Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα Τραπεζικά παιχνίδια με τα αποθεματικά μας

Αναδημοσιεύουμε από το Iskra. Όπως πληροφορηθήκαμε οι εγκληματίες της διοίκησης του ΤΣΜΕΔΕ (τομέας μηχανικών του ΕΤΑΑ) έδωσαν, κατά πλειοψηφία, εν λευκώ εξουσιοδότηση στο γνωστό και μη εξαιρετέο Πρόεδρο του (και Διευθύνωντα Σύμβουλο της Attica) να προχωρήσει στην εξαγορά της αμαρτωλής Proton Bank του Λ. Λαυρεντιάδη. Το θέμα αν συνδυαστεί με αυτά που γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτηση για το "κούρεμα" των αποθεματικών του Ταμείου (-500 εκατ. €), πέρα από το σκανδαλώδες της υπόθεσης, οδηγεί σε καταστροφή το Ταμείο και τα αποθεματικά του. Οι υπεύθυνοι αυτής της λεηλασίας πρέπει να αναγκαστούν σε παραίτηση και να λογοδοτήσουν άμεσα. Ταυτόχρονα οι ίδιοι οδηγούν εκτός επαγγέλματος χιλιάδες συναδέλφους εκτινάσσοντας στα ύψη τις ήδη υπέρογκες εισφορές των ασφαλισμένων.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ "ΣΚΕΠΑΣΕΙ" ΤΙΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ;
Το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Proton Bank του Λ. Λαυρεντιάδη διερευνά, η Attica Bank σύμφωνα με επιστολή της προς Χρηματιστήριο. Η ανακοίνωση της Attica Bank είναι η εξής: 
"Η Attica Bank θα διερευνήσει, στα πλαίσια της εκπεφρασμένης στρατηγικής της, το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Τράπεζα Proton λόγω των συνεργειών που θα προκύψουν και της ανάγκης δημιουργίας μεγέθους, που στις σημερινές συνθήκες είναι αναγκαίο για την ανάπτυξη του Ομίλου."
Την ώρα πάντως  που τα καθεστωτικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν για μια κίνηση που μπορεί να ανοίξει τον κύκλο περαιτέρω καρτελοποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, η ουσία δεν βρίσκεται μόνο εκεί!
Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη είδηση είναι το γεγονός πως η Attica Bank, είναι ουσιαστικά "κρατική" τράπεζα. Κύριοι μέτοχοι της Attica Bank είναι το ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ με 42,87%, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με 22,43% και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με 19,28%.
Τη στιγμή λοιπόν, που ο εισαγγελέας, θα διερευνήσει αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απιστίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, έχοντας δεσμεύσει ολα τα περιουσιακά στοιχεία του μεγαλομετόχου της Proton Bank Λ. Λαυρεντιάδη και διατελεσάντων μελών του ΔΣ της Proton Bank, μια τράπεζα που ελέγχεται από το Δημόσιο εξετάζει συνεργασία με την Proton Bank!!!
Πολλά είναι λοιπόν τα άκρως σκοτεινά ερωτηματικά τα οποία προκύπτουν από την εξέλιξη αυτή!
Μια τέτοια εξέλιξη θα συνέβαλε ενδεχομένως στην συγκάλυψη των όποιων ατασθαλιών υπάρχουν από τη μεριά του κύπριου επιχειρηματία.
 
Ήδη σύμφωνα με ρεπορτάζ του ηλεκτρονικού τύπου, εταιρείες του κύπριου επιχειρηματία έχουν λάβει από την Attica Bank, δάνεια ύψους €100 εκατ., τα οποία πλέον είναι "κόκκινα", μετά και τις εξελίξεις στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας. Σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ τα εν λόγω δάνεια χορηγήθηκαν, όταν Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank ήταν ο Τρύφων Κολλίντζας.
Μάλιστα, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο ο Τρύφων Κολλίντζας, διετέλεσε μετέπειτα διευθύνων σύμβουλος της Proton και σήμερα είναι κορυφαίο στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αφού παραιτήθηκε από την Proton.
Βρισκόμαστε, λοιπόν μπροστά σε άλλο ένα σκάνδαλο κρατικής διάσωσης μιας ιδιωτικής τράπεζας, φορτώνοντας τη σαβούρα πάνω σε μια δημόσια τράπεζα (βλέπε εξαγορά Aspis Bank συμφερόντων Ψωμιάδη από Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) ή σε κάτι ακόμα σοβαρότερο με κεντρικές πολιτικές προεκτάσεις;

* Το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων - Τομέας Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου