Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Γιατί ο Στρος Καν «έδωσε» τον Παπανδρέου;

Στο κομμένο αυτό απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Στρος Καν στη Γαλλική τηλεόραση, δηλώνει επί λέξει τα παρακάτω:
«Όταν λέω, υπερβάλλοντας, ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ (στην Ελλάδα), κλείσαμε το θέμα σε δεκαπέντε ημέρες, το κλείσαμε σε δεκαπέντε ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις Ελληνικές αρχές ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΥΠΟΓΕΙΑ. Γιατί αυτό; Γιατί, οι Ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ αν και Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΛΑΟ. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολύ νωρίς τηλέφωνο. Με είχε πάρει τηλέφωνο το μήνα Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2009, λέγοντάς μου ότι «χρειαζόμαστε βοήθεια». Και είναι αλήθεια ότι είχε συνειδητοποιήσει πως είχε ανάγκη από βοήθεια.»
Λέει την αλήθεια ο «σοσιαλιστής» εκπρόσωπος της ληστρικής διεθνούς συμμορίας του ΔΝΤ στην τελικώς λογοκριμένη του δήλωση;
Φυσικά και περιγράφει το μέρος της αλήθειας που μπορεί, κατά την κρίση του, να ειπωθεί και αν μάλιστα αποφάσιζε και προσδιόριζε με σαφήνεια και τον ακριβή χρόνο και τρόπο των επαφών με την Ελληνική κυβέρνηση(;), θα ήταν ακόμη πιο πειστικός.
Διότι, αυτές οι επιχειρήσεις παγκόσμιας κλίμακας και διεθνούς σχεδιασμού, δεν γίνονται βέβαια τηλεφωνικά και επιπλέον, η  σκόπιμη ή από λάθος χρονική απροσδιοριστία μας δίνει το σαφές μήνυμα πως οι μεθοδεύσεις  είχαν ξεκινήσει ενδεχομένως πολύ νωρίτερα, πριν ακόμα από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009, οι οποίες και προκηρύχτηκαν ακριβώς για την εφαρμογή του σχεδίου και στις οποίες πραγματοποιήθηκε η σχεδιασμένη «αλλαγή φρουράς» στη διακυβέρνηση της χώρας.
Γιατί όμως ο Στρος Καν εκθέτει αβίαστα τον διεθνή του συνεργάτη και πρόεδρο της σοσιαλιστικής διεθνούς Γιώργο Παπανδρέου;
Μα φυσικά, γιατί πιστεύει πως έτσι κι αλλιώς η βασική δουλειά που ήταν να γίνει έγινε, και οι προσωπικές φιλοδοξίες του (του Στρος Καν) για την διεκδίκηση της Γαλλικής προεδρίας ή κάποιας  άλλης διεθνούς θέσης, απαιτούν την «κάθαρσή» του από την υποψία του διεθνούς «οικονομικού δολοφόνου», εκβιαστή και άρπαγα του πλούτου της Ελλάδας, όπως επίσης και την απόρριψη της μονομερούς ευθύνης του απέναντι στις επερχόμενες κοινωνικές συμφορές που σχεδιάστηκαν να πλήξουν τον Ελληνικό λαό.
Στην τελική βέβαια εκδοχή της συνέντευξης επικράτησε, όπως ήταν λογικό, το «εταιρικό συμφέρον» της διεθνούς ελίτ έναντι των ατομικών φιλοδοξιών του ίδιου του Στρος Καν και η συνέντευξη λογοκρίθηκε μεν «διέρρευσε» δε!
Η «διαρροή» ωστόσο του συγκεκριμένου λογοκριμένου αποσπάσματος επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά αυτό που αναδεικνύεται κάθε μέρα και περισσότερο, ότι δηλαδή η κρίση στο νότο της ευρωζώνης ήταν, εξ’ αρχής, σχεδιασμένη.
 Γιάννης Πάνου
4.5.2011

1 σχόλιο: