Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ουσιαστικά Μέτρα Προστασίας από την Πανδημία

https://emdydas.gr/images/stories/news/2020/12.1.2022_metra_prostasias_pandimia_8681.pdf

 Ουσιαστικά Μέτρα Προστασίας από την Πανδημία 

Συνάδελφοι/σες 


Έχουν περάσει δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας. Η ελλιπέστατη κρατική διαχείριση και η αντιφατική κυβερνητική πολιτική έχουν δημιουργήσει ένα δυσμενές τοπίο για την υγεία, τη ζωή και την αξιοπρέπεια μας. Δεκάδες συνάνθρωποί μας χάνουν καθημερινά την ζωή τους ή βρίσκονται διασωληνωμένοι σε αποδεκατισμένα νοσοκομεία, με ανεπαρκείς υποδομές και λιγοστό, εξουθενωμένο ιατρικό προσωπικό. Μπροστά στην εκτίναξη των κρουσμάτων, η κυβέρνηση συνέχισε την προκλητική εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών της υγείας, αρνούμενη να εξασφαλίσει επαρκή και δωρεάν τεστ. Τεράστιες ουρές ταλαιπωρίας συγκεντρώνονται έξω από διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία. Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Ο ΕΟΔΥ έχει καταρρεύσει. Το ΕΣΥ έχει αποδεκατιστεί με αποτέλεσμα την αύξηση θανάτων από Covid19 και την αδυναμία κάλυψης άλλων επειγουσών ιατρικών αναγκών. Η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει μόνη της την κοινωνία εστιάζοντας στο διχασμό, τη στοχοποίηση, και στις διαρκείς διαβεβαιώσεις για το «τέλος της πανδημίας».

 Ολόκληρα τμήματα εργαζομένων χάνουν τα εισοδήματά τους χωρίς καμία ενίσχυση, ενώ όλοι βιώνουμε την πρωτοφανή ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς. Ο φετινός χειμώνας είναι πιο σκοτεινός, με όλο και περισσότερους/ες να αδυνατούν να προμηθευτούν βασικά αγαθά. Οι τρομακτικές αυξήσεις στην ενέργεια καταδικάζουν χιλιάδες στο κρύο, ενώ μόνο εντός του Δεκεμβρίου περισσότεροι από 20 συνάνθρωποι μας βρήκαν το θάνατο στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν μέσα στα σπίτια τους.

 Τόσο η τωρινή, όσο και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ευθύνη για την διάλυση του ΕΣΥ και την κοινωνική κατάρρευση. Αντί μπροστά στην πανδημία να ενισχυθεί η δημόσια υγεία και να παρθούν μέτρα προστασίας, η κυβέρνηση εξαπολύει μια αυταρχική επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Αντιμετωπίζει την πανδημία με αυταρχισμό, καταστολή και απολύσεις ενώ βάζει διαρκώς στο στόχαστρο τον συνδικαλισμό, τις διαδηλώσεις, τα δημοκρατικά δικαιώματα. Αυτές οι πολιτικές πρέπει να ηττηθούν γιατί έδειξαν την αδυναμία τους. 

Συντασσόμαστε με ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο που θα διεκδικήσει αλλά και θα επιβάλλει μια σειρά από αναγκαία αιτήματα προστασίας και επιβίωσης των εργαζομένων/ανέργων και της νεολαίας: 

• Δωρεάν PCR τεστ σε όλες και όλους. Διανομή μασκών FFP2/KN95. Επαρκής χρόνος καραντίνας, πληρωμένης αδείας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων 

• Μέτρα προστασίας στα σχολεία και χώρους εργασίας. Ενίσχυση των ΜΜΜ, αύξηση δρομολογίων. Αποτελεσματικό σύστημα ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ 

• Στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομών. Ενίσχυση της αναγκαίας πρωτοβάθμιας υγείας και του μαζικού εμβολιασμού. Επιστροφή των υγειονομικών σε αναστολή σε θέσεις που μπορούν να προσφέρουν, ειδικά στων συναδέλφων μας στις Τεχνικές Υπηρεσίες. Άμεση αύξηση των δαπανών για την υγεία. 

• Όχι στην περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό 

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Υγεία, αλλά και άλλων Σωματείων την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου στις 5μμ στο Υπουργείο Υγείας και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 12.00 στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλες της Ελλάδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου