Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Όλα για τα κολέγια - Με Πτυχία Κολεγίων η εγγραφή σε ΤΕΕ

Κυριολεκτικά νύκτα το Υπ. Παιδείας έφερε τροπολογία που τροποποιεί το ΠΔ 38/2010 και υποχρεώνει τα επιμελητήρια να εγγράφουν (εντός 1 μήνα!) αποφοίτους κολεγίων με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα. Η συγκεκριμένη ρύθμιση που κατατέθηκε εκπρόθεσμα στη Βουλή αποτελεί συνέχεια της διάταξης του νόμου 4635/2020 για την επαγγελματική ισοδυναμία πτυχίων Κολεγίων και ξένων πανεπιστημίων με αυτά των ελληνικών.

Ρύθμιση: Πτυχιούχοι Κολλεγίων θα εγγράφονται στο ΤΕΕ και το Οικονομικό Επιμελητήριο

Τα δικαιώματα άσκησης των επαγγελμάτων των πτυχιούχων των Κολλεγίων θα είναι τα ίδια με αυτά των πτυχιούχων των δημοσίων ελληνικών Πανεπιστημίων
Δημοσίευση: 17/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με τροπολογία που ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, σήμερα στη Βουλή, υποχρεώνει, υπό προϋποθέσεις:

Α. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος να εγγράφει αποφοίτους Κολλεγίων, προκειμένου να ασκούν το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα

Β. Στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος να εγγράφει αποφοίτους Κολλεγίων για να ασκούν το επάγγελμα του Οικονομολόγου και του Λογιστή Φοροτεχνικού.

Τα δικαιώματα άσκησης των παραπάνω επαγγελμάτων θα είναι τα ίδια με αυτά των πτυχιούχων των δημοσίων ελληνικών Πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας με τις ρυθμίσεις αυτές η ελληνική πολιτεία συμμορφώνεται με τις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία διαπίστωσε πλημμελή ενσωμάτωση διατάξεων της οδηγίες 2005/36/ΕΚ.

Επιπλέον με τη ρύθμιση οι αρμοδιότητες της αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων που είχε περιέλθει στις επαγγελματικές οργανώσεις επάνέρχονται στο υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα προβλέπονται ειδικές προθεσμίες για την εγγραφή των κατόχων αποφάσεων αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων ή επαγγελματικής ισοδυναμίας στους επαγγελματικούς φορείς, για την αποφυγή καθυστερήσεων στις σχετικές διαδικασίες .

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

2 σχόλια:

  1. Κολεγιοπαιδα τα βάζει από το παράθυρο τους καταρτισμένους των κολεγίων (αμφιβόλου ποιότητας κατάρτιση) στο ίδιο παρανομαστή εξισώνοντας προς τα κάτω το πτυχίο των Ελληνικών ΑΕΙ-Πανεπιστήμιων, όπου μπήκαμε με πανελλήνιες, δηλαδή το ίδιο τα δύο ανόμοια πράγματα, την Ανώτατη Τυπική Εκπαίδευση με την άτυπη της κατάρτισης κ δεν φτάνει αυτό βάζει από το παράθυρο στα ΑΕΙ τους καταρτισμενους των ιεκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι νταξει μεγάλε όταν το δικό μας το πτυχίο το δέχεται το Χάρβαρντ θα έρθουμε να σε υποβαθμισουμε εσένα κ τα χανεια σας...άσε ρε φιλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή