Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Ασφαλίτης βγάζει όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ και απειλεί φοιτητές

Καταγγελία: Ασφαλίτης βγάζει όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ και απειλεί φοιτητές (βίντεο)

Η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει ότι αστυνομικός τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ αλλά ήταν… «εκτός υπηρεσίας»!
24 Φεβρουαρίου 2020


Στην ΑΣΟΕΕ, μπήκε σήμερα ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών. Την καταγγελία έκαναν το φοιτητικό σχήμα ΕΑΑΚ ΑΣΟΕΕ όσο και η Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ.

«Όλα αυτά έρχονται ως επακόλουθα της πολιτικής της κυβέρνησης η οποία εξαπολύει επίθεση στην παιδεία και στα συμφέροντα των φοιτητών καταργώντας το άσυλο και προσπαθώντας να επιβάλλει το δόγμα νόμος και τάξη. Για όποιον δεν είχε πειστεί μέχρι τώρα αυτή είναι η πραγματική εικόνα της κατάργησης του ασύλου δηλαδή αστυνομικοί να οπλοφορούν και να απειλούν φοιτητές ότι θα τους πυροβολήσουν… Με πρόσχημα το παρεμπόριο θέλουν να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές και να δείξουν ότι κάνουν κουμάντο! Ωστόσο τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από τα κυκλώματα ναρκεμπορίου και παρεμπορίου δρουν ανενόχλητα. Ο στόχος για αυτούς είναι άνθρωποι κατατρεγμένοι όπως μικροπωλητές και τοξικοεξαρτημένοι», καταγγέλλει το σχήμα των ΕΑΑΚ της ΑΣΟΕΕ.

«Την Δευτέρα 24/02 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού αστυνομικής αυθαιρεσίας στην σχολή μας. Συγκεκριμένα άντρας της ασφάλειας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή μέσα στον χώρο της ΑΣΟΕΕ. Όταν φοιτητές που υπήρχαν στον χώρο αντέδρασαν στο περιστατικό ο αστυνομικός μπήκε στην σχολή βγάζοντας όπλο στοχεύοντας και απειλώντας τους φοιτητές ότι θα τους ρίξει. Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής», καταγγέλλει η Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ.

Κι αυτό, την ώρα που σήμερα, αθωώθηκαν πανηγυρικά οι δύο φοιτητές που συνελήφθησαν, για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, τον Νοέμβρη του 2019, και ομολογήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης η ωμότητα και η αυθαιρεσία της αστυνομίας.
Το βίντεο από το facebook/Resistencia – EAAK ΑΣΟΕΕ

Η στιγμή που άνθρωπος της ασφάλειας βγάζει όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ σε φοιτητές!


Η Αστυνομία σε ανακοίνωση της, προκλητικά και σε μια τελείως διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων, καλύπτεται πίσω από την επίκληση πως «αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο». Συγκεκριμένα:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο. Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από (30) περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος. Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση. Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Σχετικές αναρτήσεις:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου