Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

50 χρόνια Πολυτεχνείο - το νόημα της εξέγερσης

Θα μιλήσουν:
Παύλος Αντωνόπουλος, φοιτητής της ΦΜΣ Αθήνας επί δικτατορίας
Νάντια Βαλαβάνη, φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ επί δικτατορίας
Γιάννης Γρηγορόπουλος, φοιτητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ επί δικτατορίας.
Διονύσης Μαυρογένης, φοιτητής της Φαρμακευτικής επί δικτατορίας
Αντώνης Μαούνης, φοιτητής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ επί δικτατορίας
Δημήτρης Παπαχρήστος, φοιτητής της ΑΣΟΕΕ επί δικτατορίας.
Γιώργος Οικονόμου, φοιτητής του Μαθηματικού επί δικτατορίας
Γιάννης Φελέκης, εργαζόμενος την περίοδο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Νοέμβρη, στο συγκρότημα του Πολυτεχνείου (Πατησίων), στις 6 μμ, στα πλαίσια του τριήμερου εορτασμού.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ


«Νοέμβρης 1973-2023. 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται στα δικαιώματα και το μέλλον μας. Η πολιτική της οδηγεί στη φτώχεια, την ακρίβεια, την ανεργία, την επίθεση στα δικαιώματα και στις ελευθερίες, επιχειρεί να καταστήσει την χώρα προκεχωρημένο ΝΑΤΟϊκό φυλάκιο και ορμητήριο θανάτου» αναφέρουν και συνεχίζουν:

«Θέλουν να σβήσουν τον Νοέμβρη και το νόημά του από τη συλλογική μνήμη, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η εξέγερση του 73 συνεχίζει να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα.

Θέλοντας να τιμήσουμε όσους και όσες αγωνίστηκαν τότε, αλλά και να συμβάλλουμε στον αγώνα για να μείνει ζωντανή η παρακαταθήκη των αγώνων του λαού και της νεολαίας, παίρνουμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε εκδήλωση στον ιστορικό χώρο του συγκροτήματος του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, με ευρύτατη συμμετοχή από αγωνιστές και αγωνίστριες, πρωταγωνιστές / στριες της εξέγερσης του 73.Σκοπός μας είναι να ακουστούν εκείνες οι φωνές που έδωσαν τον τόνο εκείνες τις φλογερές μέρες, να περιγράψουν τον αγώνα ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, τις μέρες της εξέγερσης, αλλά και να μας μιλήσουν για το νόημα του Πολυτεχνείου και τα αιτήματά του που μένουν ζωντανά και πιο επίκαιρα από ποτέ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου