Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα νέα χαράτσια.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι με την πολιτική, που εφαρμόζουν Κυβέρνηση – Τρόικα – ΔΝΤ με την «σιωπηρή» συναίνεση ΝΔ – ΛΑΟΣ, η κατάσταση για όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Δεδομένου ότι και οι εργαζόμενοι Μισθωτοί Τεχνικοί, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του εργαζόμενου λαού, φυσικό και επόμενο είναι, αντίστοιχα να διαμορφώνεται η κατάσταση και γι’ αυτούς.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων μηχανικών, τεχνολόγων κτλ, βιώνει σήμερα το φάσμα της ανεργίας, η οποία έχει υπερδιπλασιαστεί, την απλήρωτη δουλειά, με τους «χρωστούμενους μισθούς», την φορολογική επέλαση μέσω της επιβολής άδικων και δυσβάσταχτων άμεσων και έμμεσων φόρων, τη δυσβάσταχτη αύξηση των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων και την παράλληλη αποδόμηση κάθε έννοιας κοινωνικών παροχών σε υγεία, πρόνοια, παιδεία κτλ., την απαξίωση της επιστημονικής τους γνώσης.

Σαν να έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση προχωράει σήμερα στην επιβολή σε όλους τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, του κεφαλικού φόρου «επιτηδεύματος», που πιάνει και τους νέους συναδέλφους που μόλις βγήκαν στο επάγγελμα εν μέσω κρίσης, του φόρου «αλληλεγγύης», και σε όποιον έχει και ιδιόκτητη κατοικία, χαράτσι ακίνητης περιουσίας

Είναι αυταπάτη να πιστεύουμε, ότι τα μέτρα αυτά είναι προσωρινά. Είναι μόνιμα και έχουν ως στόχο την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι η λαίλαπα των μέτρων παίρνεται για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους και την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας, αποτελεί ένα τεράστιο ΨΕΜΑ!

Στο νέο φορολογικό αντιλαϊκό ντου κυβέρνησης – τρόικας, η απάντηση μας πρέπει να είναι: Τέλος οι θυσίες μας για την κρίση, την ευρωζώνη και την ΕΕ.
Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα νέα χαράτσια.

Το ΣΜΤΜ καλεί σε πλατειά συμμετοχή στην οργανωμένη άρνηση πληρωμής για τα φοροχαράτσια.
Λαϊκή αντεπίθεση για να εμποδιστεί, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής επικίνδυνης κυβέρνησης.
Καλούμε σωματεία, οργανώσεις, συλλόγους, λαϊκές επιτροπές, να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις, για μαζική οργανωμένη άρνηση πληρωμής.

Θεσσαλονίκη
Σεπτέμβριος 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου