Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους μας για τις πλημμύρες στη Μάνδρα – Παναττική Στάση Εργασίας την Παρασκευή 24/1

Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
                                                                            
Αρ. Πρωτ.:  8053                                                Αθήνα,  22-1-2020
                          
Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους μας για τις πλημμύρες στη Μάνδρα – Παναττική Στάση Εργασίας την Παρασκευή 24/1

Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ εκφράζει την συμπαράστασή του, αλλά και την έντονη διαμαρτυρία του για τις ποινικές ευθύνες που αποδίδονται στους συνάδελφους εργαζόμενους στην ΥΔΟΜ Δ. Ελευσίνας και στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, που ως εξιλαστήρια θύματα διώκονται για τις πλημμύρες του 2017 στη Μάνδρα Αττικής.
Χρόνια τώρα, οι εκάστοτε κυβερνήσεις, με τους νόμους τους οποίους ψηφίζουν, καθώς και οι Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές με τις αποφάσεις τους για υλοποίηση τεχνικών έργων, εκφοβίζουν, απειλούν και διώκουν τους συναδέλφους εργαζόμενους στις Τεχνικές Υπηρεσίες, για την υλοποίηση έργων που αφορούν κυρίως εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, παρά έργα προστασίας (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, κλπ).
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες και οι ελάχιστοι εναπομείναντες μηχανικοί που εργάζονται σε αυτές, καλούνται να εκτελέσουν μια πληθώρα καθηκόντων (συντήρηση, εποπτεία, μελέτη, επίβλεψη, αστυνόμευση, σχεδίαση ΟΛΩΝ των τεχνικών έργων, στελέχωση πάσης φύσεως επιτροπών, εξυπηρέτηση κοινού, αυτοψίες, εισηγήσεις, κλπ), που αντικειμενικά, είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν σε όλες και ολοκληρωμένα.
Η τραγική υποστελέχωση την οποία έχουμε αναδείξει πολλαπλά, η υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ Α’ και Β’, ο τεράστιος όγκος δουλειάς που έχουν να υλοποιήσουν, οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας από τον ελλιπή εξοπλισμό και την απαρχαιωμένη  νομοθεσία, κλπ, είναι η καθημερινότητά τους, στην οποία περιλαμβάνεται και η υποχρέωση να καλούνται συνεχώς σε απολογία – και  τις περισσότερες φορές χωρίς νομική κάλυψη από την υπηρεσία τους - για όλα αυτά που εκ των πραγμάτων δεν είναι στο χέρι τους να υλοποιήσουν, αλλά διατηρούν όλο το μερίδιο ευθυνών για την πραγματοποίησή τους.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στο Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών του Δήμου Ελευσίνας το οποίο έχει στη ζώνη αρμοδιότητας του και το Δήμο Μάνδρας, υπηρετούν μόλις δύο Μηχανικοί, οι οποίοι μάλιστα έχουν και άλλα παράλληλα καθήκοντα (χορήγηση βεβαιώσεων χρήσεων γης, επίβλεψη σε Δημόσια Έργα, μέλη Επιτροπών Διαγωνισμών και Προμηθειών), ενώ χειρίζονται ετησίως εκατοντάδες καταγγελιών (962 το 2018 και 872 μέχρι τον Νοέμβρη του 2019) και απαντάνε εγκαίρως σε αυτές (742 απαντήσεις – εκθέσεις αυτοψίας το 2018 και 611 μέχρι τον Νοέμβρη του 2019). Αντίστοιχα η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής έχει στην αρμοδιότητα της 300.000 χιλιόμετρα ρεμάτων με απουσία οριοθέτησης τους, χωρίς Μητρώο και μέσα για την αστυνόμευση τους και όλα αυτά με ελάχιστους Υπαλλήλους.
Το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής έχει κηρύξει στάση εργασίας την Παρασκευή 24-1-2020 από τις 9.00 έως τις 12.00 το μεσημέρι, σε ένδειξη συμπαράστασης στους διωκόμενους συνάδελφους μας για τις πλημμύρες στη Μάνδρα. Τους συναδέλφους μας στηρίζει και η ΔΕ του ΤΕΕ με σχετική της ανακοίνωση.
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 8.
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου