Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: το πλιάτσικο ξεκίνησε


Καθόλου ευχάριστες οι προοπτικές που διαγράφονται για τους αυταπασχολούμενους με χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Φαίνεται πως ο ΕΦΚΑ (έχοντας ολοκληρώσει τις διαδικασίες εκκαθάρισης των εισφορών και οριστικοποίησης της οφειλής 2017…) σπεύδει πλέον να διαβιβάσει τα καταχωρημένα στοιχεία προσώπων που ασκούν μη μισθωτή δραστηριότητα στο ΚΕΑΟ που με τη σειρά του έχει ξεκινήσει την αποστολή ατομικών ειδοποιητηρίων στους οφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών…


Τα πρώτα ραβασάκια – με οφειλές κάτω των 5000 € – βρίσκονται ήδη στα χέρια (άνεργων, υποαπασχολούμενων ή και ‘μπλοκάκηδων’) συναδέλφων μας – παρά τις σχετικά πρόσφατες διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Τ. Πετρόπουλου που ισχυριζόταν ότι μόνο μεγάλες οφειλές που αφορούν τα χρέη εταιρειών θα αποστέλλονταν. Το ΚΕΑΟ τον διαψεύδει κατηγορηματικά και ήδη, δείχνει τα δόντια του, απειλώντας τους μικροοφειλέτες με λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, δηλαδή με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις – εφόσον δεν φροντίσουν ‘για την εξόφληση των οφειλών τους εντός 20 ημερών’.Το τι πρόκειται να επακολουθήσει είναι φανερό – καθώς είναι πια γνωστές οι διαδικασίες καθημερινής βαρβαρότητας που υφίστανται όσοι είχαν (όλως περιέργως) την ατυχία να πάσχουν από οικονομική στενότητα, μέσα σ’ αυτή την εξαιρετικά παρατεταμένη περίοδο της κρίσης.

Οι Τράπεζες (με την χαρακτηριστική τους αβρότητα … καθότι ‘οι δείκτες πρέπει να υπηρετούν τον άνθρωπο’…) θα ολοκληρώσουν το έργο. Ήδη, επιτίθενται βίαια στους – πληττόμενους από την κρίση και στοχοποιημένους από την εισπρακτική πολιτική – αυταπασχολούμενους, οι οποίοι επίσημα πια λοιδορούνται ως ‘αποτυχημένοι επιχειρηματίες’ και ως ‘στρατηγικοί κακοπληρωτές’.

Συνάδοντας με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης του ΚΕΑΟ – έτους 2018, οι τράπεζες τιμωρούν βάναυσα εκείνους που «μέχρι σήμερα δεν έχουν φροντίσει για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους»,υφαρπάζοντας με συνοπτικές διαδικασίες, οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο τους βρίσκουν εύκαιρο (χρήματα – ακίνητα – ζωές…) …

Η διαδικασία εξαθλίωσης ενός μεγάλου μέρους του κόσμου της εργασίας (κι εδώ συμπεριλαμβάνονται και οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, κτλ) βρίσκεται σε εξέλιξη – γεγονός αδιαμφισβήτητο.

Τα Χρέη που επισύρουν την οικονομική εξόντωση των αυταπασχολούμενων, είναι προϊόντα ενός μεταλλαγμένου ασφαλιστικού συστήματος, σκόπιμα κατασκευασμένα από την μνημονιακή νομοθεσία, ούτως ώστε η όποια κινητή ή ακίνητη ιδιοκτησία να αλλάξει χέρια και να μεταφερθεί σε λίγους και εκλεκτούς – και (ας μη γελιόμαστε) στη διαδικασία αυτή δεν υπάρχει ίχνος κοινωνικής πολιτικής και δικαιοσύνης…

Απέναντι στον Αδηφάγο Τερατώδη Μηχανισμό που για τους πολλούς εξακολουθεί να παράγει φτώχεια και λιτότητα – τρέφοντας συστηματικά και επιμελώς μια ελίτ προνομιούχων (πολιτικών, τραπεζιτών, επενδυτών, κτλ) – δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.

Είμαστε όλοι υποκείμενοι και δυνάμει θύματα της αδυσώπητης, βάρβαρης τακτικής αυτού του άδικου και παράλογου συστήματος. Μόνο ενωμένοι, μέσα από συλλογικές διαδικασίες μπορούμε να οργανωθούμε για να το αντιμετωπίσουμε, διεκδικώντας την εξάλειψη του…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου