Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Καταγγελιά του Συλλόγου Εργαζομένων Γεν. Γραμ. Υποδομών



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

 Ιπποκράτους 196-198, 114 71 Αθήνα 
Αθήνα , 2 - 5 -2018 
Τηλ: 210-6440873 
Α.Π. 753 Fax: 210-6454223 
Email: info@seggymedi.gr Web Site: www.seggymedi.gr 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Πληροφορηθήκαμε από τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Απαλλοτριώσεων, Τοπογραφήσεων και Γεωπληροφορικής (Δ25), ότι η αρμόδια Γενική Διευθύντρια, κα Δάγλα, κάλεσε τους συναδέλφους για προκαταρκτική εξέταση, την οποία παρήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ. και αφορούσε την εξέταση τέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος, σχετικά με τη συμμετοχή των υπαλλήλων στη μετακόμιση της Υπηρεσίας από την Καλλιθέα στο κτίριο επί της Λ. Κηφισίας 37 - 39, στο Μαρούσι. Για τον παραπάνω λόγο, πραγματοποιήσαμε το προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, στις 26-4-2018, στο κτίριο της Λ. Κηφισίας, στο Μαρούσι, όπου και ενημερωθήκαμε για τα τεκταινόμενα, τόσο από τη Γενική Διευθύντρια, όσο και από τους συναδέλφους. 
Καταγγέλλουμε την παραπάνω ενέργεια του Γενικού Γραμματέα, διότι πρόκειται για μια απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζομένων και αποτελεί ένα βήμα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, τόσο για τη δημιουργία πειθήνιων υπαλλήλων, όσο και για τον περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Είναι σαφές ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν συνάδουν με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων και οι οποίες δεν τους κατοχυρώνουν σε όποιο εργατικό ατύχημα ή άλλο δυσάρεστο γεγονός τυχόν συμβεί. 
Παρόλα αυτά, με την αμέριστη βοήθεια των εργαζομένων και έχοντας αίσθημα υψηλής ευθύνης, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μετακόμισης (μεγάλο μέρος της μετακόμισης έγινε Σαββατοκύριακο με εργαζόμενους να δουλεύουν αμισθί), όχι μόνο της συγκεκριμένης υπηρεσίας αλλά και των άλλων, παρά το γεγονός ότι οι διαδικασίες ξεκίνησαν ξαφνικά και αιφνιδιαστικά. 
Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές ότι δεν προκύπτει καμία προκαταρκτική εξέταση, θέτουμε όλους προ των ευθυνών τους (Γενικό Γραμματέα, Γενική Διευθύντρια, Αναπλ. Διευθύντρια) και όλους όσους εμπλέκονται με τη συγκεκριμένη διαδικασία και απαιτούμε η συγκεκριμένη υπόθεση να τεθεί στο αρχείο. 

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου