Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

ΤΜΕΔΕ: Προανακρούσματα προθέσεων ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης


ΤΜΕΔΕ: Προανακρούσματα προθέσεων ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης


Χιλιάδες Μηχανικοί λάβαμε τις τελευταίες ημέρες ηλεκτρονικόμήνυμα από το ΤΜΕΔΕ το οποίο διαφημίζει τις νέες ασφαλιστικές του παροχές σε συνεργασία με πολυεθνική ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία.
Η στιγμή μόνο τυχαία δεν είναι. Η πρόσφατη ανάληψη της διακυβέρνησης από τη νεοφιλελεύθερη ΝΔ με σαφώς διακηρυγμένο στόχο την ιδιωτικοποίηση μέρους ή και όλου της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι σε άμεση συνάφεια με τις παραπάνω κινήσεις.
Είναι προφανές ότι η υφιστάμενη εδώ και χρόνια επιχείρηση διάλυσης της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης που υπηρετήθηκε πιστά από όλες τις κυβερνήσεις, όλα τα μνημόνια (και πριν από αυτά), όλες τις Διοικήσεις ΤΕΕ, αποτελεί τη βάση με την οποία επιχειρούν να νομιμοποιήσουν το μεγάλο κόλπο που έρχεται.
Όταν με διαδοχικούς αντιασφαλιστικούς Νόμους (Ν2084/92, Ν3518/06, Ν3655/07, Ν3896/11, Ν4387/16) έχεις εκτινάξει τις εισφορές στα ύψη, έχεις αποψιλώσει τις συντάξεις, έχεις εκμηδενίσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και οδηγείς χιλιάδες στη μετανάστευση, στην ανεργία και στα κατασκευασμένα χρέη, έχεις τζογάρει και ληστέψει τα αποθεματικά (μία μόνο λέξη Άττικα), έχεις προκαλέσει διοικητικό χάος με την ενοποίηση, έχεις καταστρέψει την αλληλεγγύη των γενεών και έχεις υπονομεύσει το Δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, είναι σαφές ότι στρώνεις το έδαφος στην ιδιωτικοποίηση.
Ιδιωτικοποίηση την οποία περιμένουν πως και πως οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες ώστε να ξεκοκαλίσουν ότι έχει απομείνει από τα αποθεματικά και τις εισφορές μας και να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας τους.
Το τραγικό στην περίπτωση μας είναι ότι το διαχρονικά υποβαθμισμένο ΤΣΜΕΔΕ (και με ευθύνες του κλάδου μας για τις διοικήσεις και τις πολιτικές που επέλεγε), έχασε το «Σ» τις συντάξεις και την ασφάλιση δηλαδή, έγινε ΤΜΕΔΕ (με αρμοδιότητες εγγυοδοσία μονάχα) με το Ν4387/16 και σήμερα ξαναεπιστρέφει ως φορέας παροχής και ασφαλιστικών καλύψεων. Αφού πρώτα διεκδίκησε και κέρδισε σημαντικό μέρος της περιουσίας του πρώην ασφαλιστικού μας Ταμείου. Έρχεται να πουλήσει δηλαδή αυτά που κάποτε παρείχε.
Εδώ είμαστε και προβλέπουμε ότι δε θα περιοριστεί εκεί. Η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής και του εφάπαξ (ΕΤΕΑΕΠ) είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης («δεύτερος πυλώνας») και οι μνηστήρες πολλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου