Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Σε αργία λόγω πειθαρχικών διώξεων που δεν έχουν ακόμα δικαστεί

Αναρτούμε ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για τη θέση σε αργία λόγω πειθαρχικών διώξεων και ενημερώνουμε ότι η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής έχει έκτακτη γενική συνέλευση τη Δευτέρα 10/12 στις 11πμ στο Υπ. Μεταφορών


Αθήνα, 5/12/2012
Αρ. Πρωτ.: 6512
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Οι επιπτώσεις του Ν. 4093/2012, οι άμεσες τουλάχιστον, για τους Διπλ. Μηχανικούς σχετίζονται με την αυστηροποίηση του πειθαρχικού πλαισίου.
Η φύση της δουλειάς μας, οδηγεί πολύ συχνά συναδέλφους σε δικαστικές περιπέτειες, που σε συγκεκριμένες υπηρεσίες όπως π.χ. πολεοδομίες, τεχνικές υπηρεσίες που έχουν αρμοδιότητες συντήρησης οδικού δικτύου κλπ. αυτές οι περιπτώσεις παίρνουν μαζικές διαστάσεις και μεγάλη συχνότητα.
Με τον Ν. 4093/2012, αυτές οι περιπτώσεις έχουν σαν συνέπεια, με την παραπομπή, να τίθενται σε αργία οι εμπλεκόμενοι και στο ενδεχόμενο καταδικαστικής απόφασης να απολύονται.
Η Ομοσπονδία έχει ήδη ξεκινήσει και προετοιμάζει ένα πλαίσιο αντιδράσεων που περιλαμβάνει :

α. Πληροφόρηση των δυνατών νομικών ενεργειών που μπορούν να γίνουν από τους εμπλεκόμενους.
β. Επιδίωξη συναντήσεων και παρεμβάσεων, με τεκμηριωμένο υπόμνημα, για τις ιδιαιτερότητες της φύσης της δουλειάς μας, από κοινού με το ΤΕΕ, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αντίστοιχες δε με την Ένωση Δικαστικών και Εισαγγελέων καθώς και με τους αρμόδιους Εισαγγελείς των περιφερειών, προκειμένου να ενημερωθούν για τα πραγματικά δεδομένα.

Συνημμένα επισυνάπτουμε γνωμοδότηση του Δικηγορικούγραφείου του κ. Αναστ. Πετρόπουλου αφενός μεν για την αντισυνταγματικότητα των συγκεκριμένων διατάξεων αφετέρου δε, για τις άμεσες νομικές ενέργειες που μπορεί να κάνει ο εμπλεκόμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου