καβατζωμένο στο πεζοδρόμιο που άμα φάει κλήση θα γκρινιάζει πως "μια δουλεια ειχα πεταχτεί να κάνω αν είναι δυνατόν δηλαδή ε ρε παπαδόπουλε που είσαι"


β ΔΟΥ χαλκίδας, στιλπνό δείγμα σημιτικού μπαουχάους


ΔΟΥ αγίων αναργύρων, οι πιο ψαγμένες φατσούλες της πόλης μόνο


παλλήνη ζόφος έρεβος και θανατικό.





η ΔΟΥ γλυφάδας κοκοτζάμπο.





ΔΟΥ ξάνθης παράλογη - όλα αυτά όμως δεν πιάνουν μια μπροστά στο επόμενο έκθεμα, το οποίο δεν είναι άλλο από τη:    

5) Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών


... μαλάκες πουλάνε το κτίριο της ΓΑΔΑ, το ψήνετε;

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΤΣΑΤΣΑΣ:
"Ενδιαφέροντας αρχιτεκτονικός σχεδιασμός που φιλοξενεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών με μεγάλους χώρους συνάθροισης όπως: αμφιθέατρο, χώροι συνελεύσεων, εκπαίδευσης, αρχείων, προσωρινής κράτησης και φυσικά γραφεία και χώροι συνεδριάσεων". link 

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ: Στην πιάτσα ακούγεται το όνομα του Γιάννη Πρετεντέρη.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ: Ατενίστες και να ανοίξουν bike-friendly gin bars σε χώρους προσωρινής κράτησης.

6) ΕΥΑΘ


Η εταιρία ύδρευσης της Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Λειψυδρίας της Αθήνας στα μέσα 90s, είχαν κατέβει παοκτζήδες για εκτός με τον γαύρο και φώναζαν "Εσείς εδώ / κι η μάνα σας γαμιέται για έναν κουβά νερό". 

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ: Η μόνη σχεδόν-κλεισμένη αγορά της λίστας, αφού δείχνει να υπάρχει ήδη συμφωνία της κυβέρνησης με τη γαλλική πολυεθνική Suez Environnement. Σουέζ, ρε! Η φάση είναι τόσο αποικία, που τα εγγόνια μας θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις Γαλλικές εκλογές.


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ: Ο Πάμπλο Γκαρσία και να κάνουν όλοι στη Θεσσαλονίκη μπάνιο με ρετσίνα-κόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου