Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Κοινός συντονισμός Σωματείων και Ομοσπονδιών Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Πραγματοποιήθηκε στις 20/9/11 στα γραφεία της ΟΛΜΕ στην Αθήνα, σύσκεψη εκπροσώπων των ομοσπονδιών ΟΛΜΕ, ΕΜΔΥΔΑΣ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΙΕΛΕ, ΠΟΣΕΕΔΙΠ, ΟΕΝΓΕ, ΔΟΕ και του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Συζητήθηκαν οι τρόποι συντονισμού των κινητοποιήσεων και γενικότερα της κοινής δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος το επόμενο διάστημα με στόχο, την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης και τρόικας που διαλύει τα κοινωνικά αγαθά, ξεθεμελιώνει τις εργασιακές σχέσεις και οδηγεί σε απολύσεις στο δημόσιο, περικόπτει βάναυσα μισθούς και συντάξεις, ιδιωτικοποιεί δημόσεις επιχειρήσεις και οργανισμούς και ξεπουλά το δημόσιο πλούτο.

Συμφωνήθηκε να συμβάλλουν όλες οι πλευρές στην παραπέρα διεύρυνση του συντονισμού με ανοικτή πρόσκληση σε όλες τις διοικήσεις των ομοσπονδιών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Συμφωνήθηκε επίσης να συντονίσουν τη δράση τους με την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων αλλά και μαζικών δράσεων αντίστασης αξιοποιώντας όλες τις μορφές (όπως καταλήψεις, συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας κ.ά. που θα προταθούν) με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ένταση και διάρκεια αυτήν την περίοδο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν:
- Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την ΠΕΜΠΤΗ 22/9/11 στις 1 μ.μ. στα Προπύλαια αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.
- Στη διαμαρτυρίες για τα νέα χαράτσια – φόρους στο Υπουργείο Οικονομικών (Καραγεώργη Σερβίας,Σύνταγμα), την Πέμπτη 22/9 στις 6.30 μ.μ. και την Κυριακή 25/9 στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Ζητάμε την κήρυξη 48ωρης Απεργίας από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ στις 4 & 5 ή 5 & 6 Οκτώβρη με οργάνωση συλλαλητηρίων την πρώτη ημέρα και συγκεντρώσεων και συνελεύσεων στους χώρους εργασίας τη δεύτερη μέρα, καθώς και άλλων κινηματικών δράσεων, με προοπτική την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στο αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα στον αγώνα για δημόσια δωρεά παιδεία ενάντια στο επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για νέα συνάντηση τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 /9/11 στις 6 μ.μ., καλώντας να πάρουν μέρος όλες οι Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στο δρόμο της ενότητας και του συντονισμού η δύναμη της ανατροπής 
Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους της Αττικής, ότι τη Δευτέρα 26/9/11 στις 9:30 πμ στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, στάση μετρό Εθνική Άμυνα) θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής.

2 σχόλια:

  1. Οι υπαλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ανάμεσά τους και μηχανικοί) αρκετοί σε πλήθος αλλά παραδοσιακά αρκετά αδρανείς συνδικαλιστικά αποφάσισαν κάτι πρωτόγνορο για τα δεδομένα τους.

    Αποφάσισαν να γίνει μια ανοιχτή συγκεντρωση, Σάββατο για να μην υπάρχει και η μόνιμη δικαιολογία της απώλειας του μεροκάματου σε αίθουσα ξενοδοχείου στην Αθήνα. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε σχετική προσπάθεια ενημέρωσης και αφύπνισης των συναδέλφων η οποία και απόδωσε.

    Τελικά κόσμος ήρθε, ακούστηκαν πολλές απόψεις τόσο από συνδικαλιστές όσο και από υπαλλήλους και δημιουργήθηκε μια μαγιά και μια αφετηρία για διάλογο και ενέργειες. Όλοι οι "κοπρίτες" νοιώσαμε καλά που βρεθήκαμε και νοιώσαμε ότι κι άλλοι άνθρωποι είναι στο ίδιο καζάνι με μας,
    καζάνι έτοιμο να εκραγεί.

    Ακολούθησε πορεία ως τη Βουλή σε μια μεγάλη απόσταση στην οποία η πορεια δεν έχασε τη συνοχή της και οι απώλειες ήτανε ελάχιστες!

    Να παραδειγματιστούν κι άλλοι σύλλογοι, όταν έφτασε το ΙΚΑ να μαζέψει 500 άτομα Σαββατιάτικα, που είναι παραδοσιακά αδρανές και καταλαβαίνετε ποια είναι η αγανάκτηση του κόσμου.

    Ομοσπονδίες συντονιστείτε, αυτό φωνάζουν όλοι...είναι η τελευταία ευκαίρία!

    Σχετικό υλικό και εδώ:

    1)http://www.poseika.gr/images/stories/_20.09.2011-_novotel__24.09.2011.doc

    2)http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=385987&cid=4

    ΑπάντησηΔιαγραφή