Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Λήψη πρόσθετων έκτακτων μέτρων προστασίας από την Πανδημία του κορονοϊού

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αρ. Πρωτ.: Αθήνα, 16/3/2020

Προς: Υπουργό Εσωτερικών κο Θεοδωρικάκο

Κοιν. : Α' Βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ
Θέµα: «Λήψη πρόσθετων έκτακτων μέτρων προστασίας από την Πανδημία του κορονοϊού»

Κύριε Υπουργέ
Σε συνέχεια των οδηγιών του ΕΟΔΥ, των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και του προηγούμενου εγγράφου μας επανερχόμαστε, στο πλαίσιο της κοινής μας προσπάθειας που είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των εργαζομένων, ώστε να διεκδικήσουμε τα παρακάτω εύλογα:
  • Θα πρέπει να δοθεί παράταση – αναστολή στην έκδοση σειράς Διοικητικών Πράξεων που δεν έχουν επείγον χαρακτήρα. Να παραταθούν επί τρίμηνο τουλάχιστον όσες προθεσμίες λήγουν μέσα στο Μάρτιο ή τον Απρίλιο.
  • Όσες Υπηρεσίες δεν είναι απολύτως απαραίτητες για την αντιμετώπιση της Πανδημίας, θα πρέπει να αναστείλουν τη λειτουργία τους ή να λειτουργούν μόνο με προσωπικό ασφαλείας, ώστε να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις και εκτεθούν εργαζόμενοι και πολίτες στον κίνδυνο της εκθετικής διασποράς. Πλήθος εργασιών εξάλλου μπορεί πλεόν να διεκπεραιωθεί ηλεκτρονικά.
  • Όσες Υπηρεσίες παραμένουν σε λειτουργία, να προμηθευτούν οπωσδήποτε με τα αναγκαία απολυμαντικά χώρων και χεριών, μάσκες και γάντια μιας χρήσης για όλους τους εργαζόμενους.
Στις έκτακτες καταστάσεις η συλλογική προσπάθεια και ο κεντρικός σχεδιασμός μπορούν να δώσουν λύσεις. Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου