Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Το έγκλημα του ΚΑΣ στην Ακαδημία Πλάτωνα ξανά στο προσκήνιο!



Στις 28 Μάιου το ΚΑΣ έδωσε το πράσινο φώς στην εταιρεία Hines εγκρίνοντας την αρχιτεκτονική μελέτη για την ανέγερση των εμπορικών χώρων που θα περιλαμβάνουν και ανοικτό χώρο στάθμευσης στην οροφή του ισογείου! Στους στους όρους που τέθηκαν από το ΚΑΣ είναι να τροποποιηθούν τα σχέδια που αφορούν την είσοδο του parking, η οποία θα πρέπει να μεταφερθεί στη λεωφόρο Κηφισού ώστε να μην υπάρξει κυκλοφοριακή επιβάρυνση των οδών που περιβάλλουν το ακίνητο. Να όμως που η εταιρεία έχει κι άλλους τρόπους να περάσει τα σχέδια της! Έτσι σήμερα το θέμα επανέρχεται στο ΚΑΣ προς συζήτηση!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι άνθρωποι της εταιρείας που μπαινόβγαιναν στο Συμβούλιο τις προηγούμενες μέρες, ήθελαν να αλλάξει ο όρος για την είσοδο αυτοκινήτων μόνο από τη λεωφόρο Κηφισσού. Και ω! του θαύματος, το ΚΑΣ σήμερα συζητά τα νέα στοιχεία της εταιρείας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει έχοντας στις πλάτες της το μεγαλύτεροι έγκλημα στην ιστορική περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνα. Και τώρα που η γύρω περιοχή έχει γεμίσει σκόνη και πέτρες από το γκρέμισμα σε ότι είχε απομείνει στο οικόπεδο, οι γύρω κάτοικοι κατάλαβαν πολύ καλά την καταστροφή που τους περιμένει.


Από τη Β.Β.

Το ΚΑΣ έχει τον δικό του ρόλο σε όλη την ιστορία κατασκευής mall ή νέου τύπου mall στην Ακαδημία Πλάτωνα. Είχε γνωμοδοτήσει θετικά και για τους όρους δόμησης που ζήταγε η BlackRock προκειμένου να πραγματοποιηθεί το μεγαλούργημα του Mall.Στις 28 Μαΐου είπε “ΝΑΙ” στο Big Boxes με ανοιχτό χώρο στάθμευσης στην οροφή του κτηρίου!!!, βάζοντας παράλληλα έναν λογικό όρο για όσους στοιχειωδώς γνωρίζουν την περιοχή: το κυκλοφοριακό βάρος (χάος σωστότερα) να μην μεταφερθεί προς το εσωτερικό της γειτονιάς Ακ. Πλάτωνος και η πρόσβαση να γίνεται από την Κηφισού.

Για όποιον δεν έρχεται να φωτογραφηθεί μόνον προεκλογικά στην περιοχή μας, είναι γράμματα δημοτικού το Big κυκλοφοριακό χάος που θα δημιουργηθεί στις γύρω γειτονιές αν η πρόσβαση στις κτηριακές εγκαταστάσεις επιδιωχθεί μέσα από αυτές. Γνωρίζουν όλοι οι πολυπράγμονες ότι η περιοχή δεν έχει εφαρμοσμένο σχέδιο πόλης; Δίνουν εγκρίσεις με το “θα εφαρμοστεί”;

Ποιο ακριβώς; Ποιοι είναι οι δρόμοι που θα διανοιχθούν; Τα “νέα στοιχεία” της εταιρείας (πόσο νέα μέσα σε 20 μέρες από την προηγούμενη συνεδρίαση ), περιλαμβάνουν κυκλοφοριακή μελέτη εγκεκριμένη; Για τον κόμβο Κηφισού – Λένορμαν πρόκειται και όχι για χωράφια στο μέσα του πουθενά.
Το ΚΑΣ θα γνωμοδοτήσει. Η υπουργός να το σκεφτεί πολύ να υπογράψει την απόφαση, 10 μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές. Ας αφήσει τη δόξα για την/τον επόμενη/ο.

Για να μην ξεχνάμε. Το σημερινό κατόρθωμα της “ανάπτυξης”, με “Big Boxes” για το Leroy Merlin (πόσες θέσεις εργασίας για λειτουργία και κάθε Κυριακή, όλο το χρόνο;), στην έκταση του πρώην Μουζάκη έχει πολλούς νονούς. Από τον πρώην δήμαρχο Καμίνη και όλους τους δημοτικούς του συμβούλους – συμπεριλαμβανομένου του σημερινού δημάρχου και γείτονα κ. Μπρούλια, τον αξέχαστο Παπακωνσταντίνου (ΠΑΣΟΚ) της κυβέρνησης Παπαδήμου, τον Σαμαρά (πρωθυπουργό – ΝΔ), τον Μανιάτη (υπουργό του Σαμαρά – ΠΑΣΟΚ) μέχρι τον Μπαλτά (υπουργό “πολιτισμού” ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) και τους Δραγασάκη – Σταθάκη, που τακτοποίησαν το θέμα υπέρ της BlackRock, που όμως πούλησε στη Hines, αφήνοντάς τους τα “αντισταθμιστικά της αναβάθμισης”, παράσημο για την πολιτική τους σταδιοδρομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου