Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Στάσεις Εργασίας στο ΕΛΚΕΘΕ

ΑΘΗΝΑ 17-2-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ.


H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ερευνητικών Κέντρων –Ιδρυμάτων (Π.Ο.Ε.Ε.Κ.-Ι.)  εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, που ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 17-02-2011, με το κλείσιμο των εγκαταστάσεων στην Ανάβυσσο Αττικής, Άγιο Κοσμά Ελληνικό και Γούρνες N. Ηρακλείου και την ελεύθερη είσοδο στο κοινό (χωρίς εισιτήριο) στα ενυδρεία Ηρακλείου και Ρόδου, σύμφωνα με ανακοίνωση του  Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στο Ελληνικό ΚέντροΘαλασσίων Ερευνών.
Αύριο Παρασκευή 18-02-2011, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 09.00 έως τις 13.00, ενώ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 έξω από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Οι κινητοποιήσεις γίνονται γιατί, μετά τα δημοσιεύματα περί κατάργησης του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), τώρα έρχεται και η μη καταβολή της μισθοδοσίας του  προσωπικού, λόγω περικοπής και μείωσης του Τακτικού Προϋπολογισμού των Ερευνητικών Κέντρων.
Η Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Ε.Ε.Κ.-Ι.)  καλεί την πολιτική ηγεσία με παρέμβασή της να δώσει λύση με άμεση πρόσθετη επιχορήγηση των Τακτικών Προϋπολογισμών των Ερευνητικών Κέντρων, ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη τόσο της μισθοδοσίας όσο και των λειτουργικών δαπανών τους.
Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι στα Ερευνητικά Κέντρα θα κλιμακώσουν τις  κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα.

Με εκτίμηση  για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Ε.Κ-Ι

Ο Πρόεδρος        Ο Γεν. Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου