Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

3ωρες επαναλαμβανόμενες Πανελλαδικές Στάσεις Εργασίας της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ


Αθήνα,  29 / 3 / 2011
ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ
Αρ. Πρωτ. :6076                                             Προς :  Α΄ βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ
                                                                           Κοιν.:   1.  Τ.Ε.Ε.
2.    Εργοληπτικές Οργανώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
          Συνάδελφοι,
           Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, αποφάσισε την πραγματοποίηση 3ωρων επαναλαμβανόμενων Πανελλαδικών Στάσεων Εργασίας για τις 5, 12 και 19 Απριλίου 2011 με στόχο την αποτροπή των δημοπρασιών που έχουν προγραμματιστεί για αυτές τις ημέρες.
          Παράλληλα με αποφάσεις τους οι Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ μπορούν να προκηρύξουν στάσεις εργασίες για το διάστημα μέχρι 30 Απριλίου 2011 για την αποτροπή τυχόν επαναλήψεών τους. 
          Οι στάσεις εργασίας, εντάσσονται στο γενικό πλαίσιο κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας όπως   έχει προσδιοριστεί από το πρόγραμμα δράσης που υλοποιεί την απόφαση του 13ου Τακτικού Συνεδρίου μας, αντίστοιχα και σε συνέχεια με τις ήδη πραγματοποιηθείσες μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις του Κλάδου.
          Επιπρόσθετα ενημερώνουμε ότι, υπήρξε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας, με τις Ομοσπονδίες των Νοσοκομειακών Γιατρών, Καθηγητών, Δασκάλων και άλλων Φορέων με στόχο τη διαμόρφωση κοινής δράσης πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε συνολικά οι εργαζόμενοι, όπως : περικοπές αποδοχών, ιδιωτικοποίηση του Δημοσίου Τομέα (υγεία, παιδεία, δημόσιες υποδομές, κοινωνικές παροχές), ελαστικοποίηση της εργασίας και απολύσεις, αποδιάρθρωση της κοινωνικής ασφάλισης κλπ.
          Στα πλαίσια της παραπάνω συνεργασίας, νοσοκομειακοί γιατροί και εκπαιδευτικοί Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης έχουν ήδη προκηρύξει απεργία για τις 30 Μαρτίου, με συλλαλητήριο στις 12.30 στα Προπύλαια. Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ μη έχοντας τα χρονικά περιθώρια ενεργούς συμμετοχής στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, καλεί σε ένδειξη συμπαράστασης τους εκλεγμένους συνδικαλιστές της Αθήνας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί. Στο μέλλον δηλώνουμε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διεύρυνση αυτής της συνεργασίας.
          Συνάδελφοι,το διεκδικητικό πλαίσιο παραμένει το ίδιο με αυτό που κατ΄ επανάληψη έχει εξαγγελθεί και περιγράφεται στην εξώδικη γνωστοποίηση που σας έχουμε κοινοποιήσει, με βασικά αιτήματα :
·      Καμιά μείωση στο εισόδημά μας είτε αυτές αφορούν τους μετατασσόμενους συναδέλφους στα πλαίσια της εφαρμογής του ΄΄Καλλικράτη΄΄ είτε παραπέρα περικοπές των επιδομάτων μας. Διεκδικούμε Κλαδικό Μισθολόγιο Διπλ. Μηχανικών που θα αποτυπώνει τις ιδιαιτερότητες του Κλάδου μας σύμφωνα με τις προτάσεις μας.
·         Καμιά  παραπέρα διάλυση του Δημόσιου Τομέα.  Ήδη με τις ασκούμενες πολιτικές εδώ και χρόνια ξεπουλιέται ο Δημόσιος πλούτος, ιδιωτικοποιούνται όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες του Δημοσίου, περιθωριοποιούνται οι Δημόσιες τεχνικές υπηρεσίες (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πρόσφατες αποφάσεις του ΥΠΥΜΕΔΙ που εκχωρούν στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ το σύνολο των έργων πέντε Περιφερειών της χώρας καθώς και η δημιουργία της νέας ΑΕ στην Κρήτη). Το πάγωμα των προσλήψεων και η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων θα ολοκληρώσει την διάλυση του όποιου Δημόσιου Τομέα έχει απομείνει. Στο σημείο αυτό δικαιούμαστε να ρωτήσουμε πως και με ποιους από δω και πέρα θα υλοποιηθεί το ΕΣΠΑ, ο Καλλικράτης, η εφαρμογή της Πολεοδομικής νομοθεσίας η εξοικονόμηση ενέργειας, οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος κλπ. 
·         Καμία υποχώρηση στη επιχειρούμενη συρρίκνωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.  Ήδη πληρώνουμε ακριβά τις συνέπειες των αντιασφαλιστικών νόμων του παρελθόντος καθώς και του πρόσφατου νόμου Πετραλιά (Ν. 3655/08), που κατήργησε το ΤΣΜΕΔΕ, επιδείνωσε την κατάσταση των ασφαλισμένων και έθεσε σε σοβαρή αμφισβήτηση τα υψηλά αποθεματικά του Ταμείου μας, που συγκεντρώθηκαν εδώ και χρόνια αποκλειστικά από τους ασφαλισμένους του.
·         Δεν θα δεχθούμε την εξίσωση και συνεπώς την ισοπέδωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων, μέσω των αντίστοιχων ΠΔ που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.
·         Δεν θα δεχθούμε άλλα φορολογικά βάρη και ανεξέλεγκτη ακρίβεια. Ως μισθωτοί σηκώνουμε ήδη τα περισσότερα φορολογικά βάρη σ΄ αυτή τη χώρα τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, σε ένα κατάφωρα άδικο φορολογικό σύστημα με υψηλούς έμμεσους φόρους από τη μία και συνεχώς διογκούμενη φοροαπαλλαγή και φοροαποφυγή από την άλλη για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Δεν πάει άλλο.
Παράλληλα ενημερώνουμε ότι την ίδια περίοδο συμμετέχουν και όλες οι Εργοληπτικές Ενώσεις (ΠΕΣΕΔΕ, ΠΕΔΜΕΔΕ, ΣΑΤΕ, ΠΕΔΜΗΕΔΕ) με αποφάσεις τους για αποχή από τις δημοπρασίες. Είναι δυνατόν συνεπώς να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα ευρύτερο μέτωπο αντίδρασης στα προβλήματα που το σύνολο των Μηχανικών αντιμετωπίζει.

          Καλούμε συνεπώς όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην στάση εργασίας, τα μέλη των Επιτροπών με την συμμετοχή τους να αποτρέψουν τις προγραμματισμένες δημοπρασίες και τα Δ.Σ. των Α΄βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ να αναπτύξουν πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην ανάδειξη των προβλημάτων του Κλάδου και στην μεγιστοποίηση της πίεσης σ΄ όλους του Φορείς των τοπικών κοινωνιών,  για οριστική επίλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου