Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Για τον άδικο χαμό του συναδέλφου Βαγγ. Σταμούλια

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΜΟΥΛΙΑ.
 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ.
 
Την Τρίτη το πρωί, ο συνάδελφός μας και μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Βαγγέλης Σταμούλιας, 33 χρόνων, επέλεξε να φύγει από κοντά μας. Ο Βαγγέλης ήταν ένας ενεργός πολιτικά άνθρωπος που πάλεψε σε όλη του τη ζωή για την κοινωνική δικαιοσύνη, γνωστός στους συμπολίτες του για την στάση του μέχρι την τελευταία στιγμή.
 
Ηθικός αυτουργός για την επιλογή του Βαγγέλη είναι η καταστροφική για όλους μας, βάρβαρη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.
 
Μια πραγματικότητα που αποτυπώθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο στη ζωή του συναδέλφου μας κατά τη σύλληψή του στην πανεργατική απεργία στις 23 Φλεβάρη 2011. Συμμετείχε στη διαδήλωση με το μπλοκ του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για να διαδηλώσει ειρηνικά με τους συναδέλφους του, και συνελήφθη στο σωρό από τα ΜΑΤ που τον χτύπησαν αλύπητα, όταν η διαδήλωση δέχτηκε την επίθεση της κρατικής καταστολής. Κρατήθηκε παράνομα για τρεις ημέρες ενώ του ασκήθηκε σωματική βία κατά την προσαγωγή του.
 
Η βάρβαρη πολιτική των τελευταίων χρόνων, με την κρατική καταστολή να γιγαντώνεται αποτελώντας το μοχλό επιβολής των Μνημονίων και των επιταγών κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου, είναι αποκλειστικά υπεύθυνη, όχι μόνο για το χαμό του συναδέλφου, αλλά και για τη χειροτέρευση της ζωής όλου του λαού, την επιβολή της απομόνωσης και της εσωστρέφειας ως κυρίαρχης κοινωνικής συμπεριφοράς, τη συνεχή ενίσχυση των αισθημάτων άγχους, φόβου και αγωνίας της νεολαίας για το μέλλον της.
 
Ας μην επιτρέψουμε άλλο στις φοβίες που δημιουργεί καθημερινά η βαρβαρότητα και η καταστολή, σε όλες τις μορφές και εκφάνσεις της, οι οποίες οδήγησαν το συναγωνιστή μας στην απόγνωση, να βαρύνουν άλλο τον καταπιεζόμενο λαό και τον κόσμο του κινήματος.
 
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
 
Ο θάνατος του Βαγγέλη ας σηματοδοτήσει την, ακόμη μεγαλύτερη, αλληλεγγύη μας στη δράση κάθε αγωνιστή που βρίσκεται στο δρόμο, απέναντι στις δυνάμεις καταστολής, στη στάση κάθε συναδέλφου που ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, στην επιμονή κάθε μετανάστη που διεκδικεί το δικαίωμα του στη ζωή απέναντι στη φασιστική βία.
 
Ενάντια σε αυτούς που λυμαίνονται τη ζωή μας απαντάμε με αντίσταση και συλλογικές διεκδικήσεις για την αξιοπρέπειά μας στη δουλειά και στη ζωή, για να μη μένει κανένας μόνος του μπροστά στην ανηλεή επίθεση.
 
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη του στην οικογένεια του συναδέλφου και συναγωνιστή, Βαγγέλη Σταμούλια. Ο Βαγγέλης Θα είναι πάντα κοντά μας στους αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου και του συστήματός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου