Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία διαγραφής των λανθασμένων οφειλών στο ΕΦΚΑ

Ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία διαγραφής των λανθασμένων οφειλών στο ΕΦΚΑ .pdf

Υπ.Εργασίας e-ΕΦΚΑ: Διαγραφή απο το Μητρώο Μη Μισθωτών των μονίμων υπαλλήλων μηχανικών .pdf

Συνήγορος του Πολίτη:Aίτημα για άμεση διαγραφή απο το Μητρώο Μη Μισθωτών.pdf.

Ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία διαγραφής των λανθασμένων οφειλών στο ΕΦΚΑ

Συνάδελφοι/σες

Αναρτούμε Αναφορά του Συνηγόρου του Πολίτη σχετικά με τη μη διαγραφή των Μισθωτών Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων από αυτοαπασχολούμενοι και τη συνακόλουθη χρέωση με λανθασμένες οφειλές καθώς και την πρόσφατη απάντηση του e ΕΦΚΑ στην Αναφορά.

Η εξαιρετική Αναφορά του Συνηγόρου επισημαίνει όλα τα ζητήματα που είχαμε αναδείξει και εμείς με πλήθος παρεμβάσεων μας, επιρρίπτει ευθύνες στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ για την επιμονή στη διαδικασία “ατομικής επίλυσης” με την προσέλευση κάθε ασφαλισμένου στις Υπηρεσίες, κάνει αναφορά στα έγγραφα της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και τις απαντήσεις του ΕΦΚΑ, περιγράφει τη διαδικασία ως “μη ορθολογική και αναποτελεσματική” και καλέι το Φορέα να επιλύσει άμεσα το θέμα, με αυτόματο τρόπο, όπως ακριβώς προτείναμε και εμείς.

Η απάντηση της Διεύθυνσης Εισφορών Μη Μισθωτών του ΕΦΚΑ (12/4/2022) , που αναρτούμε επίσης, αναφέρει ότι σε πρώτη φάση με στοιχεία από την ΑΑΔΕ διαγράφηκαν οι οφειλές από 1/1/2020 και στη συνέχεια τον 03/2022 με αντίστοιχο τρόπο διαγράφηκαν οι οφειλές από το 2017 – 2019 (εμφανίζονται ως ανακληθήσες) και ότι εντός του 04/2022 θα επέλθει η διαγραφή των εισφορών/οφειλών μετά τη διακοπή της ασφάλισης.

Από ελέγχους που έχουμε πραγματοποιήσει και εμείς, επιβεβαιώνουμε ότι σταδιακά διαγράφονται οι οφειλές και γίνεται δυνατή και η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα αυτό που τόσο μας έχει ταλαιπωρήσει, ώστε να παρέμβουμε σε τυχόν νέες δυσλειτουργίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου