Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων: Πρόγραμμα Προβολών και εκδηλώσεων


ΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Facebook: Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων
Λάκωνος 9, πάρκο ΚΑΠΑΨ, Αμπελόκηποι

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
ΜΑΗΣ 2018
πάντα με ελεύθερη είσοδο

Με τη γνωστή δυναμική που φέρνει μαζί του ο Μάης, με έμπνευση από τους αγώνες για κοινωνική χειραφέτηση, ελευθερία και δικαιοσύνη, από τις μεγάλες θυσίες αλλά και τις μεγάλες νίκες, από την αδήριτη ανάγκη του ανθρώπου για μια καλύτερη και ομορφότερη ζωή, παρουσιάζουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα, με προβολές σπουδαίων ταινιών, πολιτιστικά αφιερώματα, θεατρική παράσταση και μεγάλη συναυλία.

- Η πιο δημοφιλής αντιπολεμική ταινία όλων των εποχών «Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ», στο σύλλογο, την Πέμπτη 3/5, 8.15μμ.

-Πολιτιστική βραδιά σε συνεργασία με το Ελληνογεωργιανό Πολιτιστικό Κέντρο «Ο Καύκασος», στο σύλλογο την Πέμπτη 10/5, 8.15μμ.

-Προβολή του ντοκιμαντέρ «EMERY TALES», με την παρουσία και των δύο δημιουργών του και τη συμμετοχή Ναξιώτικων συλλόγων, στο σύλλογο, την Τετάρτη 16/5, 8.15μμ.

-Θεατρική παράσταση «… και για σένα μαραζώνω» με τη θεατρική ομάδα του Δήμου Χαϊδαρίου, στο αμφιθέατρο του Γηροκομείου, την Τρίτη 22/5, 8.15μμ..

-Μεγάλη συναυλία με το ιστορικό μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη», στο ανοιχτό θεατράκι Φλώρου & Λάμψα, την Πέμπτη 31/5, 8.15μμ

Πέμπτη 3/5 8.15μ.μ.
Αίθουσα Λάκωνος 9, πάρκο ΚΑΠΑΨ, Αμπελόκηποι

«Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ»
Σοβιετικό ντοκιμαντέρ, 1964, σκηνοθέτης Μιχαήλ Ρομ, διάρκεια 130 λεπτά.


Οι λαοί που δεν διδάσκονται από το παρελθόν είναι καταδικασμένοι να το ξαναζήσουν.
Η πιο «δημοφιλής» αντιπολεμική ταινία όλων των εποχών, αποτελεί μια καυστική καταδίκη του φασισμού όχι μέσα από μια «ψυχρή», κοινωνιολογική προσέγγιση αλλά μέσα από την ανάδειξη παρείσφρησης της φασιστικής νοοτροπίας στην καθημερινότητα του μικροαστού, μέσα από τον εύκολο συναισθηματισμό. Το ντοκιμαντέρ, με υλικό από πολεμικά αρχεία της ΕΣΣΔ, της Γερμανίας και της Πολωνίας, αλλά και από τα απόρρητα αρχεία του χιτλερικού υπουργείου προπαγάνδας και ταινίες της Λένι Ρίφερνσταλ, δεν μένει ωστόσο σε μια ξερή παράθεση ιστορικών ντοκουμέντων. Αντίθετα, μέσα από μια ψυχολογική περισσότερο ερμηνεία, αγγίζει ουσιαστικά το ζήτημα του φασισμού που βίωσαν πρόσφατα οι άνθρωποι, οι οποίοι, φαίνεται, δεν ήταν άμοιροι ευθυνών σε αυτή τη μαζική παραπλάνηση στην οποία οδηγήθηκαν.
Ένα αριστούργημα, μια ταινία που μας αφορά άμεσα και απευθύνεται και στην εποχή μας, ένα έργο επίκαιρο που εκτός από  αποκαλυπτικό, είναι χρήσιμο και για τις απαντήσεις που δίνει. Μια ταινία που πρέπει να δούμε όλοι και κυρίως τα παιδιά μας.



Πέμπτη 10/5 8.15μ.μ.
Αίθουσα Λάκωνος 9, πάρκο ΚΑΠΑΨ, Αμπελόκηποι

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΓΕΩΡΓΙΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
« Ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ »,
ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ & ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ
  • Χαιρετισμός και ομιλία του Δρα Αβταντήλ Μικαμπερίτζε, επιφανή Ελληνιστή, συν-ιδρυτή της Έδρας Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Τιφλίδας, διευθυντή του Γεωργιανού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Αθήνα και πρόεδρο του Ελληνογεωργιανού Πολιτιστικού Κέντρου «Ο Καύκασος».
Πολιτιστικό δρώμενο με έθιμα, χορούς και τραγούδια της Γεωργίας, σε επιμέλεια των μελών του Ελληνογεωργιανού Πολιτιστικού Κέντρου « Ο Καύκασος».
Προβολή της πολυβραβευμένης, καταπληκτικής ταινίας της Γεωργιανής σκηνοθέτριας Miriam Khachvani, « DEDE» (2017, διάρκεια 97 λεπτά)
που έχει προκαλέσει αίσθηση στον κινηματογραφικό κόσμο καθώς έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και υποψηφιότητες σε παγκόσμια φεστιβάλ.
Η νεαρή Ντίνα ζει σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό όπου η ζωή «κυβερνάται» επί αιώνες από την παράδοση. Ο παππούς της, έχει κανονίσει ήδη τον γάμο της με τον David, ο οποίος επιστρέφει από τον πόλεμο. Επιστρέφοντας φέρνει μαζί του και τον συμπολεμιστή του, στον οποίο οφείλει τη ζωή του. Ο όμορφος Gegi, και η Ντίνα ερωτεύονται. Θα καταφέρει να εναντιωθεί στις «στεγανές» παραδόσεις της μικρής κοινωνίας στην οποία ζει; Και, αν το κάνει, ποιο θα είναι το τίμημα;

Τετάρτη 16/5 8.15μ.μ.
Αίθουσα Λάκωνος 9, πάρκο ΚΑΠΑΨ, Αμπελόκηποι

«EMERY TALES» (ιστορίες του σμυριγλιού)

Βραβευμένο ντοκιμαντέρ, 2015, διάρκεια 66 λεπτά, σκηνοθεσία Sussane Bausinger & Στέλιος Ευσταθόπουλος, που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή τους.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν εκπρόσωποι συλλόγων της Νάξου.

Νάξος, νησί των Κυκλάδων.
Έναν κόσμο μυστηριακό, άγνωστο και - πολλές φορές - απόμακρο, που η «καρδιά» της ύπαρξής του χτυπά στα έγκατα της Ναξιακής γης, επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Ευσταθόπουλου και της Susanne Bausinger με τίτλο “Emery Tales” (ιστορίες του σμυριγλιού).
Στην ορεινή ενδοχώρα, οι άνθρωποι επιβιώνουν … μαζεύοντας πέτρες.
Από τα χρόνια της οθωμανικής αυτοκρατορίας, έξι κοινότητες κατέχουν το «προνόμιο» να εξορύσσουν την σμύριδα που κρύβεται στο βουνό Αμμόμαξη.
Παλιά, η μαύρη πέτρα ήταν περιζήτητη στη βιομηχανία σαν λειαντικό. Σήμερα, το κράτος παραλαμβάνει τη «σοδειά» και παρέχει στους εργάτες...  τα ένσημα του ΙΚΑ.
Για να επιβιώνουν, παλεύουν με τα άγονα χωράφια τους. Πολλοί νέοι φεύγουν.
«Χωρίς τη σμύριδα θα ερημώσουν τα χωριά μας », λέει ο Γιαννούλης.
400 άνδρες έχουν ακόμη το δικαίωμα εργασίας. Και ανησυχούν: Το κράτος της κρίσης δεν θέλει να διατηρήσει την εξόρυξη.
Το σμυρίγλι είναι η ζωή τους, θα υπάρξει άραγε μέλλον; 


Τρίτη 22/5 8.15μ.μ.
Γηροκομείο Αθηνών- Αμφιθέατρο, Αμπελόκηποι

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «… ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΑΡΑΖΩΝΩ»


Η "Ιερά Οδός", η θεατρική ομάδα του Δήμου Χαϊδαρίου και η δασκάλα τους ηθοποιός-σκηνοθέτις Κερασία Σαμαρά, σας προσκαλούν σε μια εκπληκτική παράσταση, που με κόπο και μεράκι προετοίμασαν για το θεατρόφιλο κοινό.

"...Και για σένα μαραζώνω"

Πρόκειται για τρεις παραλογές, τρεις φλογερές ερωτικές ιστορίες, βγαλμένες μέσα απ' την δημοτική παράδοση, που αποδίδονται με μοντέρνο και αναπάντεχο αφηγηματικό τρόπο και ταξιδεύουν τον θεατή στην αστείρευτη  ομορφιά της ελληνικότητας. Ο μύθος της Λιογέννητης, Τα αγαπημένα αδέρφια και η κακή γυναίκα και Η κουμπάρα που 'γινε νύφη.

Τα ποιήματα  διανθίζονται με αγαπημένα δημοτικά τραγούδια της Ηπείρου.
Στην παράσταση συμμετέχουν 17 ηθοποιοί και δύο μουσικοί : 
ο πιανίστας- υπεύθυνος μουσικής διδασκαλίας και ενορχήστρωσης και ένας νεαρός κλαρινίστας.
Ήχοι και εικόνες μακρινές και ωστόσο οικείες, που πάντοτε μας συγκινούν.
Θα χαρούμε να μοιραστούμε μαζί σας την ευγένεια και την ομορφιά τους.

Ο Σύλλογός μας παλεύει & αναδεικνύει την ανάγκη για:
«ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ KAI ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»


Πέμπτη 31/5 8.15μ.μ.
Ανοιχτό θεατράκι Φλώρου &Λάμψα, πίσω από το Γηροκομείο Αθηνών, πλησίον σταθμού μετρό Πανόρμου, Αμπελόκηποι.

Παίρνουμε θέση…
…ενάντια στον πόλεμο, τις επεμβάσεις & το φασισμό
…στο πλάι των προσφύγων και μεταναστών
…στο θεατράκι, για την…

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

«Μετανάστες-Πρόσφυγες-Πόλεμος-Φασισμός»

Το ιστορικό μουσικό σύνολο ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ, ένα από τα μακροβιότερα & πιο σημαντικά μουσικά σχήματα της Ελληνικής Μουσικής Σκηνής, σε ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός
για τους Αμπελόκηπους, μια ανεπανάληπτη συναυλία που θα αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στα πολιτιστικά δρώμενα της γειτονιάς μας!
Συνεργασία και συμμετοχή από τη χορωδία και τη θεατρική ομάδα του συλλόγου μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου