Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους μας – Δευτέρα 14/01/2019, στις 8.30 π.μ., στο 3ο Μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών


Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους μας 

Συγκέντρωση τη Δευτέρα 14/01/2019, στις 8.30 π.μ., στο 3ο Μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών –

Δικαστήρια Ευελπίδων Κτίριο 9, Ισόγειο, Αίθουσα 2

Τη Δευτέρα 14/01/2019, δικάζονται εξ αναβολής συνάδελφοι και συναγωνιστές μας που κατά τα έτη 2013 – 14 συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις της Ανοιχτής Συνέλευσης, καθώς και άλλων φορέων των Μηχανικών, στο ΕΤΑΑ, ενάντια στην εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων, προασπίζοντας τα στοιχειώδη δικαιώματα μας.

Η κατάργηση των ληστρικών αυξήσεων των εισφορών του ν.3986/2011 (ο σημερινός βραχνάς των «αναδρομικών»), η κατάργηση του ΚΕΑΟ, η κατάργηση των τοκογλυφικών προσαυξήσεων των οφειλομένων στο ΤΣΜΕΔΕ, η παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ασφαλισμένους και στα προστατευόμενα μέλη τους, ήταν κάποιες από τις κυρίαρχες διεκδικήσεις εκείνων των ημερών. Διεκδικήσεις που όχι απλά παραμένουν επίκαιρες, αλλά γίνονται ακόμη πιο επιτακτικές στα πλαίσια της απρόσκοπτης συνέχισης της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής. Τα δυσβάστακτα οικονομικά προβλήματα των μηχανικών, η ομηρία τους μέσω της εξακολουθητικής κατασκευής χρεών, η στέρηση της υγείας, της δυνατότητας εργασίας και της σύνταξης, σε συνδυασμό με την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών λόγω οφειλών, σε χιλιάδες άνεργους ή υποαπασχολούμενους συναδέλφους, δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της επιτελούμενης κοινωνικής καταστροφής – μιας καταστροφής που οι τότε κοινωνικοί αγώνες προσπαθούσαν να αποτρέψουν.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών – που συνεχίζει να αναδεικνύει τα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου μας και γνωρίζει ότι η δικαίωση των αγώνων προϋποθέτει πάνω απ’ όλα την ενεργή συμμετοχή και την παρουσία των ίδιων των πληττόμενων στα κέντρα λήψης αποφάσεων που τους αφορούν – στηρίζει ολόψυχα τους διωκόμενους.

Θεωρούμε την άδικη, εκδικητική και παντελώς ανυπόστατη στοχοποίηση των συγκεκριμένων συναδέλφων, ως ενδεικτική μιας επίθεσης που εξαπολύεται ακριβώς πάνω στο ίδιο το Δικαίωμα στην κοινωνική δράση, στην αυτοπρόσωπη παρουσία και τη συλλογική διεκδίκηση, όπως συντελέσθηκαν την περίοδο 2013-2014 με τις κινητοποιήσεις μας στο ΤΕΕ, το ΤΣΜΕΔΕ, το ΚΕΑΟ, το Υπουργείο και το ΕΤΑΑ.

Η δίκη των συναγωνιστών μας – που κατόπιν υπόδειξης του ανεκδιήγητου πρώην προέδρου του ΕΤΑΑ, κου Σελλιανάκη, παραπέμπονται για “άσκηση παράνομης βίας” – είναι καθαρά πολιτική. Στο πρόσωπο των διωκόμενων, που δια της παρουσίας τους στο ΕΤΑΑ στόχευαν στην εφαρμογή αποφάσεων συλλογικών οργάνων (τόσο της ΑΣΜ όσο και φορέων όπως το ΤΕΕ, η ΕΜΔΥΔΑΣ, ο ΣΑΔΑΣ, το ΣΜΤ, κλπ), διώκεται ουσιαστικά ο αγώνας των μηχανικών ενάντια στην καταστροφή τους και το δικαίωμα τους να υπερασπίζονται την ύπαρξη και την επιβίωση τους.

Δηλώνουμε ότι ήμασταν όλοι παρόντες στις κινητοποιήσεις αυτές και όλοι εξίσου ‘ένοχοι’ για την επιλογή μας να αντισταθούμε.

Η μόνη “παράνομη βία” είναι αυτή που ασκήθηκε όχι στο, αλλά από το ΕΤΑΑ ενάντια στους ασφαλισμένους του.

H μόνη “διατάραξη λειτουργίας Υπηρεσίας” προήλθε από τον ίδιο το “συνάδελφο” κο Σελλιανάκη, με τη συστηματική του άρνηση να συμπεριλάβει θέματα στην Ημερήσια Διάταξη των συνεδριάσεων του οργάνου, με τον πραξικοπηματικό τρόπο λειτουργίας (τον οποίο επεσήμαναν με έγγραφα τους και όλοι οι φορείς των ασφαλισμένων του ταμείου – ΤΕΕ, ΔΣΑ, ΠΙΣ), με την παράνομη μεταλλική κατασκευή που τοποθέτησε στην είσοδο (για την οποία καταδικάστηκε από την πολεοδομία Αθηνών), με τη φραγή όλων των εξόδων διαφυγής του κτιρίου του ΕΤΑΑ (κατά παράβαση της νομοθεσίας για την πυρασφάλεια), με την ακύρωση των συνεδριάσεων, την αλλοίωση των αποφάσεων και της σύνθεσης του οργάνου.

Η μόνη “διατάραξη οικιακής ειρήνης” είναι οι μνημονιακές πολιτικές που καταστρέφουν όσους ζουν από τη δουλειά τους και υφαρπάζουν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία προς όφελος ξένων και ντόπιων συμφερόντων.

Αυτή η παράνομη βία ούτε ήταν, ούτε είναι ανεκτή.

Ενώνοντας τη φωνή μας με τους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας, τις συλλογικότητες και τους φορείς των μηχανικών (όπως η ΕΜΔΥΔΑΣ – που κηρύσσει παναττική στάση εργασίας τη Δευτέρα 14/1/2019), καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά, την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών, κοινωνικών και πολιτικών δράσεων.

Καλούμε:
την εισαγγελία Πρωτοδικών να αποσύρει τις ανυπόστατες κατηγορίες και να αθωώσει τους κατηγορούμενους
τους συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς των μηχανικών, αλλά και κάθε συλλογικότητα, σωματείο και αγωνιστή, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους αγωνιστές
τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν τότε στις κινητοποιήσεις να πάρουν τώρα την υπόθεση στα χέρια τους.

Οι κοινωνικοί αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι δίκαιοι και δεν ποινικοποιούνται

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους μας για τις κινητοποιήσεις του 2013-14 στο ΕΤΑΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου