Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Τα «μπλοκάκια» θα την ξαναπληρώσουν

Αναδημοσίευση από το Έθνος. Νέα φορολογική βαρβαρότητα για τους εργαζόμενους με ΔΠΥ. Δε φτάνει η φορολόγηση από το πρώτο € με 26%, ούτε οι ληστρικές εισφορές, ετοιμάζουν και αύξηση στα 1000 € από τα 500 του απαράδεκτου χαρατσιού, το οποίο πληρώνεις ακόμα και με μηδενικά έσοδα.
 
Προς αύξηση του τέλους επιτηδεύματος (το λεγόμενο «μπλοκόσημο») που καταβάλλουν ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εξοικονομήσει πόρους για την φορολογική ανακούφιση τρίτεκνων και πολύτεκνων.

Τα «μπλοκάκια» θα πληρώσουν τα πολυτεκνικά επιδόματα
Ετσι και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο μελετά την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο σήμερα είναι 500 ευρώ ετησίως, πρόταση που έχει ήδη υποβληθεί προς την τρόικα,η απάντηση της οποίας αναμένεται.
Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομικών μελετά αύξηση των επιδομάτων για τρίτεκνους και πολύτεκνους εφόσον βρεθούν ισοδύναμα μέτρα αύξησης των εσόδων.
Οσον αφορά την κλίμακα φορολόγησης, οι τελευταίες πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι το κερδίζει έδαφος ο συντελεστής του 45% να επιβάλλεται τελικά σε εισοδήματα άνω των 48.000 ευρώ ενώ εξετάζονται βελτιώσεις και στο θέμα της έκπτωσης φόρου ύψους 1.950 ευρώ.
Κατά τις ίδιες πηγές, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή μίνι φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει τις άμεσου δημοσιονομικού χαρακτήρα παρεμβάσεις που αφορούν τον τρόπο φορολόγησης του εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων καθώς η κατάθεσή του αποτελεί προαπαιτούμενη δράση για την εκταμίευση της δόσης, ενώ κατά τα φαινόμενα η μείζων φορολογική μεταρρύθμιση για το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου