Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Στο πλευρό των εργαζόμενων της Υγείας για Δημόσια δωρεάν υγεία για το λαό

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αρ. Πρωτ.: Αθήνα, 6/4/2020

Προς: Α’ βάθμιες Ενώσεις
(για ενημέρωση των μελών)

Στο πλευρό των εργαζόμενων της Υγείας για
Δημόσια δωρεάν υγεία για το λαό


Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στηρίζει τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) πολλών σωματείων Υγειονομικών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την υγεία, πραγματοποιούν, την Τρίτη 7 Απριλίου, συντονισμένη κινητοποίηση, διεκδικώντας μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού. Τα αιτήματα τους αφορούν όλους μας: 
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και όλου του εμπλεκόμενου προσωπικού και ειδικά μηχανικών. 
  • Πλήρη επίταξη των απαιτούμενων κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους εργαζόμενους. 

Τα Δημόσια Νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά σηκώνουν το βάρος της νοσηλείας του λαού και μόνο ένα ισχυρό Δημόσιο και σύγχρονο Σύστημα Υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστάσεις. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών, νοσηλευτών αλλά και όλου του εμπλεκόμενου προσωπικού (μεταξύ αυτών και των μηχανικών που κρατάνε όρθιες όλες τις κρίσιμες υποδομές υγείας) τα διαθέσιμα μέσα δεν επαρκούν. Οι ελλείψεις είναι τεράστιες όχι μόνο σε έμψυχο υλικό, αλλά και σε κλίνες - ειδικά σε ΜΕΘ - σε μέσα αλλά και στην απαραίτητη Πρωτοβάθμια Υγεία και στις δομές της. Ο Κορωνοϊός διέλυσε όλες τις αυταπάτες για την ιδιωτική υγεία και τις ιδεοληψίες της ελεύθερης αγοράς. Είναι επιτακτική ανάγκη να στηριχθεί τώρα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και γενικότερα να αναπροσανατολιστούν οι πολιτικές από την κερδοφορία στην εξυπηρέτηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών.



ΣΜΤ: ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ



Πλάι στους υγειονομικούς δίνουμε τη μάχη για την υγεία και τη ζωή, υπερασπίζουμε τα εργασιακά δικαιώματα

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΕΝΓΕ) και σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία και συμμετέχει στην πανελλαδική μέρα δράσης στις 7 Απρίλη για την Δημόσια Υγεία. Δείτε εδώ το κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ.

Αντιπροσωπεία του ΣΜΤ τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, θα βρεθεί στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Επίσης στo πλαίσιo αυτών των δράσεων το ΣΜΤ στηρίζει και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις ενημερωτικές συνελεύσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας με τους εργαζόμενους στα εργοτάξια «Παπαστράτου» και «River West», που θα αφορούν τις ελλείψεις των δομών δημόσιας Υγείας, τη διεκδίκηση μέσων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Δεν αποδεχόμαστε την πολιτική που θεωρεί την υγεία των εργαζόμενων εμπόρευμα, που με τη λογική «κόστους-οφέλους» έχει οδηγήσει σε τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας. Κρεβάτια ΜΕΘ μένουν ακόμα κλειστά, γιατροί και υγειονομικοί δεν έχουν τα στοιχειώδη μέσα προστασίας (γάντια, μάσκες, στολές κ.λπ.), τα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν επιτάσσονται και συνεχίζουν την κερδοφόρα λειτουργία τους και μάλιστα με ενισχυμένη «αποζημίωση» της χρήσης των υποδομών τους. Την ίδια ώρα παίρνουν μέτρα για επίταξη των απεργών, μέτρα απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης. Όσα μέτρα κι αν πάρουν, δε μπορούν να υποτάξουν το ταξικό εργατικό κίνημα.

Δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας επιβάλει να τηρήσουμε τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συναδέλφων μας. Απαιτούμε από το κράτος και τους εργοδότες άμεσα μέσα και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν ποιοτικό σύστημα υγείας για όλους.

Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Την υγειονομική κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο, όχι ο λαός και οι εργαζόμενοι
Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό.
Να επιταχθούν, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών, άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων.
Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες. Κανένας στην δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πλήρη καταβολή του μισθού και του μεροκάματου με ευθύνη της εργοδοσίας.
Ειδική μέριμνα για όλες τις ευάλωτες ομάδες και τους πρόσφυγες και μετανάστες. Στέγαση όλων σε κατοικίες και κατάλληλα καταλύματα με αξιοπρεπείς συνθήκες και όρους υγιεινής. Απεγκλωβισμός από τα στρατόπεδα, ελευθερία, προστασία της υγείας όλων των προσφύγων και μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου