Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Αντιρατσιστική – αντιφασιστική διαδήλωση και πορεία σήμερα, Σάββατο 2 Φλεβάρη

Και ώρα 6μμ., στην πλατεία Ρηγίλλης || Όχι στο φασισμό, την πατριδοκαπηλεία και τον ρατσισμό. Κοινός αγώνας εργαζόμενων – φτωχών – προσφύγων – μεταναστ(ρι)ών
2 Φεβρουαρίου 2019


Κάθε χρόνο, στις 2 Φλεβάρη, η ναζιστική Χρυσή Αυγή, οργανώνει μια πανελλαδική φιέστα μίσους στην Αθήνα, εκμεταλλευόμενη τη μνήμη των νεκρών του 1996 σε ένα από τα πιο θερμά επεισόδια της Ελληνοτουρκικής διαμάχης των τελευταίων δεκαετιών που παρά λίγο να καταλήξει σε γενικευμένο πόλεμο στο Αιγαίο.

Σε αυτά τα φασιστικά “μνημόσυνα” που κανείς από τους συγγενείς των θυμάτων δεν τους παραχώρησε τα δικαιώματα, οι νεοναζί συχνά πυκνά εξαπολύουν αιματηρές επιθέσεις σε περαστικούς, μετανάστες, νεολαίους, ανθρώπους που δεν ταιριάζουν με τα άρια πρότυπά τους. Επιχειρούν να επανεμφανίσουν στους δρόμους της Αθήνας τα τάγματα εφόδου που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάντ Λουκμάν τους ίδιους μαχαιροβγάλτες που ευθύνονται για εκατοντάδες περιπτώσεις επιθέσεων και τραυματισμών, δεκάδες από τους οποίους έχουν καταδικαστεί για μια σειρά εγκληματικές πράξεις, ενώ πολλοί έχουν ήδη εκτίσει προφυλακίσεις στην υπόθεση της δίκης της Χρυσής Αυγής και κυκλοφορούν σήμερα ελεύθεροι. Είναι οι ίδιοι που πριν λίγες μέρες επιχείρησαν “ντου” στη Βουλή, κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

Είναι μια πρόκληση που φέτος, όπως και επί σειρά ετών τα τελευταία χρόνια δεν θα μείνει αναπάντητη. Μαζί με αντιφασιστικές οργανώσεις, αντιρατσιστικές και προσφυγικές κινήσεις, συνδικάτα, οργανώσεις νεολαίας και συλλογικότητες της αριστεράς, συνδιοργανώνουμε και φέτος αντιφασιστική-αντιεθνικιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης, το απόγευμα του Σαββάτου 2 Φλεβάρη.

Διαδηλώνουμε την απαίτησή μας για ισόβια καταδίκη των νεοναζί, συμπεριλαμβανόμενης όλης της ηγετικής τους ομάδας. Την αντίθεσή μας στον πόλεμο και τον εθνικισμό.

Αντιστεκόμαστε στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο με πρωτοπόρα τη συμμετοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο ματοβαμμένο άξονα ΗΠΑ – Ισραήλ – Αιγύπτου που στοχεύει στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου και φέρνει ξανά επικίνδυνα κοντά μας τα σύννεφα του πολέμου.

Από την πλευρά μας διαδηλώνουμε τη διεθνιστική και αντι-ιμπεριαλιστική αντίθεσή μας στην περιβόητη συμφωνία των Πρεσπών, που – παρά τα όσα υποκριτικά ισχυρίζονται δεξιοί και ακροδεξιοί στην Ελλάδα – ξαναβαφτίζει τη γειτονική χώρα και την εντάσσει τελεσίδικα στον ιμπεριαλιστικό άξονα του ΝΑΤΟ με τοπικό επικυρίαρχο την Ελληνική εξωτερική πολιτική, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει την δραστηριότητα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στα Βαλκάνια.

Απέναντι στα σχέδια των ντόπιων και πολυεθνικών οικονομικών και στρατιωτικών επιτελείων μόνη απάντηση είναι η αλληλεγγύη των εργαζόμενων και της νεολαίας των Βαλκανίων, ο κοινός μας αγώνας για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη. Η διεκδίκηση χρημάτων για μισθούς, συντάξεις, μαζικές προσλήψεις στα σχολεία και στα νοσοκομεία, αντί για αναβάθμιση των F-16, αγορές νέων φρεγατών, πολυδάπανες και ενίοτε θανατηφόρες στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Απέναντί μας δεν έχουμε τους λαούς των γειτονικών χωρών, ούτε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που είναι κι’ εκείνοι θύματα της φτώχειας και του πολέμου σε χώρες που καταστράφηκαν από τα ίδια συμφέροντα που ρημάζουν κι’ εδώ τον φτωχό κόσμο. Εχθρός μας είναι οι πολιτικές των μνημονίων που συντηρούν δυσβάσταχτα πλεονάσματα γιαδεκαετίες, οι δικές μας κυβερνήσεις και οι δικοί μας επιχειρηματικοί όμιλοι που για χάρη των κερδών τους μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανεργία.

Απέναντί μας βρίσκονται οι ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης – Φρούριο και της Ελλάδας – Κρατητήριο που δολοφονούν καθημερινά εκατοντάδες πρόσφυγες στη Μεσόγειο. Βρίσκονται οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής που ονειρεύονται να εξολοθρεύσουν όχι μόνο τους μετανάστες αλλά και τους ντόπιους εργάτες ενώ βγάζουν λάδι τους εφοπλιστές στήνοντας δουλεμπορικά ναυτεργατικά σωματεία στο Πέραμα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΙΛΛΗΣ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου