Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Θέματα Διπλωματούχων Μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 29-1-2019
Αρ. Πρωτ. : 7668

Προς: Πίνακα Αποδεκτών

Θέμα : Θέματα Διπλωματούχων Μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής

Κα Περιφερειάρχη

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποτελεί την Ομοσπονδία που εκπροσωπεί το σύνολο των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου Τομέα. Απευθυνόμαστε σε εσάς για θέματα τα οποία μας έχουν θέσει συνάδελφοι μας Μηχανικοί Υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής.

Συνάδελφοι μας ενημέρωσαν ότι η Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας (Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού) της Περιφέρειας Αττικής με έγγραφο της σταμάτησε τις διαδικασίες μετακινήσεων Υπαλλήλων με βάση το άρθρο 219 του Ν.4555/18. Επειδή μέχρι και ένα μήνα πριν την διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών (05/2019) απαγορεύονται οι μετακινήσεις υπαλλήλων, η ενέργεια αυτή ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις σε αιτήματα των συναδέλφων που έχουν κάθε βάσιμο λόγο να αιτούνται τη μετακίνηση τους εσωτερικά της Υπηρεσίας.

Όσον αφορά την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται στη νέα βαθμολογική κατάταξη, σύμφωνα με τον ν. 4485/2017 (άρθρο 46) των Διπλωματούχων Μηχανικών κατόχων ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών, για τους οποίους έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη Διαπιστωτική Απόφαση, σας αναφέρουμε ότι το άρθρο 46, παρ. 2 του ν. 4485/2017 είναι σαφές και προβλέπει ότι «Μετά την έκδοση της ανωτέρω απόφασης, ο ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) λογίζεται ότι έχει ληφθεί από την ημερομηνία απονομής του πτυχίου ή διπλώματος και καταλαμβάνει και τους αποφοιτήσαντες πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.». Υπ' Η αριθ. 174/2018 ατομική Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους «αφορά στην κρίση περί του παραδεκτού της αίτησης υποψηφιότητας σε διαδικασία επιλογής προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων και της μοριοδότησης της συνάφειας του εν λόγω τίτλου με το αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης.». Συνεπώς δεν υφίσταται κανένας λόγος ερωτημάτων και καθυστερήσεων μια και η νέα βαθμολογική κατάταξη και η ενημέρωση του φακέλου των συναδέλφων είναι μια τυπική διαδικασία.

Τέλος, όπως ενημερωθήκαμε, η Γεν. Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Έργων & Υποδομών) με το υπ’ άριθμ. 234081/11-01-2019 έγγραφό της προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες, ζητάει από συναδέλφους Μηχανικούς που είναι επιφορτισμένοι με την εποπτεία των δρόμων αρμοδιότητας Περιφέρειας, όχι μόνο να εντοπίζουν όλα τα προβλήματα στο οδόστρωμα, στα σήματα και τα στηθαία και να μεριμνούν για την συντήρησή τους, αλλά και να φορτωθούν αρμοδιότητες άλλων φορέων αναζητώντας παράνομες διαφημίσεις!!! Η Περιφέρεια είναι αρμόδια για τη συντήρηση οδών και όχι για τη διαφημιστική προβολή και δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνουμε με πρόσθετες αρμοδιότητες που δεν τους αντιστοιχούν, τους Μηχανικούς.
Σας καλούμε να αποκαταστήσετε τις παραπάνω δυσλειτουργίες καθώς και να ορίστε συνάντηση μαζί μας, ώστε εκτός των παραπάνω να συζητήσουμε και άλλα θέματα, όπως τον Οργανισμό της Περιφέρειας, τη χορήγηση ΜΑΠ, τη στελέχωση της Περιφέρειας με Διπλωματούχους Μηχανικούς και τη Νομική Κάλυψη των συναδέλφων μας οι οποίοι έχουν τεράστιες ευθύνες (ποινικές και αστικές).
Πίνακας Αποδεκτών
Αποδέκτες
  1. Περιφερειάρχη Αττικής, κα Δούρου Ρ.
Κοινοποίηση:
  1. Περιφέρεια Αττικής / Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας
  2. Γεν. Γραμ. Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης κο Θεοδωράκη Γρ.
  3. ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου