Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Ο περιβαλλοντικός ρατσισμός σε βάρος της Δυτικής Αθήνας - Αττικής δεν πρέπει να περάσει!

Έτοιμοι οι φάκελοι για το νέο υπερεργοατάσιο στη Φυλή και το εργοστάσιο στο Σχιστό ( ΣΔΙΤ και καύση)

Στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ αποφασίστηκε η υποβολή φακέλων για την ένταξη στις ΣΔΙΤ των ΜΕΑ Σχιστού και Φυλής, με αντικείμενο τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία τους.

Στην απόφαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ περιγράφεται ξεκάθαρα τι σημαίνει ΣΔΙΤ .

Ο ΕΔΣΝΑ θα έχει τη «δυνατότητα να αξιοποιήσει την εμπειρία και τεχνογνωσία που υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα, διατηρώντας τον ισχυρό και επιτελικό του ρόλο του επί του έργου, καθορίζοντας ,μεταξύ άλλων ,τις προδιαγραφές του έργου και εποπτεύοντας την υλοποίησή του και την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων από τον ιδιώτη καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης ,προς διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος» .

«Ο ιδιωτικός Φορέας αναλαμβάνει το σύνολο ή μέρος του κόστους υλοποίησης του έργου και ένα σημαντικό μέρος των κινδύνων που σχετίζονται με την κατασκευή και λειτουργία του (risk allocation), ο δε Δημόσιος Φορέας επικεντρώνεται στον καθορισμό των τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων του έργου και αποπληρώνει τους Ιδιώτες με καταβολές ,συνδεδεμένες με την τήρηση των κριτηρίων διαθεσιμότητας και των προδιαγραφών λειτουργίας, που θα περιλαμβάνονται στα τεύχη δημοπράτησης, καθώς και την επίτευξη των στόχων που προβλέπονται από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία (πληρωμές διαθεσιμότητας).

Το αντικείμενο της προτεινόμενης Σύμπραξης συνίσταται στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων του θέματος που θα εξυπηρετεί την Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών και ανάγκες που ενδέχεται να προκύψουν από το υπό αναθεώρηση ΠΕΣΔΑ» .

Με άλλα λόγια το δημόσιο θα έχει απλά τον «επιτελικό ρόλο» , θα διαθέσει την έκταση και θα δανείσει μέσω των τραπεζών τον εργολάβο και ο εργολάβος θα έχει τα κέρδη για 25-27 χρόνια . 

Αυτό που δεν λέει η απόφαση της Ε.Ε είναι ότι η μονάδα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών δεν θα βρίσκεται στον κεντρικό τομέα (Γουδή- Ελαιώνας) όπως προβλέπεται από το ισχύον ΠΕΣΔΑ, αλλά στη Φυλή !

Εν τω μεταξύ το τοξικό δίδυμο της Φυλής (Παππούς – Μπουραίμης ) συνεχίζει το να παίζει θέατρο καταψηφίζοντας την απόφαση για το νέο εργοστάσιο στη Φυλή, χωρίς να εξηγεί τους λόγους που καταψηφίζει . 

Οι αποφάσεις της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ




Σήμερα έριξαν και τη χαριστική βολή! Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή


Στην ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, συνεδρίασαν -στα «μουλωχτά» και δια περιφοράς- την Πέμπτη 29/10/2020 το μεσημέρι και 24 ώρες αργότερα, το μεσημέρι της Παρασκευής, 30/10/2020, ανακοίνωσαν την απόφαση τους. Με 200 λέξεις, όλες κι όλες, έκλεισαν τη δουλειά και ολοκλήρωσαν το «θεάρεστο» έργο τους: Η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ «Ανακηρύσσει προσωρινό ανάδοχο του διαγωνισμού τον οικονομικό φορέα ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ - WATT ΑΕ - Α' ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΕΔΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, με προσφερόμενη τιμή 26.547.587,85 € πλέον ΦΠΑ».

Αυτό που άρχισε η κ. Ρένα Δούρου (και αυτή στα μουλωχτά), την 1η/8/2019, το τελείωσε ο κ. Γιώργος Πατούλης στις 29/10/2020. Η κ. Δούρου έβγαλε την καταδικαστική απόφαση για τη Δυτική Αθήνα - Αττική και ο Πατούλης την εκτέλεσε.

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, από την πρώτη στιγμή, πολέμησε με όλες του τις δυνάμεις για να μη φτάσουμε στη σημερινή μέρα. Σήμερα, καλούμε για άλλη μια φορά τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας - Αττικής να ξεσηκωθούν, πριν αρχίσουν οι μπουλντόζες του ΗΛΕΚΤΩΡΑ να «σκάβουν τον τάφο μας».

Η νέα χωματερή της Φυλής, το υφιστάμενο εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών (ΕΜΑΚ) και το νέο υπερ-εργοστάσιο επεξεργασίας και καύσης σκουπιδιών, που προωθεί ο κ. Πατούλης, θα μετατρέψουν τη Δυτική Αθήνα - Αττική στο μεγαλύτερο και μακροβιότερο σκουπιδότοπο της Ευρώπης. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε!

Ο περιβαλλοντικός ρατσισμός σε βάρος της Δυτικής Αθήνας - Αττικής δεν πρέπει να περάσει!

Μόνη λύση ο ξεσηκωμός!

30.10.2020

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας

oxixytafilis.blogspot.com - oxi.xyta.filis@gmail.com - f/b: Δυτικό Μέτωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου