Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 5/7 ΣΥΣΚΕΨΗ || ΤΡΙΤΗ 10/7, 9.00ΠΜ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΑΤ




Παλεύουμε για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς

Πέμπτη 5 Ιουλίου, σύσκεψηεργασίας για την Συλλογική Σύμβαση, 7.30μμ στο TEE (8ος όροφος) Νίκης 4, Σύνταγμα

Τρίτη 10 Ιούλη, 9.00πμ Κινητοποίηση στο ΣΤΕΑΤ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΑΞΕΩΝ)- Πινδάρου 4, Αθήνα – Στάση εργασίας έως 11πμ

Με την ψήφιση των δεκάδων αντιλαϊκών προαπαιτούμενων για την 4η αξιολόγηση και την συμφωνία για το χρέος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μόνο για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια δεν μπορεί να μας πείσει. Η επίθεση κυβέρνησης – Κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – Εργοδοσίας απέναντι στον κόσμο της εργασίας δεν πρόκειται να σταματήσει. Το νέο τσεκούρωμα στις συντάξεις, η νέα μείωση του αφορολόγητου, τα ματωμένα και διαρκώς αυξανόμενα πρωτογενή πλεονάσματα, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας που υποθηκεύεται και ξεπουλιέται και τα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα αποδεικνύουν την κοροϊδία της κυβέρνησης και διαφόρων επιτελείων, περί «τέλους των μνημονίων», «αντίμετρων», «ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας» κλπ. Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται συνολικά για βάρβαρη συνέχιση του μνημονιακού μεσαίωνα σε βάθος δεκαετιών! Οι διακηρύξεις για μια καλύτερη «μεταμνημονιακή» περίοδο από τον Αύγουστο του 2018, η απόλυτη σύμπλευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, των «επενδυτών» και της ΕΕ, επιβεβαιώνει ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση απωλειών για τους εργαζόμενους, αλλά προϋποθέτει ένταση της επίθεσης.

Η κυβέρνηση με πομπώδης ανακοινώσεις προσπαθεί να πείσει πως επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις, όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η κυβέρνηση θεσμοθετεί νέα εμπόδια για την υπογραφή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας . Η καθολικότητα των συλλογικών συμβάσεων θα γίνεται μόνο αν συμφωνούν οι εργοδότες, ενώ η επαναφορά του κατώτατου μισθού παραπέμπεται σε κάποιο απροσδιόριστο μέλλον. Ταυτόχρονα ο ΣΕΒ και οι άλλοι εργοδοτικοί φορείς, απαιτούν εδώ και τώρα την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού. Την ίδια ώρα, τα εργασιακά δικαιώματα μοιάζουν να ανήκουν στο παρελθόν και η εργοδοτική αυθαιρεσία ολοένα και αυξάνεται. Μισθοί πείνας, ωράρια λάστιχο είναι το σήμα κατατεθέν της εργοδοσίας, η οποία προσπαθεί να καταστρατηγήσει κάθε δικαίωμα.

Οι τεχνικοί δεν θα μπορούσε να είμαστε έξω από όλη αυτή την επίθεση. Οι καταγγελίες που γίνονται στο σωματείο για την κατάσταση στους χώρους εργασίας είναι ενδεικτικές. Απολύσεις, μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων, εξαντλητικά ωράρια και απλήρωτες υπερωρίες, μειώσεις μισθών ενώ και η εγκυμοσύνη και η μητρότητα βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοσίας. Οι επισφαλείς μορφές εργασίας, με κορυφαία το μπλοκάκι ως υποχρεωτική μορφή δήθεν «συνεργασίας» με τους εργοδότες διαμορφώνουν ένα εργασιακό περιβάλλον ανασφάλειας και τρομοκρατίας. Ο εργαζόμενος καλείται να θυσιάσει όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την εξαρτημένη σχέση εργασίας (άδειες, δώρα, επιδόματα, προστασία από ομαδικές απολύσεις κ.ά.). Στο ασφαλιστικό, ο νόμος Κατρούγκαλου, αφού «νομιμοποίησε» το μπλοκάκι, έφερε νέες απώλειες καθώς πολλοί εργοδότες αρνήθηκαν να αναλάβουν τη συμμετοχή τους στην ασφάλιση, και μετακύλησαν στις πλάτες μας την εργοδοτική εισφορά. Την ίδια ώρα οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες μέσα από «κώδικες δεοντολογίας» προσπαθούν να βάλουν εμπόδια σε συνδικαλιστικές, πολιτικές ελευθερίες των εργαζομένων και να διαμορφώσουν ένα πειθήνιο μοντέλο εργαζόμενου.

Μάχη για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας!

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνιτών δίνει με σταθερό τρόπο και επίμονα μάχες για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, με αγώνες για την κατάργηση του δελτίου παροχής υπηρεσιών, για την αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης εργασίας ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής, ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στον εργοδοτικό δεσποτισμό και αυθαιρεσία, για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, για να πληρώσει η εργοδοσία το κόστος της ασφάλισης και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Το Σωματείο ιεράρχησε ως βασικό το ζήτημα της υπογραφής ΣΣΕ και είχε καταφέρει να υπογράψει με τους εργοδοτικούς φορείς του κλάδου, αποτελώντας βασικό σταθμό για τους εργαζόμενους τεχνικούς. Θέτοντας ως βασική επιδίωξη την εργασιακή κάλυψη των εργαζόμενων τεχνικών, ανεξάρτητα από τη μορφή εργασίας (δελτίο παροχής υπηρεσιών ή κανονική πρόσληψη), ήρθε η ώρα να βγούμε στο προσκήνιο διεκδικώντας με μαζικούς όρους, την υπογραφή αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο.

Η διεκδίκηση για συλλογική σύμβαση εργασίας δεν είναι μια μάχη που το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών θα δώσει μόνο του. Σε μια σειρά κλάδους και επιχειρήσεις, ταξικά και αγωνιστικά σωματεία παλεύουν για την υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων, με αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Βασική προϋπόθεση είναι ο συντονισμός της πάλης μας με τα σωματεία του κλάδου και κάθε σωματείου που παλεύει σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση.

Με κριτήριο τις ανάγκες μας, διεκδικούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για τον κλάδο που να αποτελεί πραγματική ασπίδα και θωράκιση για τους εργαζόμενους, να κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας, ενάντια στην επίθεση Κυβέρνησης – ΕΕ- Κεφαλαίου.

Διεκδικούμε συλλογική σύμβαση εργασίας που να κατοχυρώνει:

• Ριζικές αυξήσεις στους μισθούς, Άμεση κάλυψη όλων των απωλειών από τα μνημόνια. Επαναφορά επιδομάτων και ωριμάνσεων που θα σημάνει σημαντικές αυξήσεις στο μισθό.

• Κατάργηση του δελτίου παροχής υπηρεσιών και όλων των μορφών της ελαστικής εργασίας. Κανονικές προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

• Μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους. Απαγόρευση των απολύσεων, διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας.

• Καμία απόλυση εγκύου εργαζόμενης. Το δικαίωμα στη μητρότητα είναι αδιαπραγμάτευτο. Πλήρη κατοχύρωση των εργαζόμενων μητέρων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας πλήρη προστασία μαζί με όλες τις άδειες και τα επιδόματα.

• Μείωση των ωρών εργασίας, κόντρα στην εντατικοποίηση που προτάσσει το κεφάλαιο. Τα κέρδη της εργοδοσίας χτίζονται στα δεκάωρα. 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο.

• Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους εργαζόμενους

• Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες για όλους τους εργαζόμενους

Παλεύουμε για καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να δεσμεύει όλες τις εταιρείες του κλάδου.

Μακριά από λογικές ανάθεσης και ατομικής διαπραγμάτευσης, αγωνιζόμαστε συλλογικά

o Πέμπτη 5 Ιούλη στις 7.30μμ στο TEE (8ος όροφος), συζητάμε για τη διαμόρφωση της Συλλογικής Σύμβασης του Σωματείου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους τεχνικούς να παρευρεθούν και να συμβάλλουν σε αυτή την αναγκαία συζήτηση, ώστε συλλογικά να διαμορφώσουμε τις διεκδικήσεις με τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας

o Τρίτη 10 Ιούλη 9.00 πμκινητοποίηση στον ΣΤΕΑΤ (Σύνδεσμο Τεχνικών Εταιρειών Ανώτερων Τάξεων) με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που να κατοχυρώνει αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις επιδιώκουμε τους επόμενους μήνες σε κατασκευαστικούς ομίλους και τα μελετητικά γραφεία.

Οι εργαζόμενοι τεχνικοί μέσα από το σωματείο μας πρέπει να χαράξουμε έναν άλλο, αγωνιστικό δρόμο, χωρίς να περιμένουμε κάποιο «σωτήρα», σπάζοντας την απραξία και οργανώνοντας τη δική μας αντίσταση!

Να παλέψουμε με τις δικές μας ανάγκες, ενάντια στην κυβέρνηση, την ΕΕ, την εργοδοσία
Για την κατάργηση των μνημονίων και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου
Για δουλειά-μισθό-ζωή με αξιοπρέπεια
Πλοήγηση άρθρων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟPrevious post:Καταγγελία για την μη καταβολή δεδουλευμένων στην ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ (συμφερόντων Καλογρίτσα)
Subsidiary Sidebar


Εταιρίες που παρενέβη το Σωματείο
A&G Χατζηχριστόφας - Αργυρούδης ΕΠΕ Altec C&M Engineering Α.Ε CERAMETAL Α.Ε. CYTA HELLAS ELPHO (Ελληνική Φωτογραμμετρική ΕΠΕ)GEOPLAN ΕΠΕ Internet-Q MIGATO ΑΕMONEY MARKET ΑΕ Phone Marketing ΑΣΠΡΟΦΟΣ ΑΕ Διονύσης Κοντονής - Μάρκος Λυράς & συνεργάτεςΕΛΛΑΚΤΩΡ ΗΛΒΙΟΚΑΤ ΜΕΤΚΑΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ ΠΑΠΠΑΣ ΑνελκυστήρεςΠαπαστράτος ΑΒΕΣ (Philip Morris International)
Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
Ερμού & Φωκίωνος 11, 4ος όροφος, 10563, Αθήνα
επικοινωνείστε στα τηλέφωνα 6936 760879, 6977 806266
ή στείλτε e-mail στη διεύθυνση: somtechnik@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου