Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ενημέρωση σχετικά με το αποθεματικό του πόρου

 

 Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

                                                                                     

                                                                Αθήνα, 9-10-2020

Αρ. Πρωτ. :                                  

 

Προς:    Α’ Βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ

(για ενημέρωση των συναδέλφων)


Θέμα : Ενημέρωση σχετικά με το αποθεματικό του πόρου 


Συνάδελφοι/σες 

Σχετικά με το αποθεματικό του πόρου 6ο/οο, ενημερώνουμε ότι η διαδικασία διαμόρφωσης του τελικού Μητρώου των δικαιούχων σε εφαρμογή της ΥΑ προχωρά ως εξής. Η Διαχειριστική Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από τις αρχές του έτους με διαδοχική αλληλογραφία που αντάλλαξε με τους εμπλεκόμενους φορείς κατάφερε να συγκεντρώσει πλήθος στοιχείων σχετικά με τους υπηρετούντες Διπλωματούχους Μηχανικούς και το διάστημα απασχόλησης τους ή αποχώρησης τους. Συγκεντρώθηκαν στοιχεία από το Υπουργείο Υποδομών, το πρώην ΤΣΜΕΔΕ, τον ΕΦΚΑ, το ΓΛΚ, το Υπουργείο Εσωτερικών και το ΤΕΕ. Η περίοδος της πανδημίας όπως καταλαβαίνουμε δεν ήταν και η ευκολότερη. 

Την προηγούμενη βδομάδα, μετά από πολύ καιρό, η Επιτροπή διαχείρισης συνεδρίασε για συζήτηση και λήψη αποφάσεως επί του θέματος “Διασταύρωση των στοιχείων για τη δημιουργία μητρώου δικαιούχων του πόρου της περίπτωσης β1 της παρ. 1 του άρθρου 7 του ν. 2326/1940 και συνδρομή του ΤΕΕ”. Εκεί αφού παρουσιάστηκαν τα συγκεντρωθέντα στοιχεία αποφασίστηκαν τα παρακάτω: 

«Α) Όπως χορηγήσει άμεσα στο ΤΕΕ τα συλλεχθέντα από την Επιτροπή στοιχεία, για έλεγχο και επεξεργασία από αυτό, ώστε, όσο το δυνατό συντομότερα, να δημιουργηθεί μητρώο δικαιούχων του πόρου της περίπτωσης β1 της παρ. 1 του άρθρου 7 του ν. 2326/1940, για το χρονικό διάστημα από 01/11/2011 έως 31/05/2019. 

Β) Εγκρίνει την υλοποίηση της πρότασης του ΤΕΕ για δημιουργία διαδικτυακής ηλεκτρονικής πλατφόρμας για να συμπληρώνουν οι δικαιούχοι στοιχεία τα οποία δεν υπάρχουν και είναι απαραίτητα για την καταβολή του προαναφερόμενου πόρου, όπως ΙΒΑΝ και ημερομηνία αποχώρησης από την Υπηρεσία.» 

Στόχος είναι η αποσαφήνιση των προς καταβολή ποσών για την περίοδο 01/11/2011 – 31/05/2019 ανά έτος καθώς και το ακριβές πλήθος των δικαιούχων ανά έτος. Μόλις ολοκληρωθεί η αναγκαία επεξεργασία η Επιτροπή θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην ανά έτος καταβολή του αναλογούμενου ποσού στους δικαιούχους. Οι προσπάθειες μας συντείνουν ώστε αυτό να γίνει κατορθωτό μέχρι το τέλος του έτους, έστω για κάποιες πρώτες καταβολές, χωρίς όμως να μπορεί κανείς ακόμα να δεσμευτεί για αυτό. Αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να υπάρξουν όλες οι αναγκαίες ρυθμίσεις ώστε τα προς καταβολή ποσά να μεταφερθούν στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους. 

Η ισχύς και η αξιοπιστία του κλάδου μας περνάει κυρίως μέσα από την ενίσχυση των Α’ Βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ. Χωρίς την ενεργοποίηση και τη διαθεσιμότητα μας τίποτε δεν έχουμε να ελπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου