Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Στο… περίμενε 20.000 συντάξεις με παράλληλη ασφάλιση – Στον «αέρα» η ηλεκτρονική πλατφόρμα!

Στο… περίμενε 20.000 συντάξεις με παράλληλη ασφάλιση – Στον «αέρα» η ηλεκτρονική πλατφόρμα!
Από asfalistiko

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν περίπου 20.000 ασφαλισμένοι, οι οποίοι αδυνατούν να λάβουν τη σύνταξή τους επειδή κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου δούλευαν υπό καθεστώς παράλληλης απασχόλησης.

Του Χάρη Δημητρίου

Αιτία για το ότι ο ΕΦΚΑ αδυνατεί να χορηγήσει σύνταξη σε αυτούς τους ασφαλισμένους, παρά το γεγονός ότι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος (πχ όριο ηλικίας, προϋπηρεσία), είναι ότι δεν έχει καταστεί εφικτό να ετοιμαστεί η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα μπορούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι να απονέμουν συντάξεις!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το κονδύλι προς την ανάδοχο εταιρία δεν έχει δοθεί, παρά το γεγονός ότι ζητείται μετ’ επιτάσεως από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ήδη από το 2016.


Με δεδομένο ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, υπάρχουν πάνω από 40.000 αιτήσεις απονομής συνταξιοδότησης, που παραμένουν ακόμα «στο ράφι», είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη εμπλοκή δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Παράλληλα, μένουν στα αζήτητα ανάλογα αιτήματα των συνταξιούχων για χορήγηση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, αφού χωρίς να απονεμηθεί η κύρια σύνταξη κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου