Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Εκλογές ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρ. Μακεδονίας: Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών

 




ΕΝΩΤΙΚΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ


Αγωνιζόμαστε Στηρίζουμε Πετυχαίνουμε Συνεχίζουμε

ΕΠΑΝΑΦΕΡΑΜΕ την ΕΜΔΥΔΑΣ στο προσκήνιο, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑΜΕ τον ρόλο της

στο συνδικαλιστικό χώρο και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τις εκλογές του 2019. Βάσει του καταστατικού και της Απόφασης Γενικής Συνέλευσης, στις 30/6 έχουμε εκλογές. Στο διάστημα 2019-2022, η παράταξη μας συμμετείχε με 6 εκπροσώπους στο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας. Η πλειοψηφία, με την οποία μας εμπιστευθήκατε στις προηγούμενες εκλογές, μας έδωσε την δύναμη να πετύχουμε όλους τους στόχους, να στηρίξουμε τους/τις συναδέλφους/ισες στις δύσκολες στιγμές και να δυναμώσουμε την Ένωση μας. Αφιερώσαμε όλον τον ελεύθερο χρόνο μας για να στηρίξουμε τα δικαιώματα των μελών και τις αξίες της Ένωσης (Συνεργασία, Ενότητα, Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια) τις οποίες και υπερασπίσαμε με τη συλλογική λειτουργία μας και τις κάναμε πράξη. Η συμμετοχή των μελών της παράταξης μας, στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. όλη την τριετία ήταν ουσιαστική, αδιάλειπτη και η συμβολή όλων μας στην στήριξη της ΕΜΔΥΔΑΣ, πολύτιμη. Αγωνιστήκαμε για τους/τις συναδέλφους/ισες μας, ήμασταν δίπλα τους όταν χρειάστηκε, κερδίσαμε την εμπιστοσύνη τους και συνεχίζουμε ενωμένοι, δυναμικά. Δεν πιστεύουμε στην απευθείας ανάθεση των κοινών αγώνων αλλά ότι, η ΕΜΔΥΔΑΣ είναι ΟΛΑ τα μέλη της και όχι μόνον οι εκλεγμένοι/νες συνδικαλιστές/στριες.

Η παράταξή μας μεταξύ άλλων πρότεινε και υλοποίησε:

  • την συνεχή έκδοση Ενημερωτικών Δελτίων για κάθε δραστηριότητα του ΔΣ, με σκοπό την διαρκή αλληλεπίδραση με τα μέλη. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατάκτηση και εδραίωση της Διαφάνειας και της διαρκούς Λογοδοσίας, που σθεναρά υποστηρίζουμε σαν παράταξη.

  • την διαρκή στήριξη των μηχανικών, στα δικαστήρια, με στάσεις εργασίας και εισήγηση στον/στην Εισαγγελέα Υπηρεσίας, με σκοπό να ακουστεί η φωνή του Μηχανικού και να γνωστοποιηθούν οι συνθήκες εργασίας μας.

  • την επικοινωνία με τους Μηχανικούς, μέσω ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων, τηλεδιασκέψεις, e-mail, messenger, viber κλπ, χρησιμοποιώντας κάθε δυνατότητα της τεχνολογίας

  • την συμμετοχή σε διαβουλεύσεις Νομοσχεδίων ή/και την συμβολή στην βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, με προτάσεις που στηρίζονταν σε συμπεράσματα μετά από επικοινωνία με έμπειρους συναδέλφους-ισες

  • την νομική στήριξη των Μηχανικών από έμπειρους Νομικούς.

Είμαστε μηχανικοί με υποχρεώσεις … άρα και με δικαιώματα

  • Θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και όχι ο/η καθένας/καθεμία ξεχωριστά, αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της αδιέξοδης πολιτικής τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

  • Δεν θέλουμε να δεχόμαστε πολιτικές παρεμβάσεις ή bulling, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας.

  • Δεν θέλουμε να δουλεύουμε αμυντικά ή να σερνόμαστε στα δικαστήρια για να υποστηρίζουμε και να αποδεικνύουμε τα αυτονόητα.

  • Χρειαζόμαστε έναν χώρο εργασίας με τις κατάλληλες υποδομές και εργαλεία δουλειάς. Ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον με κλίμα, πολύπλευρα ενωτικό.

  • Χρειαζόμαστε μια υπηρεσία, αξιοκρατικά δομημένη, βασισμένη στην ισότητα και την αλληλεγγύη.

  • Χρειαζόμαστε αξιοκρατικές δημόσιες διαδικασίες, προϊσταμένους/νες που θα παλεύουν καθημερινά για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και την προστασία των υφισταμένων, με σύμμαχο την Νομοθεσία.

  • Θέλουμε ξεκάθαρη Νομοθεσία, χωρίς συνεχείς τροποποιήσεις και Ερμηνευτικές Εγκυκλίους, απλή και κατανοητή.

  • Θέλουμε να έχουμε ενιαία δικαιώματα και υποχρεώσεις, για όλους τους συναδέλφους μηχανικούς στο Δημόσιο. Απαιτούμε Νομική Κάλυψη, κλαδικό μισθολόγιο και μισθολογική αναγνώριση των τυπικών προσόντων .

  • Θέλουμε να έχουμε την ελευθερία να χρησιμοποιούμε, δόκιμα, τις επιστημονικές γνώσεις μας, σε συνδυασμό με την ισχύουσα Νομοθεσία, για την παραγωγή έργου με σκοπό την ανάπτυξη της Χώρας.

  • Εντείνουμε τους αγώνες μας για προσλήψεις με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, για Συλλογικές Συμβάσεις, για αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων, για να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, για αναβάθμιση των Δημόσιων Υπηρεσιών όπου απασχολούνται οι Μηχανικοί (Τεχνικές Υπηρεσίες, Πολεοδομίες, Περιβάλλοντος/ καθαριότητας, Προγραμματισμού, Πληροφορικής κλπ), για την δημοκρατία και την ελεύθερη φωνή ενός υγειούς συνδικαλισμού, για αποποινικοποίηση της εργασίας μας, την αξιοκρατική αξιολόγηση και ορισμό προϊσταμένων, για βιώσιμους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Οι εκλογές αποτελούν μία από τις θεμελιώδεις λειτουργίες του δημοκρατικού πολιτεύματος και η συμμετοχή όλων των μελών είναι μια πράξη εμπιστοσύνης στις θεσμικές διαδικασίες, στην ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας και σε καθένα/καθεμία από εμάς επιβεβαιώνοντας το έργο που έχει γίνει και δίνοντας μας δύναμη για ανάλογη συνέχεια. Η συμμετοχή στις εκλογές είναι η ελάχιστη συμβολή στη λύση των προβλημάτων μας και η μοναδική προοπτική στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας του Δημοσίου Υπαλλήλου Μηχανικού. Η αποχή δεν είναι λύση! Το 40% των συναδέλφων που παρέλειψε να ψηφίσει στις εκλογές του 2019 στέρησε δυνητικά το 40% της φωνής διαμαρτυρίας μας. Για να ακουστεί η φωνή μας. Σε Περιμένουμε

στις ΕΚΛΟΓΕΣ της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022,

Εκλογικά Τμήματα: Θεσσαλονίκη, Βέροια και Σέρρες


1 σχόλιο:

  1. Με το Νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή οι ΥΔΟΜ ουσιαστικά υποβαθμίζονται αφού οι άδειες θα εκδίδονται με ευθύνη Μηχανικού και οι ΥΔΟΜ θα ελέγχουν το 30% ανά εξάμηνο. Αναλογίζεται κανείς τι σημαίνει αυτό για τους υπαλλήλους; Αναλογίζεται κανείς τι σημαίνει να ελέγχεις μια άδεια επειδή κληρώθηκε και να μη μπορείς να ελέγξεις την άδεια του διπλανού με σωρεία παραβάσεων επειδή δεν κληρώθηκε; Από το ξύλο ανάμεσα σε πολίτες και υπαλλήλους, θα περάσουμε στο ξύλο ανάμεσα σε υπαλλήλους και Μηχανικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή