Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Αίτημα συνάντησης με το Διοικητή του e ΕΦΚΑ για ασφαλιστικά θέματα που απασχολούν τους Μηχανικούς


Αίτημα συνάντησης με το Διοικητή του e ΕΦΚΑ για ασφαλιστικά θέματα που απασχολούν τους Μηχανικούς 


Κύριε Διοικητή 
Απευθυνόμαστε σε εσάς, σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε το Δεκέμβριο του 2022, σχετικά με σειρά θεμάτων που απασχολούν τους Μηχανικούς, που απασχολούνται στο Δημόσιο. Ενδεικτικά αναφέρουμε: 
Α. Ζητήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης των παράλληλων συντάξεων, όπως αναλυτικά τα εκθέτουμε σε σχετικό μας υπόμνημα. 
Β. Η μη απόδοση της προσωρινής σύνταξης, από το πρώην ΤΣΜΕΔΕ, στους μισθωτούς μηχανικούς, σύμφωνα με τους μισθούς του τελευταίου έτους, αλλά και οι μεγάλες καθυστερήσεις στις απονομές. Η διαδικασία που έχει επιλεγεί είναι παράνομη και οδηγεί σε προσωρινές συντάξεις φτώχειας και απαξίας των 380 €. 
Γ. Γιατί δεν έχει ξεκινήσει ο επανυπολογισμός βάσει των ρυθμίσεων του ν. 4670/2020 (νόμος Βρούτση), για τους διπλοσυνταξιούχους Μηχανικούς του Δημοσίου που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/16). Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί ώστε να επανυπολογιστούν οι προσωπικές διαφορές και να χορηγηθούν κάποιες από τις αυξήσεις και σε αυτούς? 
Δ. Πότε θα αποσταλεί στους συνταξιούχους συναδέλφους μας, η ανάλυση των Αναδρομικών για την Παράλληλη Ασφάλιση? 
E. Η καθυστέρηση έκδοσης Αποφάσεων επιλογής ασφαλιστικού φορέα, μετά και την παράταση που δόθηκε, σύμφωνα με την Εγκύκλιο 19/2002. Οι συνάδελφοι μας έχουν καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις, αλλά σε ελάχιστες περιπτώσεις έχουν ακδοθεί οι σχετικές αποφάσεις. 
ΣΤ. Η συνεχιζόμενη - με περιοδικό τρόπο - αφαίρεση ασφαλιστικής ικανότητας, ειδικά σε προστατευόμενα μέλη, συναδέλφων μας μισθωτών Μηχανικών. 
Ζ. Οι διαδικασίες επιστροφής αχρεωσθήτως καταβληθέντων εισφορών του κλάδου επικουρικής ασφάλισης του πρώην ΤΣΜΕΔΕ, όπου αν και έχουν εκδοθεί οι σχετικές οδηγίες, οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας καθυστερούν με διάφορες προφάσεις την επιστροφή τους στους δικαιούχους. 
Η Έκδοση Οδηγιών προς τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας, για τη διαχείριση μεταβολών στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ της Επικουρικής Ασφάλισης των Μισθωτών Μηχανικών που απασχολούνται στο Δημόσιο με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. 
Θ. Η αξιοποίηση των συναδέλφων μας Διπλωματούχων Μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του ΕΦΚΑ, επ’ ωφελεία του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και του Δημοσίου Συμφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου