Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Όλοι οι ΔΥ μηχανικοί αύριο στις κατάληψεις ΥΠΥΜΕΔΙ-ΥΠΕΚΑ

Όπως επιβεβαιώθηκε στη σημερινή πολύ μεγάλη συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, ξεκινάμε την 3ήμερη απεργία από αύριο Τρίτη 18/10 με την κατάληψη στις 7:00πμ των ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ (Χαρ. Τρικούπη και Αλεξάνδρας) και Υ.ΠΕ.Κ.Α. (Αμαλιάδος). Συνεχίζουμε με την απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 19/10 στις 11:00πμ στην ιστορική πύλη του Πολυτεχνείου (Πατησίων) και πορεία προς τη Βουλή, όπου και θα παραμείνουμε. Τέλος την Πέμπτη 20/10 τρίτη ημέρα απεργίας για τους Δημοσίους Υπαλλήλους μηχανικούς, η ΕΜΔΥΔΑΣ καλεί σε συγκέντρωση στις 11:00πμ στην Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου στο Σύνταγμα. Η συσπείρωση μαζί με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και το ΠΑΜΕ θα καλέσει και στην πρωϊνή περικύκλωση της Βουλής.
Όσον αφορά τη σημερινή μαζική συνέλευση ενημερώνουμε ότι πλειοψήφησε η παραπάνω πρόταση του Προεδρείου και μειοψήφησε η δική μας (συσπείρωση) που διαμορφώθηκε μαζί με τη Δημοσιουπαλληλική Ενότητα και την Αριστερή Παρέμβαση (βλέπε παρακάτω, μεγάλο μέρος της είναι η προηγούμενη  ανακοίνωση) με συσχετισμό περίπου 2/3 υπέρ Προεδρείου και 1/3 υπέρ της δικής μας. Όπως έχουμε ξαναγράψει τονίσαμε την ανάγκη πολιτικού αγώνα να φύγει η κυβέρνηση και η τρόϊκα, καλούσαμε στη δημιουργία ανοικτής επιτροπής αγώνα, και θέλαμε δέσμευση ότι μετά την πιθανή ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη 20/10 θα συνεχίσουμε με γενικές συνελεύσεις (προτείνοντας συγκεκριμένα την επόμενη δευτέρα). Δικές μας (και όχι μόνο) συνδικαλιστικές αστοχίες δεν επέτρεψαν την εμφάνιση ενός πλειοψηφικού ρεύματος και στην ΕΜΔΥΔΑΣ (όπως γίνεται σε πολλά σωματεία) που να σηκώσει το βάρος της τεράστιας επίθεσης που εξελλίσεται. Εμείς θα στηρίξουμε σε κάθε περίπτωση όλες τις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται αλλά και δε θα σταματήσουμε να τονίζουμε ότι χωρίς πολιτικά αιτήματα, συμμετοχή των συναδέλφων και αποφασιστικότητα δε θα πάμε μακριά. Μετά τη συνέλευση ακολούθησε μαζική πορεία των συγκεντρωμένων μηχανικών προς το Υπουργείο Οικονομίας (το οποίο ήταν και αυτό, όπως και πολλά ακόμα Υπουργεία, σε κατάληψη). Υπήρξε και η πρόταση μας να πάμε και στο κατελλημένο από τους εργαζόμενους του, πολύπαθο ΤΣΜΕΔΕ αλλά προσπεράστηκε.

Πρόταση Ψηφίσματος στη ΓΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής στις 17/10/2011

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε κοινό μέτωπο με τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τη ΔΗΣΥ, προχωρούν ακάθεκτοι στην εφαρμογή των πιο αντιδραστικών αντεργατικών μέτρων, σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ κλιμακώνουν την επίθεση μέσω των διαδοχικών μνημονίων, μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και του τελευταίου πολυνομοσχέδιου. Για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, για να έρεθι πιο κοντά η ώρα της ανατροπής, της λαϊκης νίκης, χρειάζεται τώρα σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο και συνοικία, να ορθωθεί ισχυρό το εργατικό- λαϊκό κίνημα, να διαμορφωθεί ένα παλλαϊκό μέτωπο που να θέτει εδώ και τώρα:
  • Τέλος στις θυσίες, για την κρίση και κερδοφορία του κεφαλαίου
  • Να φύγει η κυβέρνηση και η τρόϊκα, να ακυρωθούν οι νόμοι και τα μνημόνια τους, κάτω τα κόμματα που θυσιάζουν το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο και η ΕΕ
  • Σύγχρονα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Να ανήκει στην εργατική τάξη και το λαό ο πλούτος που παράγουν, με το λαό στην εξουσία. Έξω η ΕΕ και διαγραφή του χρέους.
  1. Σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες και σωματεία κλιμακώνουμε τον πολιτικό απεργιακό αγώνα προετοιμάζουμε γενική πολιτική απεργία με τα παραπάνω αιτήματα 
  2. Συμμετέχουμε μαζικά στην 3ήμερη απεργία 18-20/2010 και στις συγκεντρώσεις (Τρίτη: κατάληψη ΥΠΥΜΕΔΙ, Τετάρτη: απεργιακή πορεία από Πολυτεχνείο, Πέμπτη: περικύκλωση Βουλής).
  3. Εφαρμόζοντας στην πράξη την αντίθεσή μας στις επιταγές της ΕΕ, της τρόϊκας, της άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την αποχή των μηχανικών του Δημοσίου, μέχρις ότου αποσυρθούν τα αντιλαϊκά μέτρα, από κάθε πράξη (εισήγηση, απόφαση, κλπ) που προωθεί και υλοποιεί την καταστροφή της χώρας και του λαού και συγκεκριμένα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και γης, τις συμβάσεις παραχώρησης και ΣΔΙΤ, τις αντισυνταγματικές “τακτοποιήσεις” αυθαιρέτων, την εμπλοκή στην επίβλεψη αποκομιδής απορριμάτων (καταδικάζοντας ταυτόχρονα την απαράδεκτη στάση του αιρετού περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού) κλπ.
  4. Καλούμε τους συναδέλφους (σε συντονισμό με όλα τα σωματεία) να μη δώσουν λίστες προτεινόμενων προς εφεδρεία. Αν τολμήσουν και προχωρήσουν σε οποιαδήποτε απόλυση συναδέλφου, προχωράμε άμεσα σε καταλήψεις χώρων εργασίας (υπουργείων-δήμων-οργανισμών) και αποχή από την εργασία.
  5. Καλούμε σε ανυπακοή και συλλογική και οργανωμένη άρνηση πληρωμής όλων των χαρατσιών- έκτακτων εισφορών. Το Δ.Σ. (με την επιτροπή αγώνα) να αναλάβει να συγκεντρώσει τα χαράτσια και να προχωρήσει σε κινήσεις αντίθεσης.
  6. Στηρίζουμε τα σωματεία και τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων σε ΑΕ του δημοσίου (ΟΣΚ, ΙΓΜΕ κ. ά.) που καταργούνται-συγχωνεύονται. Κοινή αγωνιστική δράση ενάντια στις απολύσεις-εφεδρεία.
  7. Την υλοποίηση των αποφάσεων αναλαμβάνει ανοικτή επιτροπή αγώνα που συνεδριάζει κάθε βδομάδα.
  8. Επόμενη Γενική Συνέλευση στις 24 Οκτώβρη, όπου αποφασίζουμε συλλογικά για τη συνέχεια του αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου