Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Να απαλλαγεί από όλες τις άδικες κατηγορίες ο συνάδελφος μας Γ.Χ.

Να απαλλαγεί από όλες τις άδικες κατηγορίες ο συνάδελφος μας Γ.Χ. υποψήφιος με το ΑΡΑΓΕΣ στις πρόσφατες εκλογές του ΤΕΕ.


Αναίτια σύλληψη και ξυλοδαρμός στελέχους της Ανυπότακτης Αττικής.

Η καταστολή και η αστυνομική αυθαιρεσία δεν θα περάσει!
Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου η Ανυπότακτη Αττική συμμετείχε στην διαδήλωση των φοιτητικών συλλόγων, πολιτικών και κοινωνικών φορέων και σωματείων απέναντι στην ολοένα και πιο οξεία κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

Μετά το τέλος της πολύ μαζικής, ειρηνικής διαδήλωσης, δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ επιτέθηκαν αναίτια στο πλήθος, το οποίο κατευθυνόταν στο μετρό, με ξύλο, χημικά, κρότου λάμψης και συλλήψεις στο σωρό. Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Γ.Χ. δέχτηκε αναίτια και απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία ενώ κατευθυνόταν προς το σταθμό, χτυπήθηκε βίαια με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν στη σύλληψή του. Κατηγορείται με ένα απολύτως σαθρό και κατασκευασμένο κατηγορητήριο για αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία. Ενώ βρισκόταν κρατούμενος στη ΓΑΔΑ, παρά τον εμφανή τραυματισμό του, οι αστυνομικές αρχές αρνούνταν να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο, πράγμα που τελικά έγινε τα ξημερώματα της 27ης Φεβρουαρίου, μετά από πιέσεις του ίδιου και των συνηγόρων του.
Image may contain: one or more people, night and outdoor
Ο Γ.Χ. είναι χρόνια τώρα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα δικαιώματα των εργαζόμενων, των νέων, στους αγώνες για το περιβάλλον, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Είναι στέλεχος της Ανυπότακτης Αττικής και υποψήφιός της στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα στις περασμένες εκλογές.

Το προτεταμένο όπλο του Ειδικού Φρουρού απέναντι στους φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ και η εισβολή των ΜΑΤ στο ίδρυμα εν ώρα μαθημάτων, συμπληρώνουν την εικόνα της κυβέρνησης που προσπαθεί να επιβάλλει με κάθε κόστος την πολιτική καταστολής. Την ίδια εικόνα που είδαμε στη Λέσβο και στη Χίο, όπου, μετά την απόβασή τους που θύμιζε κατοχικό στρατό, οι αστυνομικές δυνάμεις έδρασαν απροκάλυπτα παράνομα και τρομοκρατικά, χτυπώντας βάναυσα τους κατοίκους, κάνοντας χρήση όπλων, αλλά και φτάνοντας στο σημείο να επιτίθενται χωρίς πλήρη εξάρτυση και διακριτικά και να σπάνε σταθμευμένα αυτοκίνητα!

Αν φτάνουν στο σημείο, μέρα μεσημέρι, να χτυπούν τους κατοίκους των νησιών και τις οικογένειές τους με αυτό τον τρόπο, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τι είδους σκευωρίες στήνονται απέναντι σε φοιτητές ή νεολαίους.

Η σύλληψη του Γ.Χ. δεν είναι τυχαίο περιστατικό. Είναι πάγια πρακτική της κυβέρνησης να χτυπάει και να καταστέλλει τους αγωνιστές και όποιον επιμένει να αντιστέκεται στις αντιλαϊκές πολιτικές που πλήττουν τις ζωές μας. Οι αναίτιες επιθέσεις, οι συλλήψεις και η καταστολή είναι ο τρόπος που η κυβέρνηση επιλέγει να επιβάλλει την πολιτική της.

Ήδη δεκάδες σύλλογοι, σωματεία και φορείς, με αποφάσεις τους, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον συναγωνιστή μας, Γ.Χ.
Ως Ανυπότακτη Αττική απαιτούμε την αθώωσή του από τις στημένες κατηγορίες, αλλά και την αθώωση όλων των αγωνιστών που συνελήφθησαν χθες στο σωρό.

Καλούμε πολιτικές δυνάμεις, παρατάξεις και φορείς της αυτοδιοίκησης, κοινωνικούς φορείς, σωματεία και συλλόγους στη δίκη του συναγωνιστή μας Γ.Χ. την Πέμπτη 12-3-2020, στις 9 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου