Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Συγκέντρωση για το Ασφαλιστικό

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αρ. Πρωτ.: 8058 Αθήνα, 27-1-2020
Συγκέντρωση για το Ασφαλιστικό

Κατατέθηκε για διαβούλευση ο νέος αντιασφαλιστικός Νόμος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά η συνέχιση και συμπλήρωση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16), ο οποίος επέφερε μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις, ενοποίησε τα Ταμεία και εξαφάνισε τα αποθεματικά τους. 

Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται στα ποσοστά αναπλήρωσης, μετά τα 30 χρόνια υπηρεσίας, σε εκτέλεση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την επιστροφή ενός ελάχιστου ποσού, σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες μειώσεις που είχαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με τον Νόμο Κατρούγκαλου και τους προηγούμενους μνημονιακούς αντιασφαλιστικούς Νόμους. Το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πιθανή πλήρη κατάργησή του μελλοντικά. Τίθενται εν αμφιβόλω οι μειώσεις εισφορών που είχαμε πετύχει το προηγούμενο διάστημα (πχ στο Εφάπαξ ΤΣΜΕΔΕ κλπ), ενώ υπάρχει εκ νέου αβεβαιότητα για τον υπολογισμό της Ειδικής Προσαύξησης και του Εφάπαξ. Δε φαίνεται να υπάρχει πρόθεση επίλυσης των τεράστιων καθυστερήσεων στην απονομή σύνταξης, ενώ είναι δεδομένο ότι νέες καθυστερήσεις θα προκύψουν λόγω ενοποίησης ΕΦΚΑ-ΕΤΕΑΕΠ και νέων Εγκυκλίων.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε σε μια πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Σωματείων και Ομοσπονδιών την Τρίτη 28/1 στις 4:30μμ στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου