Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της συσπείρωσης στην ΕΜΔΥΔΑΣ

συσπειρωση αριστερων μηχανικων

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε κοινό μέτωπο με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, προχωρούν ακάθεκτοι στην εφαρμογή των πιο αντιδραστικών αντεργατικών μέτρων, σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, μέσω των διαδοχικών μνημονίων και μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων. Ταυτόχρονα η κρίση επιδεινώνεται στην ευρωζώνη την ΕΕ και διεθνώς, με το χρέος «εκτός ελέγχου» όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ισπανία, την Ιταλία, ακόμα και στις ΗΠΑ!
Παρά την ανοιχτή ομολογία της χρεοκοπίας της πολιτικής τρόικας-κυβέρνησης–εργοδοτών, η κυβέρνηση εξήγγειλε την υλοποίηση ολόκληρου του κανιβαλικού Μεσοπρόθεσμου (καθώς και επιπλέον μέτρων) μέσα σε ένα μήνα! Όλα πλέον δείχνουν ότι μοναδικός στόχος των μέχρι τώρα μέτρων είναι η διάσωση του τραπεζικού συστήματος και του ευρώ, σε βάρος των εργαζομένων αλλά και του συνόλου του λαού μας, ο οποίος οδεύει ταχύτατα στην φτωχοποίηση-κινεζοποίηση, καθώς και το ξεπούλημα τόσο της δημόσιας όσο και της ιδιωτικής περιουσίας. Η χώρα μας είναι το πειραματόζωο, προκειμένου να γί­νει στη συνέχεια μαζική εφαρμογή του δόγματος “σοκ και δέος” και στις άλλες χώρες της ΕΕ.
Η απάντηση στο νεοφιλελευθερισμό (που κυρίως ευθύνεται για την κρίση) με ακόμα περισσότερο νεοφι­λελευθερισμό, εκτός του ότι εξοντώνει την κοινωνία, οδηγεί σε βάθεμα της κρίσης μέσω του φαύλου κύ­κλου, μέτρα-μείωση εισοδήματος-ύφεση-μείωση εσόδων του κράτους-νέα μέτρα κοκ. Επί της ουσίας εί­μαστε ήδη σε χρεοκοπία, είτε στη «συντεταγμένη-επιλεκτική» είτε ακόμα και στην ανεξέλεγκτη μορφή της, που όσο πάει και πλησιάζει. Η κυβέρνηση, ενώ εξακολουθεί να πληρώνει τις δόσεις για την εξυπη­ρέτηση του χρέους, ταυτόχρονα απειλεί ότι θα προχωρήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών για μισθούς και συντάξεις.
Η πρόσφατη επίθεση Λοβέρδου καθόλου τυχαία δεν είναι. Το μίσος και η σπέκουλα σε δημοσίους υπαλλήλους, Σύνταγμα και αριστερά, δείχνει για το πού το πάνε. Ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα όλων των κρατικών λειτουρ­γιών, στοχοποίηση των ΔΥ και εξόντωσή τους, απολύσεις και εφεδρεία χιλιάδων ΔΥ, αναθεώρηση Συντάγματος με άρση μονιμότητας, μισθο­λογική ισοπέδωση σε πρωτόγνωρα επίπεδα, διαμόρφωση ενός προφίλ πειθήνιου, ευέλικτου και υπάκουου προς την πολιτική εξουσία ΔΥ μέσω της «αξιολόγησης» και του «κρατικού» υπαλλήλου. Ανοικτό ενδε­χόμενο ακόμα και για περαιτέρω συνταγματικές εκτροπές (ήδη έχουν κάνει αρκετές με την υπογραφή της Δανειακής Σύμβασης και τα συνεχή εισπρα­κτικά μέτρα) στο πεδίο των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Εκτός από το ξε­πούλημα του δημόσιου πλούτου το αποτέλεσμα θα είναι η πλήρης διάλυση- ιδιωτικοποίηση κρίσιμων για το κοινωνικό σύνολο υπηρεσιών, νοσοκομεία χωρίς γάζες και γιατρούς, σχολεία χωρίς βιβλία και δασκάλους. Μόνο ο στρατός και η αστυνομία πλέον κάνουν προσλήψεις, τυχαίο;
Και από κοντά το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων στα μονοπωλιακά συμ­φέροντα, που οδηγεί δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στη φτώχεια και την καταστροφή, η διάλυση και ισοπέδωση του δημόσιου πανεπιστημί­ου, το νέο φορολογικό σύστημα που θα φέρει νέα βάρη στους εργαζο­μένους, ενώ ήδη καλούνται να πληρώσουν την «έκτακτη εισφορά» μισθω­τοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και άνεργοι. Το είπε εξάλλου ο ΓΑΠ ο 3ος: Στόχος της κυβέρνησης, ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια...
Η ανάγκη κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ για συνεχές ξεζούμισμα του λαού μας δε θα σταματήσει από μόνη της, όπως δε θα «ορθοποδήσει» και η οικονομία. Το βαρέλι δεν έχει πάτο αν τους αφήσουμε. Η μόνη λύση είναι η ανατρο­πή κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και η ακύρωση όλων των μνημονίων-μεσο­πρόθεσμων-συμβάσεων-νόμων που έχουν νομοθετήσει την τελευ­ταία διετία.
Οι περικοπές στους ΔΥ μηχανικούς (οι οποίοι στην πλειοψηφία τους λαμβάνουν 2 επιδόματα, το 7 και κάποιο χωρικό) μέσω του «νέου», «ενιαίου» μισθολογίου, θα είναι τεράστιες και αβάστακτες. Ήδη μας έχουν περικόψει το 30% των ετήσιων αποδοχών, το τελευταίο τρίμηνο του 2011 αναδρομικά θα περικόψουν άλλα 1000 περίπου € λόγω μεσοπρόθεσμου («εισφορά για ανέργους», μείωση κινήτρου απόδοσης, αύξηση παρακράτησης φόρου, εισφορά υπέρ εφάπαξ), ενώ είναι σαφές ότι το 7 και τα χωρικά επιδόματα πάνε για οριστική κατάργηση. Επιπλέον όλη η πολιτική λογική της κυβέρνησης δείχνει ότι δε μας χρειάζονται πλέον. Κατάργηση Πολεοδομιών (με τη συναίνεση του ΤΕΕ), ιδιώτες ελεγκτές σε δημόσια και ιδιωτικά έργα, συμβάσεις παραχώρησης και ΣΔΙΤ, “fast track” επενδύσεις... Μας θέλουν μόνο για πρωτοκολλητές-διεκπεραιωτές του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Παράλληλα κατακλέβουν τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ λόγω κουρέματος ομολόγων (παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις). Το ΤΣΕΜΔΕ έτσι χάνει πάνω από 500 εκατ €, ανοίγοντας το δρόμο για περαιτέρω μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών.
Η πρόταση μας προς την ΕΜΔΥΔΑΣ και τους συναδέλφους είναι:
  • Εφαρμόζοντας στην πράξη την αντίθεση των μηχανικών του Δημοσίου στις επιταγές της ΕΕ, της τρόϊκας, της άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης, που ήδη τις εφαρμόζει, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την αποχή των μηχανικών του Δημοσίου, μέχρις ότου αποσυρθούν τα αντιλαϊκά μέτρα, από κάθε πράξη (εισή­γηση, απόφαση, κλπ) που προωθεί και υλοποιεί την καταστροφή της χώρας και του λαού και συγκεκρι­μένα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και γης, τις συμβάσεις παραχώρησης και ΣΔΙΤ, τις αντισυ­νταγματικές “τακτοποιήσεις” αυθαιρέτων κλπ.
  • Καλούμε τους συναδέλφους (και σε συντονισμό με τοπικά σωματεία) να μη δώσουν λίστες προτει­νόμενων προς εφεδρεία. Αν τολμήσουν και προχωρήσουν σε οποιαδήποτε απόλυση συναδέλφου ερ­γαζόμενου, προχωράμε άμεσα σε καταλήψεις χώρων εργασίας (υπουργείων-δήμων-οργανισμών) και αποχή από την εργασία.
  • Καλούμε σε ανυπακοή και συλλογική και οργανωμένη άρνηση πληρωμής όλων των χαρατσιών- έκτακτων εισφορών.
  • Οργανώνουμε κλαδική πανελλαδική κινητοποίηση (με 48ωρη απεργία) και κάθοδο των πρωτοβαθμίων στην Αθήνα, στις αρχές Οκτώβρη. Κατεβαίνουμε στις πορείες-συγκεντρώσεις κλπ μαζί με τις οικο­γένειές μας.
  • Διαρκής ουσιαστικός συντονισμός με τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ ΟΤΑ, ΟΕΝΓΕ κλπ) και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία για ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών που να συντείνουν στη διαμόρφωση κοινού απεργιακού μπλοκ (με χαρακτηριστικά διαρκείας). Καμία αυ­ταπάτη ότι ο κλάδος θα τη γλιτώσει μόνος του. Η σύσκεψη που έγινε γι αυτά στις 20/9 στα γραφεία της ΟΛΜΕ είναι ελπιδοφόρα.
  • Στήριξη των σωματείων και των συναδέλφων σε ΑΕ του δημοσίου (ΟΣΚ, ΙΓΜΕ κ. ά.) που καταργού­νται-συγχωνεύονται. Κοινή αγωνιστική δράση ενάντια στις απολύσεις-εφεδρεία. Καμία απόλυση κα­νενός συναδέλφου.
  • Την υλοποίηση των αποφάσεων αναλαμβάνει ανοικτή επιτροπή αγώνα που συνεδριάζει κάθε βδο­μάδα. Επόμενη Γενική Συνέλευση στα μέσα Οκτώβρη.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Η υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ, αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να παλέψει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Όμως οι μαχη­τικοί αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, το κίνημα των πλατειών, το κίνημα άρνη­σης πληρωμής, μαζί με τα δυναμικά κομμάτια του εργατικού κινήματος, έδειξαν ότι μπορούμε να νικήσουμε με ανυποχώρητο, ενωτικό αγώνα. Απαιτείται σήμερα ένας παλλαϊκός–πα­νεργατικός ξεσηκωμός, μαζί με το φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα, για να φύγει αυτή η κυβέρνηση και όσοι την υποστηρίζουν, για να επιβληθεί μια άλλη πολιτική που θα είναι βασισμένη στις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ!
Να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση.
Άρνηση-ανυπακοή στην πληρωμή των νέων χαρα­τσιών.
Αλληλεγγύη. Υπεράσπιση του άρθρου 120 (πρώην 114) του Συντάγματος.
Ομογενοποίηση των αποδοχών μας με πλήρη ενσω­μάτωση των επιδομάτων στο βασικό μας μισθό.
Όχι στο ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας. Εθνικο­ποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατη­γικής σημασίας με εργατικό-λαϊκό έλεγχο.
Δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες. Κατάργηση του αντιδραστικού, επιχειρηματικού Νόμου- Πλαίσιο για την παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου