Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Βόλος: Mπλόκο στα σκουπίδια της ΑΓΕΤ από πολίτες στην Αγριά. Προσαγωγές μελών της Επιτροπής Αγώνα


Όχι δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο


Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών κατάφεραν να αποκαλύψουν το μέλλον που μας προδιαγράφεται.
Πλοίο από την Πεσκάρα της Ιταλίας μετέφερε και ξεφορτώνει μέχρι και τώρα στο λιμάνι της ΑΓΕΤ περίπου 2000 τόνους σκουπιδιών. Μετά από διαμαρτυρία στην πύλη του λιμανιού της τσιμεντοβιομηχανίας το πρωί της Κυριακής 1 Απριλίου 2018, πολίτες σε ακινητοποιημένο φορτηγό της εταιρείας είδαν το φορτίο το οποίο αποτελούνταν κατά κόρον από δεκάδες τόνους πλαστικών υλικών. Η δυσοσμία τους επίσης αφόρητη. Πρόκειται για σκουπίδια αποτελούμενα κυρίως από πλαστικές συσκευασίες, τα οποία θα καούν στους κλιβάνους της ΑΓΕΤ διαγράφοντας το μέλλον των παιδιών μας ζοφερό και δυσοίωνο.
Μετά την αποκάλυψη, απαίτησαν να διερευνηθεί η νομιμότητα του φορτίου. Κλιμάκιο της Περιφέρειας μετέβει στο σημείο και έλαβε δείγμα από τα σκουπίδια, ενώ ανάλογο δείγμα πήραν και τα μέλη της Επιτροπής.

Τρία μέλη της Επιτροπής προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση μετά το πέρας της διαμαρτυρίας και κρατούνται. Αν οι πολίτες του Βόλου δεν δείξουν την αλληλεγγύη τους και δεν ξεσηκωθούν στην καύση των σκουπιδιών, τότε θα πρέπει να ετοιμαστούν για τις συνέπειες. Καρκίνος, αυτοάνοσα νοσήματα και παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος θα γίνουν συχνότεροι επισκέπτες στην καθημερινότητά μας. Λες και δεν μας έλειπαν.
Δείτε τι καίγεται και μπαίνει στα πνευμόνια μας. Αν συγκλονιστήκατε, ελάτε σήμερα στα δικαστήρια να συμπαρασταθείτε σε αυτούς που το αποκάλυψαν.




Βόλος: Mπλόκο στα σκουπίδια της ΑΓΕΤ από πολίτες στην Αγριά. Προσαγωγές μελών της Επιτροπής Αγώνα
Από Iskra

Mπλόκο στα σκουπίδια της ΑΓΕΤ από πολίτες στην Αγριά – Δειγματοληψία στο φορτίο από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος

Για πέντε ώρες πολίτες και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου ακινητοποίησαν νταλίκα που μετέφερε μεγάλο φορτίο με σκουπίδια. Όπως έγινε γνωστό, η νταλίκα βρισκόταν κοντά στο φανάρι στα Αστέρια, με κατεύθυνση τον δρόμο που οδηγεί στον περιφερειακό. Στις 3 το μεσημέρι, μόλις μισή ώρα αφού είχε ολοκληρωθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών στο λιμάνι της ΑΓΕΤ για να σταματήσει η εκφόρτωση RDF, πολίτες εντόπισαν και σταμάτησαν τη νταλίκα απαιτώντας να μεταβεί στο σημείο εισαγγελέας. Ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Τροχαία Βόλου ενώ η Επιτροπή καλούσε συνεχώς τον κόσμο να έρθει στα Αστέρια Αγριάς για να βοηθήσει.


Στο σημείο μετέβησαν αρκετοί πολίτες όπως επίσης και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Στον χώρο βρέθηκε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης. Από τους συγκεντρωμένους εκφράζονται φόβοι πως το φορτίο είναι καθαρό σκουπίδι. Μάλιστα στο φορτίο δεν υπήρχε barcode. Η νταλίκα παρέμεινε ακινητοποιημένη ενώ το απόγευμα στο χώρο μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Δείγμα έλαβαν επίσης τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα αλλά και η ΑΓΕΤ.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν να έρθει ο εισαγγελέας στο σημείο για να διαπιστωθεί αν τηρείται η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προσδιορίζει την εισαγωγή των σκουπιδιών προς καύση. Όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας δεν εμφανίστηκε και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα θα προχωρήσουν αύριο στις 9 το πρωί σε παράσταση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.






Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το σημείο περίπου στις 8 το βράδυ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η νταλίκα συνέχισε προς τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου