Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Επέμβαση των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία - Συγκέντρωση το απόγευμα

Αναδημοσιεύουμε από το Ίσκρα. Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς το απόγευμα καλούν σωματεία και οργανώσεις της αριστεράς.

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΕΣΗ!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 5:30 μμ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ! ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ!
Στις 5:30 τα ξημερώματα, σήμερα Παρασκευή, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα στους απεργούς χαλυβουργούς. Συνέπεια της τρομοκρατικής επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων, η οποία έγινε κατόπιν εντολής της τρικομματικής κυβέρνησης, ήταν να ανοίξουν οι πύλες και να μπει στο χώρο του εργοστασίου άγνωστος, μέχρι στιγμής, αριθμός απεργοσπαστών.
Στο σημείο βρίσκονται τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ νωρίτερα σημειώθηκαν ξυλοδαρμοί και συλλήψεις τουλάχιστον έξι απεργών χαλυβουργών από την ασφάλεια.
Περισσότεροι από 200 απεργοί χαλυβουργοί, ανυποχώρητοι στον αγώνα τους, παραμένουν συγκεντρωμένοι στην είσοδο του εργοστασίου, ενώ έχουν καταλάβει και μια λωρίδα του ρεύματος της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου. Το σωματείο των εργαζομένων της Ελληνικής Χαληβουργίας καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πύλη του εργοστασίου σήμερα το απόγευμα στις 5:30 μ.μ.  

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, σχετικά με την επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς χαλυβουργούς,  δήλωσε: «Η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μετέτρεψε την Ελλάδα σε κράτος του Μάνεση, όπου τα ΜΑΤ κουρελιάζουν κάθε ίχνος συνταγματικού και συνδικαλιστικού δικαιώματος. Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από την πύλη της Χαλυβουργίας και να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι συλληφθέντες».
«Να χαίρονται τα ΜΑΤ και την επίθεσή τους, ο κος Σαμαράς ο κος Βενιζέλος και ο κος Κουβέλης», δήλωσε στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης που βρίσκεται από το πρωί στην πύλη του εργοστασίου.
Ως εκδήλωση συμπαράστασης, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, καλεί τους εργαζομένους και τα συνδικάτα να βρεθούν τώρα όλοι στη Χαλυβουργία.
 Για προβοκάτσια έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου, Παντελής Παπαβασιλείου, καταγγέλλοντας ότι τα ΜΑΤ χτύπησαν τους απεργούς και προχώρησαν σε συλλήψεις. Τόνισε, ακόμη, ότι υπάρχει ισχυρή παρουσία δυνάμεων καταστολής, η οποία περιφρουρεί το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο και κατήγγειλε ότι έγινε χρήση χημικών μέσα στην εθνική οδό.
«Η απεργία συνεχίζεται και δεν είναι παράνομη» είπε και σημείωσε ότι έχουν γίνει προτάσεις για άρση του αδιεξόδου, αλλά «ο εργοδότης είναι αδιάλλακτος, αυτός δεν θέλει να ανοίξει το εργοστάσιο».
Τώρα όλοι στους δρόμους, όλοι στην Χαλυβουργία, για να μην περάσει η εργοδοτική, κρατική και μνημονιακή τρομοκρατία...
Τώρα η αριστερά ενωμένη και στο δρόμο να καλέσει και να οργανώσει την εργατική ταξική αντίσταση και σύγκρουση...Τώρα γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου