Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ελληνικό: Εναρμονίζεται το "Ρυθμιστικό" με το "Μεσοπρόθεσμο"

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ» ΜΕ ΤΟ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ»

Στα πλαίσια του προωθούμενου νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής, πληροφορούμαστε, όσον αφορά τον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, ότι προβλέπονται «…χρήσεις αθλητισμού, αναψυχής, πολιτισμού και με κοινωνικές εξυπηρετήσεις, σε συνδυασμό με αστική ανάπτυξη μικτών χρήσεων υπηρεσιών, επιχειρηματικού κέντρου, κέντρου έρευνας και εκπαίδευσης, τουρισμού και κατοικίας σε περιορισμένη έκταση…»

Όλες οι παραπάνω χρήσεις αναπτύσσονται παράλληλα με ένα «…Μητροπολιτικό Πάρκου κυρίως πράσινου…» και εντάσσονται στην λογική της αιτιολογικής έκθεσης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ψηφίστηκε πρόσφατα, το οποίο θεωρεί ότι η έκταση των 5.500 στρεμμάτων προσφέρεται προς «αξιοποίηση» με την ένδειξη μελλοντική/δυνητική χρήση εμπορική, τουριστική, ψυχαγωγική, οικιστική (βλ. Αυγή 17/7/2011).

Είναι προφανές ότι η διοίκηση του ΟΡΣΑ, υποχωρώντας στις ασκούμενες πιέσεις, υπέκυψε στους σχεδιασμούς των εμπνευστών του «Μεσοπρόθεσμου», επιτρέποντας στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού όλες τις χρήσεις που θα ενδιέφεραν τους λεγόμενους «επενδυτές», από το Κατάρ, ή οποιονδήποτε άλλον.

Μάλιστα, στο «παρά πέντε», προστέθηκε και η χρήση «κατοικία», η οποία δεν είχε συμπεριληφθεί στο κείμενο που διέρρευσε στην «Αυγή» της Κυριακής 17/7. Έτσι, αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι τα σχέδια Αθεμπίγιο μιλούσαν για ένα νέο οικιστικό συγκρότημα 6.000-6.500 κατοικιών στο Ελληνικό για 15.000 κατοίκους, συνολικής επιφάνειας 980.000 τ.μ, και για συνολική δόμηση άνω των 2.000.000 τ.μ, τότε μπορεί να γίνει κατανοητό για ποιο «Μητροπολιτικό Πάρκο κυρίως πράσινου» μπορούμε να μιλάμε στο Ελληνικό.

Δυστυχώς, σε όλον αυτό τον εμπαιγμό, συμμετέχουν όχι μόνο κάποια αδίστακτα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ή της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, αλλά και κάποιοι «δικοί» μας άνθρωποι, της λεγόμενης «ανανεωτικής αριστεράς», και κάποιοι στελέχη του οικολογικού χώρου, που έχουν διοριστεί στη διοίκηση του ΟΡΣΑ. Κρίμα…

Πάνος Τότσικας
μέλος της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου