Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής δεν κατεδαφίζονται τα τουριστικά αυθαίρετα (!)


Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής δεν κατεδαφίζονται τα τουριστικά αυθαίρετα (!)

Μία από τις πολλές (ν)τροπολογίες που κατατέθηκε τα τελευταία λεπτά στο πολυνομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης, αφορά την αναστολή κατεδάφισης των τουριστικών αυθαιρέτων για 30 μέρες.

Η τροπολογία κατατέθηκε από τον βουλευτή Κώστα Κατσαφάδο ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ σημείωσε ότι δεν πρέπει να γίνουν κατεδαφίσεις λόγω Αυγούστου και την ενδεχομένως κακή εικόνα που θα δουν οι …τουρίστες (μπλουντόζες κλπ).

Επίσης ανέφερε και τις αρνητικές παρενέργειες που θα είχε η κατεδάφιση εν μέσω θέρους για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές.

Εν πολλοίς δηλαδή οι αυθαίρετοι εργοδότες να κάνουν ανενόχλητοι τη «μπάζα» τους τον Αύγουστο για ακόμη μία χρονιά και από Σεπτέμβρη …βλέπουμε, ενώ τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι η στάχτη στα μάτια για την τακτοποίηση συμφερόντων.

Μετά το σάλο ο βουλευτής έχει συμπεριλάβει στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας του, ότι μετά τη λήξη της εν λόγω προθεσμίας «θα γίνει κατεδάφιση των κατασκευών που εμπίπτουν στη ρύθμιση, με αυστηρή παρακολούθηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και γι’ αυτό το Υπουργείο Ανάπτυξης δεσμεύεται».

Το «μούδιασμα» για την συγκεκριμένη τροπολογία παρέμεινε καθώς η κυβέρνηση είχε κάνει προεκλογική της «σημαία» την τραγωδία στο Μάτι, στην οποία τα αυθαίρετα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου