Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ενημέρωση για κοινοβουλευτική επερώτηση για τις συντάξεις των διπλοασφαλισμένων

 

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL:www.emdydas.gr

Αρ. Πρωτ.:

Αθήνα, 5-1-21

Προς: Α' βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ

Θέμα : Ενημέρωση για κοινοβουλευτική επερώτηση για τις συντάξεις των διπλοασφαλισμένων



Συνάδελφοι/σες

Όπως θα γνωρίζετε η Ομοσπονδία μας έχει καταθέσει πλήθος εγγράφων και παρεμβάσεων (και μαζί με τους εμπλεκόμενους συνταξιούχους συναδέλφους μας τόσο για τις συνεχείς ανατροπές στην ασφάλιση μας, όσο και για την πέρα από κάθε λογική, καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων ειδικά για τους διπλοασφαλισμένους μας συναδέλφους. Πρόσφατα (1η Οκτώβρη) διοργανώσαμε και κινητοποίηση έξω από το αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο ακόμα περιμένουμε να μας δεχθεί. Ενημερώσουμε ότι σχετική Ερώτηση για τις καθυστερήσεις στην απόδοση σύνταξης σε χιλιάδες δικαιούχους του Δημοσίου με παράλληλη ασφάλιση κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Κατσώτης.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Χιλιάδες γιατροί, μηχανικοί και κτηνίατροι που δούλευαν στο Δημόσιο και είχαν παράλληλη ασφάλιση περιμένουν πολλά χρόνια να πάρουν τη σύνταξη που δικαιούνται.

Σημειώνεται πως, μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, από τον Μάιο του 2016 και μέχρι σήμερα, δεν έχει δοθεί καμιά σύνταξη (για 4 και πάνω χρόνια), παρότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι κατέβαλαν έγκαιρα τις νόμιμες εισφορές τους προκειμένου να εξασφαλίσουν την παράλληλη ασφάλιση - συνταξιοδότηση.

Σε επανειλημμένες επικοινωνίες που έχουν οι ενδιαφερόμενοι με τον ΕΦΚΑ τους απαντούν πως είναι θέμα μηχανογράφησης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, για τα αίτια της απαράδεκτης καθυστέρησης και φυσικά για τα μέτρα που πρόκειται να λάβει προκειμένου να λάβουν τη σύνταξη που δικαιούνται οι ενδιαφερόμενοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι και με σοβαρά προβλήματα υγείας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου