Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Συγκαλύπτουν υποθέσεις απάτης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων και στέλνουν την αστυνομία να συλλάβει πάλι φοιτητές

Αναδημοσιεύουμε σχετική ανακοίνωση από το Δίκτυο Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών.
Για την υπόθεση μπορείτε να διαβάσετε και εδώ


ο εν λόγω καθηγητής (Μηχανικός παρεπιπτόντως) αντιμετωπίζει δύο διώξεις για σοβαρά αδικήματα, ενόσω κατέχει δύο κρατικές θέσεις στις οποίες τοποθετήθηκε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρότι ήδη ελεγχόταν από τις δικαστικές αρχές. Τον Οκτώβριο του 2019 τοποθετήθηκε με απόφαση του τότε υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη ως μέλος στο Πράσινο Ταμείο, από το οποίο φέρεται να παραιτήθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Τον Νοέμβριο του 2019, με απόφαση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τοποθετήθηκε ως μέλος στο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.).


ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΤΗΣ και ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ και στέλνουν την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΠΑΛΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!
Ενώ ο λαός βρίσκεται στη μέγγενη της πανδημίας και της φτώχειας, μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες τρεις φορές έχει εισβάλει η αστυνομία σε χώρους πανεπιστημίου (ΑΠΘ και ΑΣΟΕΕ) με αποκορύφωμα την χθεσινή στρατιωτικού τύπου επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ όπου μέσα στο πανεπιστήμιο η ΕΛΑΣ προέβη σε συλλήψεις φοιτητών εν ώρα μαθημάτων, για την εκκένωση πολιτικών χώρων.
Η αποκάλυψη του ανατριχιαστικού υποβάθρου της υπόθεσης του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που έσπευσαν να υπερασπιστούν κυβέρνηση και υπουργός παιδείας εκθέτει ανεπανόρθωτα το Υπουργείο Παιδείας και την Πρυτανεία του Ιδρύματος, εφόσον εκκρεμούν ποινικές διαδικασίες για σοβαρότατα αδικήματα απάτης, τοκογλυφίας και καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευσή ανηλίκων παιδιών κ.ά.. Είναι ο ιδεολογικός πόλεμος που έχει κηρύξει η κυβέρνηση με το χώρο του πανεπιστημίου, με το φοιτητικό κίνημα και την ακαδημαϊκή ελευθερία και οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που αποτελούν τον πραγματικό κίνδυνο να συγκαλύπτεται η ασυδοσία αλλά η δράση των εκάστοτε συμμάχων της πολιτικής της σε κυκλώματα και σοβαρότατα εγκλήματα.
Η στάση των διοικήσεων που στηρίζουν την διαρκή παρουσία και δράση των σωμάτων καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια όπως του ΑΠΘ και της ΑΣΟΕΕ πρόσφατα, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για τις στοχεύσεις τους:
Ποιους τελικά εξυπηρετούν από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν, δίνοντας το πράσινο φως για την εκτροπή της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής καθημερινότητας σε μια αστυνομοκρατούμενη πανεπιστημιακή ζωή?
Αυτό είναι το όραμά τους για το πανεπιστήμιο, η επιβολή του φόβου, της σιωπής και της διαρκούς επιτήρησης;
Αντί η κυβέρνηση να εξαπολύει σαφάρι φοιτητών και να συνεχίζει διαρκή συκοφάντηση του δημοσίου πανεπιστημίου, ας στρέψει το ενδιαφέρον της στον τεράστιο κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο λαός, αλλά και οι φοιτητές/ φοιτήτριες και όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας από την εγκληματική νεοφιλελεύθερη πολιτική της στην αντιμετώπιση της πανδημίας:
με δραματική αύξηση των κρουσμάτων,
υπέρβαση προ πολλού των αντοχών του τσακισμένου ΕΣΥ εν μέσω πανδημικού κύματος,
στα προβλήματα ανέχειας, επιβίωσης και ενεργειακής φτώχειας που πλήττουν τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.
Καταγγέλλουμε την επικράτηση ενός δόγματος αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια κατά πλήρη κατάλυση κάθε έννοιας αυτοδιοίκητου του πανεπιστημίου.
Η εκπαίδευση χρειάζεται οικονομική στήριξη και πραγματικά μέτρα προστασίας από την πανδημία, όχι καταστολή.
Καμία εφαρμογή του νόμου Κεραμέως -Χρυσοχοΐδη.
Δίκτυο Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθερίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου