Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ενημέρωση από τη Γενική Συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής

Η προγραμματισμένη γενική συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής στις 26/9 είχε την ατυχία να συμπέσει με ξαφνική απεργία στα ΜΜΜ η οποία έκανε την πρόσβαση στο χώρο του πρώην Υπουργείου Μεταφορών πολύ δύσκολη. Παρόλα αυτά πάνω από 450 συνάδελφοι κατάφεραν και ήρθαν στη συνέλευση, με τους μισούς από αυτούς να κάθονται μέχρι τέλους (σε αντίθεση με όλες τις τελευταίες συνελεύσεις όπου οι περισσότεροι υπέγραφαν, άκουγαν λιγάκι και έφευγαν). Είναι ένα πρώτο δείγμα ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει (επιτέλους). Η έκκληση μας να μιλήσει ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη δεν εισακούστηκε, αλλά τέλος πάντων. Στη συνέλευση μοιράστηκε το κείμενο που έχουμε ήδη αναρτήσει το οποίο και περιείχε και την πρόταση μας, η οποία και μετά από συννενόηση με άλλες αριστερές παρατάξεις (ΔΕΜ & Αριστερή παρέμβαση, προτάθηκε και στην Αγωνιστική Συνεργασία αλλά δεν προσυπέγραψε) διαμορφώθηκε ως εξής:
  • Εφαρμόζοντας στην πράξη την αντίθεση των μηχανικών του Δημοσίου στις επιταγές της ΕΕ, της τρόϊκας, της άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης, που ήδη τις εφαρμόζει, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την αποχή των μηχανικών του Δημοσίου, μέχρις ότου αποσυρθούν τα αντιλαϊκά μέτρα, από κάθε πράξη (εισή­γηση, απόφαση, κλπ) που προωθεί και υλοποιεί την καταστροφή της χώρας και του λαού και συγκεκρι­μένα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και γης, τις συμβάσεις παραχώρησης και ΣΔΙΤ, τις αντισυ­νταγματικές “τακτοποιήσεις” αυθαιρέτων κλπ.
  • Καλούμε τους συναδέλφους (και σε συντονισμό με όλα τα σωματεία) να μη δώσουν λίστες προτει­νόμενων προς εφεδρεία. Αν τολμήσουν και προχωρήσουν σε οποιαδήποτε απόλυση συναδέλφου ερ­γαζόμενου, προχωράμε άμεσα σε καταλήψεις χώρων εργασίας (υπουργείων-δήμων-οργανισμών) και αποχή από την εργασία.
  • Καλούμε σε ανυπακοή και συλλογική και οργανωμένη άρνηση πληρωμής όλων των χαρατσιών- έκτακτων εισφορών. Το ΔΣ να αναλάβει να συγκεντρώσει τα χαράτσια και να προχωρήσει σε κινήσεις αντίθεσης.
  • Οργανώνουμε πανελλαδική κινητοποίηση με 48ωρη απεργία και κάθοδο των πρωτοβαθμίων στην Αθήνα, στις 5 & 6 Οκτώβρη.
  • Διαρκής ουσιαστικός συντονισμός με Σωματεία και Ομοσπονδίες του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, που κονούνται σε κατεύθυνση ριζικής αντίθεσης με την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, για ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών που να συντείνουν στη διαμόρφωση κοινού απεργιακού μπλοκ (με χαρακτηριστικά διαρκείας). Καμία αυ­ταπάτη ότι ο κλάδος θα τη γλιτώσει μόνος του.
  • Στήριξη των σωματείων, των κινητοποιήσεων και των συναδέλφων σε ΑΕ του δημοσίου (ΟΣΚ, ΙΓΜΕ κ. ά.) που καταργού­νται-συγχωνεύονται. Κοινή αγωνιστική δράση ενάντια στις απολύσεις-εφεδρεία. Καμία απόλυση κα­νενός συναδέλφου.
  • Την υλοποίηση των αποφάσεων αναλαμβάνει ανοικτή επιτροπή αγώνα που συνεδριάζει κάθε βδο­μάδα. Επόμενη Γενική Συνέλευση στις 10 Οκτώβρη. Σε αυτήν να υπάρχουν συγκεκριμένες εισηγήσεις από το ΔΣ και την επιτροπή αγώνα για λήψη αποφάσεων για συγκεκριμένες δράσεις.
  • Σήμερα 26/9 μετά τη λήξη της Γ.Σ., όλοι μαζί θα βαδίσουμε στο γραφείο του Υπουργού στο κτίριο του ΥΠΟΜΕΔΙ, και θα παραμείνουμε διαδηλώνοντας τα αιτήματα μας.
Οι δύο πρόεδροι (Αττικής και Ομοσπονδίας) εκφράζοντας και τις 3 παρατάξεις που συνδιοικούν (ΠΑΣΚ,ΔΚΜ, Αγων. Συνεργ.) πρότειναν ένα πλαίσιο κινητοποιήσεων (θα το αναρτήσουμε μόλις το έχουμε) από το οποίο απουσίαζαν η αποχή από τις πράξεις εφαρμογής του μνημονίου (και η πολιτική αξία που αυτή έχει), η κινητοποίηση στο γραφείο του Υπουργού (μόνο τα θεσμικά όργανα μπορούν, όχι ο κόσμος), η επιτροπή αγώνα και η επόμενη συνέλευση (ελπίζουμε να μην την καλέσουν μετά τη χρεωκοπία). Με αυτές τις διαφορές τα δύο πλαίσια τέθηκαν προς ψήφιση με αποτέλεσμα 97 των τριών μεγάλων παρατάξεων (που συγκεντρώνουν στις εκλογές το 75% των ψήφων) έναντι 92 αυτών που προτείναμε εμείς και 1 λευκής ψήφου (υπήρξαν και λίγοι συνάδελφοι που δεν ψήφισαν τίποτα). Δεν απογοητευόμαστε, ήταν μια πρώτη μάχη στο να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους οι αγωνιζόμενοι μηχανικοί όπως πριν πολλά χρόνια. Η ίδια η σκληρή πραγματικότητα που έχουμε μπροστά μας θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και νέες συνειδήσεις και τότε ο καθένας θα πρέπει να διαλέξει με ποιον πάει και ποιον αφήνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου