Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ Πληρώνω το χαράτσι της ΔΕΗ

Αναδημοσιεύουμε κείμενο που κυκλοφορεί στις γειτονιές της αθήνας με πρακτικές οδηγίες άρνησης πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ καθώς και video με τον τρόπο επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος από το μετρητή της ΔΕΗ. Στο σύνδεσμο αυτό επίσης υπάρχουν οδηγίες καταβολής μέσω ΑΤΜ μόνο του ποσού που αντιστοιχεί στο ρεύμα και στα δημοτικά τέλη. Ενδιαφέρον έχει και η πρωτοβουλία Δήμων (Ν. Ιωνία, Ελληνικό, Περιστέρι) να στηρίξουν τους δημότες τους στην αντίσταση απέναντι και σε αυτή την επιδρομή.
 
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! το χαράτσι της ΔΕΗ


Τι μπορούμε να κάνουμε:
  • Έχουμε 40 μέρες περιθώριο για να εξοφλήσουμε το λογαριασμό από την ημέρα που θα τον λάβουμε και 25 ημέρες μετά την έγγραφη ειδοποίησή μας με τον επόμενο λογαριασμό, μέχρι την επικείμενη διακοπή ρεύματος.
  • Δεν αφήνουμε κανένα συνεργείο να μπει σε ιδιωτικό χώρο, για να κόψει το ρεύμα, παρά μόνο παρουσία εισαγγελέα:
  1. Αν ο μετρητής ρεύματος βρίσκεται σε προαύλιο χώρο κλειδώνουμε την εξώπορτα ώστε η πρόσβαση σε αυτό να είναι δυνατή μόνο με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη
  2. Σε μονοκατοικίες όπου ο μετρητής βρίσκεται στο πεζοδρόμιο φροντίζουμε να τον κλείσουμε με ένα ξύλινο ή μεταλλικό ερμάριο (κουτί-ντουλάπι) ή αν υπάρχει ήδη αυτό, φροντίζουμε να βάλουμε ένα γερό λουκέτο
  3. Στις πολυκατοικίες-διαμερίσματα όπου όλοι μετρητές είναι σε ένα κοινό ντουλάπι βάζουμε ένα γερό λουκέτο και το κλειδί το κρατάει π.χ. ο διαχειριστής ή αντικαταστάτης του.
  4. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις φροντίζουμε ώστε το ρολόι να είναι προσβάσιμο μόνο την προβλεπόμενη ημερομηνία καταγραφής της ένδειξης του μετρητή (αναγράφεται στον λογαριασμό) ή διαβάζουμε μόνοι μας την ένδειξη και τηλεφωνούμε στο 10500 της ΔΕΗ.
  • Κάνοντας τα παραπάνω απλά πράγματα, εμποδίζουμε την διακοπή του ρεύματος από τον μετρητή, οπότε η μόνη επιλογή που απομένει στην ΔΕΗ και τους εργολάβους της είναι να κινητοποιήσουν συνεργείο με καλαθοφόρο όχημα προκειμένου να κόψουν την παροχή ρεύματος από την κολώνα (κάτι που μπορεί να γίνει μόνο για τις μονοκατοικίες και όχι για τις πολυκατοικίες). Σε αυτήν την περίπτωση και αφού έχουμε συνεννοηθεί με τους γείτονες μας είμαστε εκεί για να τους εμποδίσουμε και να βοηθήσουμε έμπρακτα τον διπλανό μας.
  • Και αν παρόλα αυτά καταφέρουν να μας κόψουν το ρεύμα τότε μπορούμε να το επανασυνδέσουμε μαζί με τεχνικούς που έχουν ήδη δηλώσει διαθεσιμότητες.
  • Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε! Με συνελεύσεις σε πολυκατοικίες και γειτονιές να οργανώσουμε την άμυνα μας απέναντι στην ληστεία τους, να μην αφήσουμε κανένα συνεργείο να κόψει το ρεύμα σε κάποιον που δεν έχει ή δεν θέλει να πληρώσει, να σηκώσουμε τον διακόπτη. Κανένας να μην μείνει μόνος του σε αυτή τη μάχη!
Επειδή τα μέτρα τους δεν έχουν τελειωμό,
ας τελειώνουμε μια και καλή με αυτούς!
Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου