Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Λεηλασία από κυβέρνηση και ΤτΕ των ταμειακών διαθέσιμων του Τ.Ε.Ε., αλλά και όλων των Ν.Π.Δ.Δ. με το PSI

Λεηλασία από κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδας των ταμειακών διαθέσιμων του Τ.Ε.Ε., αλλά και των καταθέσεων όλων των Ν.Π.Δ.Δ. με το PSI

Από την περασμένη εβδομάδα πάρα πολλοί διοικητές νοσοκομείων, πρυτάνεις ΑΕΙ και υπεύθυνοι αρκετών άλλων οργανισμών του δημοσίου άρχισαν να ανακαλύπτουν ο ένας μετά τον άλλο πως έχει ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ έως και το 70% των χρημάτων ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ που διατηρούσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος !
Η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδας, αξιοποιώντας το νομικό πλαίσιο (Νόμος 2469/1997) που έχουν δημιουργήσει εδώ και δυο δεκαετίες οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, φρόντισε με κάθε τρόπο όχι μόνο να αρπάξει και να βάλει σε υποχρεωτικές καταθέσεις τα χρήματα που είχαν στη διάθεσή τους τα διάφορα νομικά πρόσωπα και κύρια τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων, αλλά στην πραγματικότητα συνειδητά έστησε την παγίδα του «κουρέματος», στην οποία έσπρωχνε μέχρι και την τελευταία στιγμή καταθέσεις και αποταμιεύσεις που δεν της ανήκαν.
Στην κατηγορία των φορέων που διαπιστώνουν ότι λεηλατήθηκαν οι καταθέσεις, τα διαθέσιμα και τα αποθεματικά τους ανήκει το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων με εργατικές αποταμιεύσεις δεκαετιών, τα διάφορα Ταμεία και Οργανισμοί που λειτουργούν με εισφορές των εργαζομένων και έχουν στόχο να καλύπτουν διάφορες ανάγκες τους, τα δημόσια νοσοκομεία, το σύνολο των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, τα επιμελητήρια κ.ο.κ.
Στο χορό αυτό της κλεψιάς και του κουρέματος δεν γλίτωσε ούτε το ΤΕΕ. Το θέμα έγινε γνωστό έπειτα από επίσκεψη του προέδρου του ΤΕΕ του τμ Δωδεκανήσου στην Τράπεζα της Ελλάδος (όπου το ΤΕΕ τηρεί υποχρεωτικά τα διαθέσιμά του), στην οποία ενημερώθηκε ότι κατόπιν επείγουσας εντολής της Κεντρικής Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η μεταφορά ποσών από τον λογαριασμό που κατατίθενται τα έσοδα του ΤΕΕ στο λογαριασμό κίνησης ο οποίος χρησιμοποιείται για την κάλυψη των τρεχουσών δαπανών, και «αναστέλλεται η χορήγηση βεβαιώσεων υπολοίπου λογαριασμών και κινήσεων-extrait των λογαριασμών»!!!!

Το ίδιο, φυσικά, συνέβη σε όλους τους λογαριασμούς που έχει το Τ.Ε.Ε., κεντρικά και περιφερειακά Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις του Τ.Ε.Ε. στο λογαριασμό διαθεσίμων του από 2781569 ευρώ στις 12 Μαρτίου, βρέθηκαν τρεις μέρες αργότερα είχαν καταποντιστεί στα 850622 ευρώ. Είναι εξοργιστικό πλέον πως παίζουν με τις ζωές μας.
Ο ένας μετά τον άλλον δημόσιοι φορείς και άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ανακαλύπτουν τον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα ακόμα και η όποια λειτουργία τους, επειδή πέρα από τις άλλες περικοπές που κάνει η κυβέρνηση, δεν υπάρχουν πια τα οικονομικά τους διαθέσιμα, που ήταν σε υποχρεωτικές καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδας. Οι καταθέσεις που οι διάφοροι φορείς είχαν υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδας μετατράπηκαν αυτόματα σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία «κουρεύτηκαν» στις 12 του Μάρτη.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό!. Εκατομμύρια ευρώ πραγματικά χρήματα, όχι χρεόγραφα ή χαρτιά, έκαναν φτερά σε μια νύχτα!. ενώ για μέρες η Τράπεζα της Ελλάδος δεν απαντούσε καν στην ερώτηση του πόσα χρήματα έχουν μείνει στους λογαριασμούς.
Είναι φυσικό να μας δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα:

  • Κανείς δεν ήξερε τίποτα;
  • Γνώριζε η Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. ότι θα συνέβαινε αυτό το «κούρεμα» και σε ποιες ενέργειες προέβη για να προστατεύσει τα χρήματα;
  • Ποιος γνωρίζει ή ποιος ψάχνει τι έγιναν αυτά τα χρήματα και ποια είναι η διαδρομή τους;
  • Γιατί δεν έχουν ενημερωθεί οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία γι’ αυτές τις συνέπειες του PSI;
  • Γιατί τα ποσά αυτά δεν εξαιρέθηκαν του κουρέματος ;
  • Με τα αλλεπάλληλα μνημόνια, τα αντεργατικά μέτρα χωρίς σταματημό, με τα ενδεχόμενα νέα κουρέματα, εγγυάται η κυβέρνηση και η Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. τις μισθοδοσίες των εργαζόμενων στο Τ.Ε.Ε. και τη συνέχιση των λειτουργιών του για τα επόμενα χρόνια;
  • Θα έρθουν αναγκαστικά κλεισίματα και απολύσεις;
  • Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. έναντι της Τράπεζας της Ελλάδος για την εξαφάνιση τόσων εκατομμυρίων ευρώ;
  • Αυτή ήταν η … «εθελοντική συμμετοχή» στο PSI ; Να ληστευτούν τελευταία στιγμή νοσοκομεία, ΑΕΙ, ΝΠΔΔ κλπ για να αγοραστούν ομόλογα ; Και μετά να βγαίνουν κυβέρνηση ΕΕ-ΔΝΤ χωρίς ντροπή στα κανάλια και να πανηγυρίζουν για 90% συμμετοχή ; Από ποιούς;

Είναι ξεκάθαρο ότι η νέα δανειακή σύμβαση και το PSI , τα νέα μνημόνια είναι εδώ για να ισοπεδώσουν ότι απέμεινε. Το πραγματικό δίλημμα για όλους εμάς είναι αν θα τους αφήσουμε. Αν θα νομιμοποιήσουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ ή θα αγωνιστούμε για την ανατροπή της! Με αυτό το σκεπτικό καταγγέλλουμε την στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΤΕΕ που τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα δίνοντας ουσιαστικά το πράσινο φως για την σφαγή των δικαιωμάτων μας.
Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο αλλά και συνολικά το εργατικό και λαϊκό κίνημα να αγωνιστούμε για την ανατροπή της νέας δανειακής σύμβασης και της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου που την υπηρετεί. Δε θέλουμε να δώσουμε ούτε ένα ευρώ για τα δικά τους κέρδη. Κάθε μέρα που παραμένουμε στην ΕΕ είναι μέρα χρεοκοπίας για το λαό, μέρα υποθήκης της νεολαίας. Τώρα είναι η ώρα, να μπλοκάρουμε και να ανατρέψουμε την κανιβαλική πολιτική τους, να διεκδικήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, στον κόσμο που γκρεμίζουν να χτίσουμε το δικό μας. Δεν είναι απλά ότι το θέλουμε είναι ότι το μπορούμε.

  • Διαγραφή του ληστρικού χρέους. Έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ.
  • ΟΧΙ στη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI.
  • Δεν χαρίζουμε ούτε ένα ευρώ στους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους.
  • Κάτω η κυβέρνηση και η αντιλαϊκή πολιτική της.
  • Όχι στο τζόγο των αποθεματικών των ταμείων.
  • Άμεση καταβολή από την κυβέρνηση και την τράπεζα της Ελλάδας όλων των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων στους δημόσιους φορείς και στα ασφαλιστικά ταμεία
Τώρα, μέτωπο αγώνα και ανατροπής όλων των εργαζόμενων στο δημόσιο και το ιδιωτικό τομέα.

Αριστερή Πρωτοβουλία εργαζομένων ΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου