Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Απεργία 16 Ιουνίου 2021 – Όχι στην ψήφιση του αντεργατικού Νομοσχεδίου

 Απεργία 16 Ιουνίου 2021 – Όχι στην ψήφιση του αντεργατικού Νομοσχεδίου 

Συνάδελφοι/σες 

Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ ευχαριστεί τους συναδέλφους/σες που συμμετείχαν στην απεργία της 10ης Ιούνη. Μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους όλων των κλάδων δώσαμε μήνυμα ότι, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, το Νομοσχέδιο “για την Προστασία της Εργασίας” δεν έχει τη συναίνεση των εργαζομένων. 

Όπως γράψαμε και σε άλλες ανακοινώσεις μας: διευρύνει την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και ανατρέπει την ουσία του προοδευτικού για την εποχή του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82. Οδηγεί στην κατάργηση της 8ωρης ημερήσιας απασχόλησης με ατομική πλέον συμφωνία εργοδότη και εργαζομένου και με απλήρωτη την προσαύξηση των ωρών της επιπρόσθετης απασχόλησης, καταργεί το δικαίωμα της Κυριακάτικης αργίας για πολλές κατηγορίες εργαζομένων, αυξάνει τον αριθμό των υπερωριών σε 150 κατ’ έτος από 120, ενώ θέτει ακόμα περισσότερα βάρη και νομοθετικούς περιορισμούς στο συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία. 

Έχουμε χρέος να μη σιωπήσουμε, αλλά να αντισταθούμε. Κληρονομήσαμε από τους αγώνες των προηγούμενων γενιών το 8ωρο και τη δυνατότητα ύπαρξης των Σωματείων. Δε θα παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν κόσμο πλήρους υποτίμησης και εκμετάλλευσης της εργασίας. Μαζί με δεκάδες Ομοσπονδίες και Σωματεία προκηρύσσουμε Απεργία για την Τετάρτη 16 Ιούνη, ημέρα ψήφισης του αντεργατικού Νόμου από τη Βουλή και καλούμε στις κατά τόπους συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα στις 11:00πμ στην πλ. Κλαυθμώνος αλλά και στις 5μμ στο Σύνταγμα στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου