Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Μείωση οργανικών μονάδων 78%

Αναρτούμε ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ τ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΘΗΝΑ, ΤΟΜΕΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες είναι σε εξέλιξη διαδικασίες αλλαγής των οργανισμών, με στόχο τη μείωση των οργανικών μονάδων κατά τουλάχιστον 30%. Ανάμεσα στα συνήθη θύματα και οι τεχνικές υπηρεσίες που οδεύουν προς διάλυση.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Σας παραθέτουμε το νέο οργανόγραμμα της Γ.Γ.Ε.Κ.Α. που ετοιμάζουν νοσηρά μυαλά για μας χωρίς εμάς. Φαίνεται ότι ισχύει, αφού έχουν περάσει ήδη 24 ώρες και κανείς, μετά από τα ερωτήματά μας, δεν το έχει διαψεύσει.

Γενική Διεύθυνση Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων

Διεύθυνση Υδρογονανθράκων
Τμήμα Πετρελαιοειδών
Τμήμα Φυσικού Αερίου
Τμήμα Μελετών & Τεκμηρίωσης
Τμήμα Εγκαταστάσεων
Τμήμα Προτύπων Ελέγχου Διακίνησης & Αποθήκευσης Καυσίμων

Διεύθυνση Ηλεκτρικής Ενέργειας & Ενεργειακής Πολιτικής
Τμήμα Σχεδιασμού, Διαχείρισης & Εποπτείας Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας
Τμήμα Μεταφοράς & Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας
Τμήμα Ενεργειακού Σχεδιασμού
Τμήμα Ενεργειακής Αποδοτικότητας

Διεύθυνση Ορυκτών Πόρων
Τμήμα Μεταλλευτικών Ορυκτών
Τμήμα Βιομηχανικών & Ενεργειακών Ορυκτών
Τμήμα Μαρμάρων & Αδρανών Υλικών
Τμήμα Αδειών, Ασφάλειας, Κανονισμών


Δηλαδή

Οργαν. Μονάδες Υφιστάμενη κατάσταση Διαστροφική πρόταση
Γενικές Δ/νσεις
2
1
Διευθύνσεις
12
3
Τμήματα
40
13
Ειδικές υπηρεσίες
1
0
ΣΥΝΟΛΟ
55
17

Μείωση οργανικών μονάδων 69% !!!

Επίσης οι Επιθεωρήσεις μεταλλείων Β. και Ν. Ελλάδος γίνονται δύο Τμήματα στη Β. και Ν. Ελλάδα μαζί με τους επιθεωρητές περιβάλλοντος.
Μείωση οργανικών μονάδων 78% !!!

Στη παραπάνω μείωση δεν συνυπολογίζουμε την ήδη υφιστάμενη μείωση που επέρχεται (σύμφωνα με αυτά που μας έχουν πει) με την συγχώνευση διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών σε μία Γενική Δ/νσης Διοικητικής υποστήριξης (ενοποίηση Δ/νσεων Διοικητικής Υποστήριξης, Οικονομική, Οργάνωσης, Δημοσίων Σχέσεων και Διεθνών Δραστηριοτήτων, ΠΣΕΑ, Ποιότητας Αποδοτικότητας, με τις ανάλογες του Περιβάλλοντος). Εάν συνυπολογίσουμε και αυτή την ενοποίηση ξεπερνάμε συνολικά το 75% στη μείωση των οργανικών μονάδων.

Ξέρουμε ότι η Ενέργεια και ο Ορυκτός Πλούτος, ουσιαστικά οι μόνοι τομείς που είναι ικανοί να βγάλουν τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο, δεν αρέσουν σε πολλούς.

Θέτουμε λοιπόν τα εξής ερωτήματα:

1. Γιατί μέχρι σήμερα κωφεύει η πολιτική ηγεσία στις παρατηρήσεις μας; Η διαύγεια ισχύει για όλους εκτός των υπαλλήλων του ΥΠΕΚΑ;

2. Ποιος ο θεσμικός ρόλος, επαναλαμβάνουμε, του πρώην Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΚΑ κου Αλεξόπουλου, που από τη πρώτη στιγμή φάνηκε να θέλει να συρρικνώσει τον Τομέα Ενέργειας και Φυσικού Πλούτου;
3. Η Ενέργεια και ο Ορυκτός Πλούτος είναι ή όχι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης της χώρας;
Αν ναι τότε πως θα προωθηθούν οι σχετικές δράσεις με διαλυμένες υπηρεσίες;
Μήπως έτσι είναι πιο εύκολη η εκποίηση του Δημόσιου Πλούτου, σε βάρος του Ελληνικού λαού;

4. Μετά την συρρίκνωση-υποβάθμιση του ΙΓΜΕ, διαλύεται και η Γενική Δ/νση Φυσικού Πλούτου. Μήπως είναι το τελικό χτύπημα για να είναι εύκολο πλέον το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου και με αδιαφανείς διαδικασίες;

5. Μήπως ο νέος οργανισμός γίνεται ώστε να χωράνε οι εναπομείναντες στο ΜΙΝΙΟΝ (και αυτό έργο του Αλεξόπουλου);

6. Το ελληνικό δημόσιο (δηλαδή οι έλληνες φορολογούμενοι) πλήρωσαν μία επιτροπή και κυρίως τους Γάλλους εμπειρογνώμονες, για να γίνει η σχετική μελέτη αναθεώρησης των δομών του ΥΠΕΚΑ. Γιατί πληρώσαμε αφού αυτή πήγε «εις τον κάλαθο των αχρήστων»; Επιφυλασσόμαστε να προσφύγουμε στην διερεύνηση του θέματος από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Τώρα πέφτουν οι μάσκες. Με τέτοιους οργανισμούς όχι μόνο δεν θα βρουν θέση αυτοί που βγαίνουν στην εφεδρεία (όπως ισχυρίζεται ο κ. Μανιτάκης) αλλά οι έφεδροι-απολυμένοι θα πολλαπλασιαστούν λόγω κατάργησης επιπλέον οργανικών θέσεων εργασίας.

Συν/φισσες και συνάδελφοι,

Φοβόμαστε ότι το πιλοτικό αυτό μοντέλο του οργανισμού της Ενέργειας-Φυσικού Πλούτου, που οδηγεί στη διάλυσή της θα εφαρμοστεί αντίστοιχα και στην ΓΓΒ, με στόχο τη συρρίκνωση-διάλυσή της.
Ήρθε πλέον θεσμικά η ώρα του περάσματος των αρμοδιοτήτων του Δημοσίου στα μοντέλα ΣΔΙΤ. Ποιοί ωφελούνται από αυτές τις μεθοδεύσεις; Πως διασφαλίζεται η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η έλλειψη διαπλοκής;
Για τους λόγους αυτούς καλούμε όλους τους συναδέλφους σε κινητοποιήσεις με πρώτη την Έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου την Παρασκευή 7/12/2012 και ώρα 11 π.μ. στο Αμφιθέατρο.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Μανώλης Χατζόπουλος Αχιλλέας Σουγκάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου