Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών για το αίτημα χαρακτηρισμού της ΠΥΡΚΑΛ

Αμέσως μετά την ανάκληση των αδειών κατεδάφισης όλων των κτισμάτων του ιστορικού εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ, αναλάβαμε διάφορες πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, αλλά και της κοινής γνώμης, για την μεγάλη ιστορική ευκαιρία που παρουσιάζεται στην πόλη και τις προοπτικές που ανοίγονται. Παράλληλα απευθυνθήκαμε σε όλους τους φορείς που ασχολούνται με την προστασία της βιομηχανικής κληρονομιάς.



Αίτημα χαρακτηρισμού των κτιρίων που αποτελούν το βιομηχανικό συγκρότημα της ΠΥΡΚΑΛ Ελευσίνας ως μνημείων ή και το σύνολό του ως ιστορικού τόπου καταθέσαμε στις 9 Αυγούστου στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού, μέσω της MONUMENTA, φορέα για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Ήδη, όπως ενημερωθήκαμε, κινήθηκε η διαδικασία γνωμοδότησης των αρμόδιων φορέων.

Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ που έχουμε συγκροτήσει προχωρά ήδη στην συλλογή υπογραφών. Είναι ανοιχτή στην συμμετοχή ατόμων, συλλογικοτήτων ή φορέων που υποστηρίζουν το αίτημα και ενδιαφέρονται για την τύχη του ακινήτου προς όφελος των πόλεων και των κατοίκων όλης της περιοχής.

Κατεβάστε το κείμενο συλλογής υπογραφών από ΕΔΩ

Συμπληρώσετε την φόρμα κάτω από το κείμενο και στείλτε την με email (christakis.chr@gmail.com) ή γνωστοποιείστε μας την δική σας συνυπογραφή με ένα email ή fax: 2105542217

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου